155 2.0 8V - kasztelan

Te drugie z Fiata są spoko chociaż jak dla mnie do 155 przekombinowane, po pierwszych widać że są wiekowe więc dobrze by pasowały klimatem do kanciaka.

Ten wzór osobiście uważam za najlepszy wzór felg do auta, miażdży system :) Na zdjęciu widać efekt jak felgi są w jednym kolorze, te moje wyglądają tak na prawdę ujowo, po przemalowaniu pokażą pazur.
Gatebil-Audi-A4-08.jpg
Alfa_Romeo_155_Q4_1995_(28544647617).jpg

Widziałem tą czarną na BBS w Wikipedii, podobne są Team Dynamics Imola, tylko mają mniej ramion. No i BBS CH i CH-R. Będę pewnie zakładał Team Dynamics Pro Race 1.2 na 156, tak wyglądają 17" na 155:

kundenbild_70.jpg

Szukałem tych TD 1.2 ale ET mi nie pasuje na papierze, musiał bym przymierzyć.

One miały różne odsadzenie, na pewno były 15, 20, 25, 35. Moje to niestety 18x8, więc nie pomogę z przymiarkami do 155.

Trochę słabo widać ale dokładniejsze fotki są kilka stron do tyłu.

Załączniki

• 20210407_113253.jpg
    20210407_113253.jpg
    116 KB · Wyświetleń: 1
  • 20210407_113246.jpg
    20210407_113246.jpg
    113.6 KB · Wyświetleń: 1
Sorki za mały out, ale tutaj chyba znajdzie się najwięcej zorientowanych 155 maniaków - orientujecie się czy będzie jakaś 155 w zdrowej budzie na sprzedaż ?

Cholera to już 1,5 roku od ostatniego posta :o_O:
Wczoraj znalazłem czas wywlec wózek na przejażdżkę przed zimą i potwierdza się powiedzenie że auto bardziej się psuje od stania niż jeżdżenia. Na start musiałem "odświeżyć" styki przekaźnika kierunkowskazów bo nie chciały działać, wyjąłem i włożyłem ponownie wszystkie po kolei i awaria usunięta. Druga to po powrocie zostały 3 krople płynu hamulcowego, dziś szukałem i wygląda że uszczelniacz tylnego zacisku pod ciśnieniem albo temperaturą puszcza, na postoju ani śladu wycieku po kilkunastu próbach, muszę wyjąć zacisk i wymienić.
Co ciekawe po odpaleniu i zostawieniu do nagrzania ucichła pompa wspomagania, na zimno jednak dalej jęczy, może w zimę ogarnę w końcu cały układ kierowniczy razem z maglem poliftowym z krótkim skokiem.
Tak poza tym wszystko gra, zrywa papę z dachu tak przy starcie jak i hamowaniu :)

Oj tam,oj tam
Ostatnio przegoniłem swoją po esce
No i skrzynia wyje po takim przegonieniu
Inna sprawa że na dzisiejsze standardy to skrzynia jest króciutka
Szóstka jak nic by się przydała

Oj, zdecydowanie. Też mi brakuje 6 biegu, ratuje tylko fakt że to zabawka więc zaraz o tym zapominam :) ale jeżdżąc tym na co dzień po S/A raczej bym już kombinował adaptacje skrzyni 6b z innego auta.

Oj, zdecydowanie. Też mi brakuje 6 biegu, ratuje tylko fakt że to zabawka więc zaraz o tym zapominam :) ale jeżdżąc tym na co dzień po S/A raczej bym już kombinował adaptacje skrzyni 6b z innego auta.

Ja mam w V6 skrzynię od 156 i nie jest wcale lepiej niż z 5B, tylko z 2 można spokojnie startować

155 było zawsze dość rzadkim okazem, ale teraz to chyba większość już stoi gdzieś po garażach jako auto weekendowe :/

Amortyzatory
Powrót