• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

155 2.0 8V - kasztelan

Piotrek zmierz ile ci usiadała z przodu bo ja mam wrażenie, że u mnie klapła trochę za dużo chociaż amory nawet po największych dziurach nie dobijają do końca...

2013-12-09 12.49.19.jpg

Ok, zmierz u siebie punkt łączenia zderzaka z błotnikiem zaraz przy kole, ja sprawdzę u siebie, napisz jeszcze jaki masz rozmiar opon.

zmierzyłem i jest 49 cm, opony 205/45/16

Ostatnia edycja:
bella się fajnie prezentuje , będziesz coś robił z tą nateną i pasowaniem maski do błotnika ?

Maska pasuje idealnie, na zdjęciu jest niedomknięta. Antenkę wymieniam na coś działającego, nie ma jak zakryć dziury a z zaślepką będzie wyglądać dużo gorzej.

Udało się:D Popełniając swego czasu kardynalny błąd sprzedałem swoją zajebistą kierowniczkę Momo bo nie wiedziałem że tak szybko zasiądę z powrotem za kółkiem 155. Na szczęście z pomocą przyszedł mi Czesław i dziś dostałem następcę, obszycie będzie takie jak poprzednio, może dodam mały akcent w postaci czerwonego paska pozycji zerowej.
WP_20140128_001.jpg

Ostatnia edycja:
Rafał, u mnie jest 54 cm na 205/45R17 więc uwzględniając różnicę wielkości kół moja stoi 2,5 cm wyżej. Wymieniałem gumy sprężyny, to może dać 1cm więcej, moja jest cięższa na pewno więc dziwne że Twoja siedzi niżej.

Wczorajsze i dzisiejsze nudy przy aucie. Nowy-stary przewód wysprzęglika i gadżecik na wydechu.
WP_20140213_001.jpgWP_20140213_003.jpg

Rafał, u mnie jest 54 cm na 205/45R17 więc uwzględniając różnicę wielkości kół moja stoi 2,5 cm wyżej. Wymieniałem gumy sprężyny, to może dać 1cm więcej, moja jest cięższa na pewno więc dziwne że Twoja siedzi niżej.

U mnie gumy też nowe więc to nie to. W czerwonej na kole 15'' 195/55 bez obniżania jest 54 cm. Muszę dorwać typowo dedykowane do 155 bo te są od 146 i niby zamienne z tymi od 155 ale moze nie do konca

Dziwne, przecież 145 ma żeliwo pod maską więc też ma cięższy przód.
Ja mam jakieś na przód, wymiarowo jak Eibach, nie wiem tylko jak charakterystyka, chcesz je założyć na próbę??

Maska pasuje idealnie, na zdjęciu jest niedomknięta. Antenkę wymieniam na coś działającego, nie ma jak zakryć dziury a z zaślepką będzie wyglądać dużo gorzej.

Udało się:D Popełniając swego czasu kardynalny błąd sprzedałem swoją zajebistą kierowniczkę Momo bo nie wiedziałem że tak szybko zasiądę z powrotem za kółkiem 155. Na szczęście z pomocą przyszedł mi Czesław i dziś dostałem następcę, obszycie będzie takie jak poprzednio, może dodam mały akcent w postaci czerwonego paska pozycji zerowej.
Pokaż załącznik 119350

a jak miałeś obszytą ???? Też mam momo ze starej czerwonej i coś bym z nią zrobił :D

To moja stara kierownica którą ma teraz Artih, tę którą kupiłem od Czesława obszywam tak samo.
kierai.jpg

Pytaj Belfera, ja dałem chyba 180zł a obszywał mi też tylną część bo jakiś mądry handlarz napisał na niej markerem do którego to modelu. Brak klaksonu mi nie przeszkadza, wystarczy że wiem gdzie się znajduje. Wszędzie indziej dobijał bym pewnie do 300zł za takie obszycie.

Nic się ostatnio nie dzieje przy aucie (no może oprócz regeneracji zacisków w trakcie) ale jest jeden plus - miałem ją zagazować i używać na co dzień ale pech chce że nie będzie to potrzebne i Alfa będzie sobie stała w ciepłym garażu wyprowadzana kiedy będzie dobra pogoda i mi się zachce:) Eksploatacja w zasadzie nie będzie już pochłaniała jakiejkolwiek kasy więc zaczynam poważnie rozważać uturbienie tego TS'a.

Woow ... no to był by projekt !

Apropo's kierownicy to dostała u mnie małego moda - wymieniłem poduszkę na taką z kolorowym logo i wygląda teraz tak:

Załączniki

• 2013-04-09 16.05.59.jpg
    2013-04-09 16.05.59.jpg
    100.7 KB · Wyświetleń: 113
Ostatnia edycja:
Skąd ją wyrwałeś?? Szukałem kiedyś tej poduchy ale nie mogłem znaleźć a to najlepsze połączenie jakie jest.

Nic się ostatnio nie dzieje przy aucie (no może oprócz regeneracji zacisków w trakcie) ale jest jeden plus - miałem ją zagazować i używać na co dzień ale pech chce że nie będzie to potrzebne i Alfa będzie sobie stała w ciepłym garażu wyprowadzana kiedy będzie dobra pogoda i mi się zachce:) Eksploatacja w zasadzie nie będzie już pochłaniała jakiejkolwiek kasy więc zaczynam poważnie rozważać uturbienie tego TS'a.

I prawidłowo :D 8v spokojnie przecież można kręcić hp w górę :D 200-220 i było by pinknie.....

- - - Updated - - -

Woow ... no to był by projekt !

Apropo's kierownicy to dostała u mnie małego moda - wymieniłem poduszkę na taką z kolorowym logo i wygląda teraz tak:

Właśnie taką kierę z poduszką mam :D tylko obszyć bo zajechana jest...a tak nawiasem mówiąc to za zaczyna mi się podobać drewniana... ale słabo się trzyma w dłoni, więc momo pewniejsze :D

.a tak nawiasem mówiąc to za zaczyna mi się podobać drewniana... ale słabo się trzyma w dłoni, więc momo pewniejsze
Zdecydowanie, drewniana kiera to do autobusu no chyba że lubisz w rękawiczkach jeździć

Amortyzatory
Powrót