155 2.0 8V - kasztelan

Większość wody odkurzylem, reszta jak napisal Rafał wyschla w pól dnia przy obecnej pogodzie. Do wyjęcia wywalasz fotele i wszystkie plastiki dookoła auta na dole. Dla wprawnego rozbieracza kredensa latem cała operacja jest do ogarnięcia w jeden dzien łącznie z suszeniem tapicerki. Jedynie pod deska jest troche ciężko ale ja po prostu rozcialem ja w miejscach zakrytych plastikami żeby bylo łatwiej, widac to na foto. Andrzej wspominal ze niektóre juz seryjnie były dwuczęściowe.

No w mojej 155 1995 rok czyli polift była dwuczęściowa chyba że jakiś pomysłowy goguś ją rozciął wcześniej była tak upieprzona(jasny beż) ze ją wywaliłem bo i tak brakowało strony od kierowcy gdzieś mi zgineła i założyłem całościową(szarą) z innego auta

Rozebrałem 9 sztuk 155 i żadna nie miała dwuczęściowej wykładziny. Nie ma znaczenia czy polift, czy przedlift wszystkie są jednoczęściowe i trzeba się napracować żeby wykładzinę w całości wyciągnąć. Najgorzej jest przy nawiewach na nogi. Można ją całą wyjąć. Ja mam cały dywan nie porwany, ani nie pocięty jakby komuś potrzeba było

W weekend na Alfie wylądują nowe felgi, na żywo spodobały mi się jeszcze bardziej więc myślę że po odpowiednim lakierowaniu będzie się prezentowała tak jak trzeba. Muszę tylko dokupić pierścienie i pływające śruby.

Stare felgi dalej na sprzedaż, jak zrobię fotki daję na allegro.

Oto fotki dla porównania, czekam na ochy i achy :D
Ciężko porównać bezpośrednio bo kolor jest inny ale wg mnie teraz auto stało się dużo bardziej drapieżne, jeszcze jak je pomaluję to dla mnie będzie obłęd:) Ten wzór felg zawsze mnie pociagał i wreszcie się doczekałem jakiś fajnych do kupienia. No i przede wszystkim teraz w felgę zmieszczę nawet i 330mm hamulców.
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• WP_20141025_001.jpg
    WP_20141025_001.jpg
    73.2 KB · Wyświetleń: 184
  • WP_20141025_002.jpg
    WP_20141025_002.jpg
    73.7 KB · Wyświetleń: 173
  • WP_20141025_003.jpg
    WP_20141025_003.jpg
    58.5 KB · Wyświetleń: 176
Andrzej, nie spiesz się, auto i tak nie jeździ więc nie pali mi się, tym bardziej że zima idzie to będzie stało w garażu.
Artas, dalej obstaję przy wersji Maćkka czyli front srebrny płynnie przechodzący w czarny wewnątrz felgi.

Eeee....a które są aktualne?
Bardziej mi pasują te srebrne.
I jakoś ciągle nie mogę się przyzwyczaić do srebrnej budy.

Dzieje się, oj dzieje, rozbiórek ciąg dalszy:)
attachment.php

Musiałem przełożyć stelaż ze starych foteli do nowych bo tradycyjnie ktoś myślał że kanapa się rozkłada i mocowania zostały przykręcone a kanapę można było wyjąć. Zacząłem teraz doceniać pracę i rozumieć ceny tapicerów bo zrobić to żeby pasowało to trochę trzeba się namęczyć choć sama przekładka z drugiej kanapy to max. 1h roboty. Przy okazji grzebania po necie wynalazłem materiał który pójdzie na podłogę zamiast tego gównianego filcu który nie dość że ciągnie wodę to śmierdzi jak cholera.
Także robi się ciepło to pora składać auto do kupy.
Przy okazji jeśli ktoś chce to alledrogo wystawiam swoje fotele od 1zł z boczkami, nie są poprzecierane ale trzeba je uprać, boczki też w dobrym stanie.

Załączniki

• WP_20150221_002.jpg
    WP_20150221_002.jpg
    80.7 KB · Wyświetleń: 213
attachment.php

Co nieco widać, na pewno trzeba przeprać, z takimi usyfionymi już ją kupiłem. Uprzedzam że sprzedaję tylko za pośrednictwem ww. portalu i wystawiam jako całość czyli przód+tył+boczki także jeśli będziesz chciał ten fotel to musisz też zabrać resztę;) Mam już dość zalegających gratów w chałupie a kolejne fotele są mi zupełnie niepotrzebne, tym bardziej że nie chcę tego koloru i wzoru, teraz mam też standard ale taki jak chciałem, wyprofilowane jak w 164 i, przede wszystkim, ciemne. Może kiedyś też obszyję je w lepszy materiał ale to marzenia z cyklu "co zrobić z wolną kasą" czyli może za 10 lat.

Załączniki

• WP_20150221_005.jpg
    WP_20150221_005.jpg
    35.9 KB · Wyświetleń: 193
Ostatnia edycja:
Dzieje się, oj dzieje, rozbiórek ciąg dalszy:)
attachment.php

Musiałem przełożyć stelaż ze starych foteli do nowych bo tradycyjnie ktoś myślał że kanapa się rozkłada i mocowania zostały przykręcone a kanapę można było wyjąć. Zacząłem teraz doceniać pracę i rozumieć ceny tapicerów bo zrobić to żeby pasowało to trochę trzeba się namęczyć choć sama przekładka z drugiej kanapy to max. 1h roboty. Przy okazji grzebania po necie wynalazłem materiał który pójdzie na podłogę zamiast tego gównianego filcu który nie dość że ciągnie wodę to śmierdzi jak cholera.
Także robi się ciepło to pora składać auto do kupy.
Przy okazji jeśli ktoś chce to alledrogo wystawiam swoje fotele od 1zł z boczkami, nie są poprzecierane ale trzeba je uprać, boczki też w dobrym stanie.

Jaki ten materiał ?

Gabka kauczukowa.

Niestety samego fotela nie puszczę bo mi sie nie opłaci. Wspominales ze boczek tez ci potrzebny jeden. A z reszty wystarczy zdjąć materiał na zapas a rezte wyrzucić.

Ostatnia edycja:
Ładny ten felunek, gdzie go dorwałeś, za ile i co to jest :) ?

Amortyzatory
Powrót