155 2.0 8V - kasztelan

Wujek, bez powodu się nie psują, ten miał prawdopodobnie za słabo dokręconą stopkę korbowodu, czy na pewno dowiem się jak go rozbiorę.
Marcin, silnik idzie do rozbiórki ale mam na niego plan dlatego na handel będą tylko niektóre części;) Napisz mi na PW co być chciał to Ci przedstawię wstępną ofertę:)

Fotki wozu przy okazji bo trochę trzeba ją ogarnąć, wyprać tapicerkę, wymienić tylną półkę, złożyć przód, generalnie oprócz wymiany silnika 1-2 dni trzeba jej poświęcić:)

Bez przesady, ściągnięta z Włoch a wiadomo jak oni dbają o porządek...

Auto jeszcze nie jeździ o własnych siłach i nie wiem kiedy dokładnie będzie jeździło ale z braku laku i nudy na zwolnieniu dziś kupiłem obuwie do niej:)
"Niestety";) są to 17'ki, Zender Challenge, z tego co się zorientowałem ciężko dostępny model, no a jak wiadomo z okazji trzeba korzystać. W szoku byłem pakując je do bagażnika - felgę można bez problemu podnieść jednym palcem:eek:
Zdjecie0582.jpg

Jakoś tak:

422.jpg

Właśnie miałem wrzucić tą fotkę:)
Wydaje mi się że dają radę, poza tym nie myślałem o tym zbytnio bo cena wg mnie była śmieszna jak za ori Zendery.

no na allegro stały chyba za 500 zł...:)

Kasztelanie, jak tam fotki auta?
Dalej syf jak w kurniku?
Rozbebeszałeś silnik?

Fotki auta może będą w święta jak wypchnę ją z krzaków. Syf był, jest i będzie pewnie do wakacji bo wątpię żebym miał czas/chęci wcześniej to ogarnąć bo trzeba tapicerkę wyjąć i wyprać.
Do silnika nie paczyłem jeszcze, czekam aż mi się paluch naprawi, dopiero wtedy zacznę grzebać czyli najpewniej w okolicach weekendu majowego.

Macie, taka jedna śłitaśna focia na fejsa, nawet trójkąt po holowaniu się załapał. Najbardziej wqrwia mnie ta antenka w błotniku, nie wiem co za bałwan wpadł na ten pomysł ale zepsuł cały element. Nie ma jak dziury załatać sensownie więc musze kupić i wsadzić tam jakiś dobry automat bo ta akurat nie działa.
Zdjecie0584.jpg

Najbardziej wqrwia mnie ta antenka w błotniku, nie wiem co za bałwan wpadł na ten pomysł ale zepsuł cały element.

I wcale Ci się nie dziwię.W TSie mam na lewym błotniku i tak ją jakiś fachowiec założył,że przy otwieraniu bagażnika,końcówka klapy haczy o antenę.W Q4 znowu jest na tylnej części dachu.Ani to zdemontować ani zostawić:banghead:

Na dachu jeszcze bym przeżył ale tej nie mogę zdzierżyć. Nie ma sensu przekładać całego elementu więc po prostu wsadzę tam jakiegoś innego automata i tyle, jak za 10 lat zacznie ją ruda brać i trzeba będzie ściągać błotnik to wtedy go wymienię.

widzę że plany długoterminowe wobec alfy...:)tak trzymać....:)

- - - Updated - - -

a u mnie znów jest na dachu tylko że na przedniej części...przy przedniej szybie i wcale to źle nie wygląda...:)

Ok, na dachu mogą być, tylko ja się pytam po co?? Skoro antena jest w tylnej szybie...

Amortyzatory
Powrót