155 2.0 8V - kasztelan

Kuźwa, mówiłem że chcę zabawkę to to zrobię:P, tylko teraz najpierw ogarnę biznesplan a potem się wezmę za robotę. Poza tym przy dobrej rozbiórce wiem na czym stoję i mam okazję usunąć każde ognisko rdzy. Nie będę też jej raczej rozbierał całej na raz bo później ogrom pracy przeraża. Zacznę od tyłu auta i powoli będę szedł do przodu jednocześnie zachowując ją w takim stanie żeby max. w ciągu 1 dnia przywrócić ją do stanu jezdnego, chyba najlepsza opcja.

Ostatnia edycja:
tylko szkoda że to nie najszybszy kolor auta tym razem, bedzie lipa:D

Taki prezencik dziś dostałem razem z pierwszą stroną Abendzeitung:) Mam zagwozdkę co to za uszczelka na fotce po lewej z okrągłymi otworami, niby dolotowa ale tam są jeszcze kanały olejowe wariata...
Zdjecie0573.jpg

Ta uszczelka to w ogóle jakaś dziwna jest.U siebie jak widziałem to była kształtu bardziej trójkątnego a ta jakaś taka pozaokrąglana.

No tak, przecież w głowicy jest jeszcze podebranie pod wtryski. W takim układzie nie mam zielonego pojęcia do czego ona jest.

bo to uszczelka nie od ts-a tylko od norda - jest tam kanał z płynem chłodzącym

Uszczelka kolektora dolotowego.model silnika 2,0 (162.B4A)
No to mam uszczelkę ,to nie jest od 155 tylko od spidera(115) 90- 93r 120km lub 164 początki 2,0 ,75 2,0
USZCZELKA.JPG

Ostatnia edycja:
Jakby ktoś był w potrzebie to mam dobry wał do 2.0 8V, szlifierz mówił że owalu nie ma i śmiało można go składać na nominalnych panewkach.

kasztelan, to silnik 8V? Ponoć 8V się nie psują?

Co będziesz robił z tym uszkodzonym motorem?, Jak bys się chciał go pozbyć to ... parę części bym wziął od ciebie:)

Amortyzatory
Powrót