155 2.0 8V - kasztelan

Kolejny etap prac "teoretycznych" zakończony, zawias z GTV pasuje P&P i jest lżejszy od ori belki więc klamka zapadła. Jedyna wada to ewentualne koszta naprawy ale to chyba pomijalna kwestia w funcarze, ważne że będzie regulacja kątów pochylenia i zbieżności:)

Kolejny etap prac "teoretycznych" zakończony, zawias z GTV pasuje P&P i jest lżejszy od ori belki więc klamka zapadła. Jedyna wada to ewentualne koszta naprawy ale to chyba pomijalna kwestia w funcarze, ważne że będzie regulacja kątów pochylenia i zbieżności:)
Przód też czy tylko tył? Bo jak tylko tył to jeszcze masz felgi z przodu na 4x98 a z tyłu na 5x98 ^^
Ale pomysł dobry :)

Myślę że przód też, szerszy rozstaw kół się przyda tylko muszę się dowiedzieć z czego to wynika bo zawieszenie przecież takie samo jest, a jak nie to piasty wymienię bo mają takie same wymiary i różnią się tylko ilością śrub.

Coś napiszę bo dostaję sygnały (albo raczej zjebki:) ) od coponiektórych że się opieprzam, nic nie robię i nie złożę tej Alfy, więc pędzę z wytłumaczeniem:P
Jak już wspominałem jakiekolwiek ruchy będę robił na wiosnę, jak Darek mi blachę ogarnie czyli pewnie marzec/kwiecień zacznę coś działać.
Poza tym jeśli ktoś jest zainteresowany to mam trochę pierdół do sprzedania z 2.0 bo rozbieram jeden z silników na części a resztę utylizuję więc jakby co pytać;) Części raczej specyficzne bo to blok i części okołoblokowe, czapkę raczej zostawię do prób samodzielnej obróbki.

Będę śledził postępy w pracach:D

Zwariowałeś?! Rozbieram ten który kupiłem okazyjnie, od początku nie wiązałem z nim żadnej przyszłości i dobrze bo okazało się że miał krzywy zawór, poprzycierane tłoki, zjechane już trochę panewki (wał oddam do sprawdzenia) ale że był tani to wziąłem bez zastanowienia:) Ten od Ciebie czeka na to aż dokupię jakąś Alfę na codzień do której podejdzie, takiego rodzynka w życiu bym nie rozebrał:)

R.I.P...:(
Niestety na 90% buda pójdzie na Mach3, koszt reanimacji będzie wyższy niż zakup zdrowej bazy więc tutaj raczej umysł weźmie górę nad sercem...
Jeśli macie namiary na jakieś zdrowe 155, nawet niesprawne mechanicznie, to dajcie cynk, interesuje mnie zdrowa blacharka, reszta nieistotna.

No jak skąd.Przecież widziałeś jak wygląda po rozbiórce:D Jak byś się bardziej jej przyjrzał to już dawno byś to wiedział:P

A co ja, blacharz żebym się znał:P Moja wiedza opiera się na tym że jeśli podłużnice jeszcze są to jest do czego spawać:D Ale że koszt jest ciut wyższy to nie przewidywałem.
Jeszcze będę nad tym myślał bo temat bardzo ciężki - z jednej strony trochę kasy, z drugiej strony perspektywa ciężkich poszukiwań czegoś zdrowego...

Muszę się pochwalić bo nie wyczymie:)
Właśnie ogarnąłem sobie następcę:D Srebrna 155 z 1.8 8V którego druga korba postanowiła zobaczyć jak wygląda świat poza silnikiem:) Teraz czeka mnie montaż 2.0 w to miejsce i jazda, jak będzie na miejscu nie omieszkam wrzucić fotki.
No i oczywiście podziękowania dla Darka i Łukasza, którzy mi, jak zwykle niezdecydowanemu, przetłumaczyli po męsku dlaczego mam ją kupić bo inaczej dostanę wp...dol:D

No i oczywiście podziękowania dla Darka i Łukasza, którzy mi, jak zwykle niezdecydowanemu, przetłumaczyli po męsku dlaczego mam ją kupić bo inaczej dostanę wp...dol

Nioch nioch nioch:D Myślę,że Darek szybciej by Cię sięgnął niż ja,ale co by się odwlekło to by nie uciekło;)
No i 2.0 znajdzie swoje miejsce:P
Bierz,składaj i na zlocie Cię widzę.Trzeba będzie ją objechać:P

Tylko trzeba będzie to i owo z niej wywalić co by lżejsza była:) No i skrzynka będzie z 1.8 więc coś tam zawsze da a przynajmniej na psychikę pozytywnie wpłynie:)

NIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEE Tylko jej nie odchudzaj jedną żeś już odchudził!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amortyzatory
Powrót