155 2.0 8V - kasztelan

Nowy gadżet, na razie nie zamontowany bo szukam oryginalnych gum do montażu. Dodam tylko że na pewno nie będzie w kolorze nadwozia, jak ogarnę sobie wizualizacje swoich pomysłów to wybiorę najlepszy i pokażę efekt końcowy;)
Zdjęcie0639.jpg

No i druga, znacznie ważniejsza rzecz... odpaliła od pierwszego:D

To jest ten właśnie spojler? W ASO pytałeś o gumy pod niego?
Nie mam konta na YT, ale tez mam nagrany filmik z mojej 155 na samych kolektorach :)
Fajnie,że w końcu działa ta Twoja 155.

Tak, to spojler z Formuli/33. Pytałem - tradycyjnie ASO nic nie ma, chyba w ogóle przestanę do nich jeździć bo jak do tej pory mieli dla mnie tylko korek wlewu oleju a ja potrzebuję jeszcze kilku wężyków których też nie mają.

Płetwa wygląda nie słabo;)
Mam nadzieję że dojedziesz do czwartku na spota.

Rzuć numerem tego zestawu montażowego,może "moi" będą mieli.

606 115 94
606 115 95
606 115 96
Wszystkiego po jednej sztuce. Masz w ogóle jakieś ciekawe dojście do gratów do naszych staroci?? To bym Ci listę podesłał;)

Nie wymieniasz sobie Grzybek kierunków na białe? Bo jakby co, to bym żółte przygarnął :)

Wymieniam więc mogę się ich pozbyć, a jak mi się nie spodoba to sam sobie zrobię znowu pomarańczowe.

Oryginały w stanie bdb czyli bez jakiś pęknięć itp. pierdół.
BTW, dzisiaj ją ucywilizowałem montując kolektor i powiem tak - jest lepiej niż się spodziewałem, silnik chodzi rewelacyjnie, w zaworach cisza. Teraz czeka mnie dalsza robota aby doprowadzić wszystko do ładu jak np. niedziałający nawiew - silnik nie reaguje na przestawianie i cały czas dmucha na szybę mimo że jest ustawiony np. na nogi, dołożenie listewek pod lampy przednie i poprawienie zderzaka, naprawa półki z roletami bo są dziury po nieoryginalnych głośnikach, złożenie do kupy panelu środkowego, pranie tapicerki i milion innych rzeczy jak wszelkie konserwacje itp czyli robota która będzie trwała przez cały czas użytkowania auta:)

- - - Updated - - -

Zapomniałem o fotkach z rozbiórki denata:)
Zdjęcie0643.jpgZdjęcie0644.jpgZdjęcie0645.jpg
Jak widać ktoś baaardzo konkretnie sp.... robotę, tak jak myślałem korbę wywaliło bo była niedokręcona, świadczy też o tym stan czopu łożyska głównego, na fotce widać poluzowane śruby, taki stan zastałem po zdjęciu miski olejowej... na stolik będzie jak znalazł:)

Piter to kiedy w końcu zawitasz na spocie ?:) pozdro!

Parking koło Narodowego, w zakładce Polska Centralna wszystko jest.
Piotrek, już niedaleko ale wiesz jak wygląda wykończeniówka, niby zajmie to 1 dzień a rozwleka się na cały tydzień bo to jeszcze to i tamto itd:)

Pierwsze próby drogowe, bez filtra, zderzaka i kierunkowskazów:) Klapa daje zajebisty dźwięk przy przyspieszaniu, czułem się jakby to miało 2x tyle mocy, fajnie że po założeniu airboxa dźwięk pozostanie taki sam:D
Kto mi powie gdzie od ręki kupić osuszacz klimatyzacji?? Bo przez niego Alfa dziś nie wróciła jeszcze do domu, ostatnie co mi zostało pod maską bo resztę drobiazgów to ogarnę później.
BTW, jeśli ktoś ma uszkodzoną tylną półkę z roletami to informuję iż da się przełożyć rolety do zwykłej półki, zajęło mi to około 1h, wygląda jak oryginał;)

Wow widzę postępy:) Silniczek zagadał i jest git.Jak silnik sprawuje się na ulicy?Cisnąłeś go troszku?

Na razie tylko do 3,5krpm, niech się trochę rozrusza po takim postoju. Ze startu ciągnie baaardzo przyjemnie, jak już będzie w jednym kawałku sprawdzę na wysokich obrotach.

Udało się przypadkiem zanabyć w niezłej cenie Pro-Kit, jak dobrze pójdzie to na zlocie będzię wyglądała jak powinna a nie jak wóz drabiniasty...
Zdjęcie0657.jpg

zakładaj, zakładaj ja juz swoją posadziłem na prokitach i poszła w dół idealnie tylko tak sie zastanawiam czy przednie amory nie będą za bardzo dobijały bo jednak przód siada bardziej niz tył.

Amortyzatory
Powrót