[147] 147'mka Azzurro

Haha xD na złom.. dobre dobre..

Paliwa zawsze musi być pełno bo lubi wypić ;P nie będe potem stacji szukał awaryjnie :)

No ale auto to też nie cysterna :P Nie musisz jeździć na stację jeśli wyjeździsz 1/4 pełnego zbiornika :P

Jeżdzę na stacje jak zapala się rezerwa :P Choć wtedy najszybciej się jeździ ;D bo waga niższa ;D

No i update na dziś :P wczoraj w nocy dokładka pocałowała glebe :P i leży w bagażniku :P choć byłem wkurzony bo ten krawężnik nie był jakiś strasznie wysoki i atakowałem go z prędkością 1km/h tyle że zapomniałem pod kątem wejść.. wjeżdzałem na wprost.. dziś wyczyszcze stare nity i kupię jakieś szersze i będzie próba jazda z tym nr. 2 :P

Atakowanie przeszkód na wprost to słaby pomysł. Oczywiście wszystko zależy od przeszkody.

Przesada w obniżeniu auta jest wtedy gdy zaczynasz w bagażniku deski wozić ;)

Ostatnia edycja:
No wiem że słaby ;P ale to był ciężki dzień :P krawężnik wydawał się ok, prędkość 1km/h.. ale cóż :P to pierwsze urwanie :P do trzech razy sztuka :P dobrze że ten spoiler gumowy ;)

Nie powiem lekko dobija mnie te wóz ostatnio.. sądziłem że na remoncie skrzyni się narazie zakończy i mogę zbierać na 2.0 do przekładki.. a tu zonk dzień przed badaniem technicznym musiałem wydać 400zł na nowego Boscha S5 akumulator.. f*ck..

A co do hamowni to są złe i gorsze wieści :P

Gorsze wieści to to że po zamontowaniu dolotu ze stożkiem bez remapu silnik jest zalewany paliwem i przez to wywala mi błąd korekty mieszanki..

A złe i jednocześnie dobre wieści to to że bez remapu wynik auta jest seryjny.. Co oznacza że po remapie z pewnością wynik będzie powyżej serii..

Ale żeby nie było tak różowo wyszło mi prawie 112 koni i 135 niutonów.. i znalazłem wykres Alfy przy przebiegu 2000km po wyjeździe z salonu i ona nie ma 120 koni tylko 113.. więc wychodzi na to że tyle ma seria 120 konna.. bo robił mi gościu 4 pomiary i wychodziło podobnie.. pewnie i 113 by wyszło ale jak zobaczyłem 112 to myślę sobie że szkoda paliwa bo to seria praktycznie i tak.. w ASO również potwierdzili mi że 120 konne zwykle tyle nie mają.. trochę chamstwo ale cóż..

Więc trzeba grzebać dalej przełożyć graty od 2.0 i uturbiać i stroić na VEMSie lub czymś takim wtedy dopiero będą efekty..

To rozwija wszelkie wątpliwości co do dolotu i wydechu w TS bez remapu nic one nie dają bo auto samo się nie wystroi przy tym..

Chętnie bym go wystroił teraz ale chyba szkoda mi kasy bo za normalne pieniądze nikt nie będzie chciał stroić wolnossącego TSa.. także pozostaje czekać do dalszych zmian..

Wykres :P
132.jpg

Filmik z hamowni :P na którym niewiele widać.. ale chodziło mi o dźwięk.. tak teraz brzmi mój TS ;D
http://www.youtube.com/watch?v=iY_hxdZadXE&hd=1

Ciekawe z tym wydechem i stożkiem, człowiek by pomyślał, że więcej powietrza coś jednak powinno zdziałać, lepsze odprowadzanie spalin również. A tu kiszka;p

Wsadzaj 2.0T 20v z Fiata Coupe, to będzie maszyna:D

Tak jak pisałem bez remapu komputer nie wie co zrobić z tym powietrzem.. i wywala mi błąd korekty mieszanki że nie może ustawić.. jeśli znajdę kogoś kto zrobi remap za normalne pieniądze to sądzę że da się nieco na tym ugrać..

Ale jak wyżej.. nie jestem pewien czy chce wydać teraz na remap skoro i tak zamierzam dalej grzebać..

Zdążyłem wczoraj z zimówkami na styk :P dziś rano taki widok xD

201.jpg

Komfort muszę powiedzieć lepszy niż na letnich ;) do tego jazda po śniegu ja po puchu! :D Jest super..

Wczoraj jeszcze taka piękna pogoda była - słoneczko i bez jednej chmurki. A dziś od rana śnieg wali i z łóżka wstać się rano nie chciało. Dobrze, że wczoraj udało mi się umyć dokładnie auto i felgi oraz jeszcze parę fotek cyknąć w setupie letnim.

Noo wiem co masz na myśli :P ja wczoraj go po założeniu zimówek tak porządnie umyłem :P kurdeee.. standardowo przed sezonem felgi wewnątrz umyłem.. i jest wypasik ;D

Niewiem czy na przyszły sezon nie nastąpią jakieś zmiany kolorystki felg, jeśli nie zmiany w felgach.. bo Novitec'i po zdjęciu jak oglądam to niestety proszkowy klar zaczyna się łuszczyć od wewnątrz felgi, temperatura od hamulców robi swoje.. a zimówki jakto oryginale z salonu są malowane lakierem wodnym a nie proszkowym i też niestety dwie zimy delikatnie dały o sobie znać..

Nie szkoda Ci tych felg na zimę ? ;) Rozmiar opony robi wrażenie, dobrze się jeździ ? ;P

Wiem, że o tym pisałeś ale jaką masz różnice w wymiarach setup lato/zima?
Moim zdaniem te zimówki niepotrzebnie, bo jeszcze ciepło zapowaidają, ale ja z pochodzenia górol to mnie nie słuchaj :D

Wiem, że o tym pisałeś ale jaką masz różnice w wymiarach setup lato/zima?
Moim zdaniem te zimówki niepotrzebnie, bo jeszcze ciepło zapowaidają, ale ja z pochodzenia górol to mnie nie słuchaj :D

Jak niepotrzebnie? A jeździłeś na gumie 225/40/18 nawet przy 5 stopniach?

Amortyzatory
Powrót