• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Ta mapa ci zapplnu chyba nie ruszy.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Przymierzam się do spróbowania boxa. Chyba celowałbym w RS. Czy ktoś już próbował JB4 w Polsce?

Mam wersję z połowy 2017 (dotarła do mnie w połowie lipca) więc jeszcze bez gpf.
Kozak Ty chyba masz z podobnego czasu. Mówiłeś, że Twoja (wtedy jako jedynym modem?) wykazała z RSem 280 kucy na hamowni?

Jak wygląda kwestia kupienia od kogoś używanego RSa dedykowanego do Giulii, wszystko powinno śmigać prawda?
ew używanego GTS, który ma możliwość przeprogramowania pod inne auto? czy mogę kupić GTS pod audicę i przeprogramować pod giulię?

Ile uważacie, że zakład powinien wziąć za combo: hamowanie przed - instalację - hamowanie po?

Za montaż hamownie zapłacisz pewnie 3jke za gtsa.

Przeprogramowanie to jedno, ale wiązka jest inna...

Na rs wychodziło coś koło 280, nie pamiętam dokładnie cyfr.

Jb4 chyba nikt z forum nie wkaldal, albo się nie chwalił. Na forum w USA bardzo sobie go chwala.

chodziło mi o sam montaż jeśli przychodzę z własnym boxem. Zakład, który rozpatruję nie prowadzi tych boxów.
Zakładam, że magii dla mechanika nie powinno w tym być. Czy lepiej robić u kogoś kto ma w Racechipach doświadczenie?

chodziło mi o sam montaż jeśli przychodzę z własnym boxem. Zakład, który rozpatruję nie prowadzi tych boxów.
Zakładam, że magii dla mechanika nie powinno w tym być. Czy lepiej robić u kogoś kto ma w Racechipach doświadczenie?

Bez dyno mode lub race mode i tak ci nie shamują... dowiedz się najpierw czy mają soft żeby to ogarnąć bo stracisz czas..

Tymczasowo założyłem boxa vtech'a do czasu upływu gwarancji (jeszcze 2 lata). Koszt z hamownią wyszedł mnie 1100 zł. Zadowolony jestem średnio ale za te pieniądze nie ma co oczekiwać cudów. Po upływie gwarancji i jednocześnie wykupie z leasingu na 100% zmieniam mapę. giulia.jpg

Vtech to lipa. Racechip rs podobna cena a miałbyś pod 280ps i 460nm

Niestety dałem namówić się w firmie w której robiłem wcześniej inne auta. Na mapę już na pewno pojadę np. do Cinsoft'u.
Miało być do Powersoft'u :)

Ostatnia edycja:
Cinsoft robi 295ps bo mówi że dolot się gotuje [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] w obecnej sytuacji najlepszy jest box jb4. Moc ok 300ps wychodzi.

Na wykresie #fuji widać bardzo duży przyrost 100 Nm przy 2 tys. obrotów, czyli prawie 100% przyrostu na tych dość niskich obrotach.
Przyznam, że bałbym się o trwałość całego układu przeniesienia napędu.

Ja tu nigdzie 100nm nie widzę [emoji16] to jak ja mam 500nm to już wogole powinno mi się auto rozsypać...

skrzynia w Giuliach 2.0 (ZF 8HP50) jest do 500 niutkow więc pewnie i parę ponad też wytrzyma ;)

Ci ciekawe w Suprze 2020 jest ZF 8HP51, też do 500 Nm tylko inne przełożenia, a fura ma fabrycznie 500 Nm także średnio z chiptuningiem [emoji14]

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Tymczasowo założyłem boxa vtech'a do czasu upływu gwarancji (jeszcze 2 lata). Koszt z hamownią wyszedł mnie 1100 zł. Zadowolony jestem średnio ale za te pieniądze nie ma co oczekiwać cudów. Po upływie gwarancji i jednocześnie wykupie z leasingu na 100% zmieniam mapę. Pokaż załącznik 270156

chyba nawet widzialem ten wykres (jak robiles w Krakowie), bo bylem dzisiaj w vtechu na hamowni. Przede mna Giulia Q z boxem ;) bo seria "slaba" 495HP i chyba 50 niutkow mniej pokazalo.

A u mnie dalej nie chce ruszyc powyzej 300HP i 465Nm - ale ja mam jakis wynalazek z Belgii, wiec im odsylam bo w tej cenie to spokojnie chiptuning + wyciecie kata/gpf-a gdzies indziej zrobie po gwarancji.
Generalnie vtech namawial mnie na ich boxa - ale jakos nie mam przekonania do nich

300 to się softem robi. Mało który box wam tyle da... A że Q serii nie trzymają to już słyszałem.

Racechip RS nie daje 80KM, przynajmniej nie u mnie. Raczej w okolicach 60, ale za to moment obrotowy robi wrażenie (+130Nm). Chociaż ostateczna wartość pewnie trochę zależy od hamowni ;) Giulia 2.0 200 bez dpf.

Przy okazji pytanie: czy ktoś modyfikował dolot w celu odblokowania jakiegoś tam potencjału przy customowej mapie? Jest sens (zwłaszcza przy seryjnym wydechu, jedynie catback zmieniony)?

Ostatnia edycja:
300 to się softem robi. Mało który box wam tyle da... A że Q serii nie trzymają to już słyszałem.
Ale czy rc lub jb4 robi wykres podobny do mojego czy do określonej wartości obrotów jest podobny serii a dopiero po tym jest odpał ?

Od 4 tys ci leci wykres w dół. A powinno triche bardziej trzymać moment.

Racechip RS nie daje 80KM, przynajmniej nie u mnie. Raczej w okolicach 60, ale za to moment obrotowy robi wrażenie (+130Nm). Chociaż ostateczna wartość pewnie trochę zależy od hamowni ;) Giulia 2.0 200 bez dpf.

Przy okazji pytanie: czy ktoś modyfikował dolot w celu odblokowania jakiegoś tam potencjału przy customowej mapie? Jest sens (zwłaszcza przy seryjnym wydechu, jedynie catback zmieniony)?
Dolot nic nie daje. Ew dźwięk tylko jak dasz stożek.

Dolot nic nie daje. Ew dźwięk tylko jak dasz stożek.

Spotkałem się z kilkoma opiniami że to dolot jest pierwszym ograniczeniem. Eurocompulsion np wymaga zmiany doloty przy tej ich drugiej fazie (chociaż jak tam z nimi do końca jest to nie wiem). [MENTION=79678]kozak[/MENTION] a Ty u siebie masz stockowy czy próbowałeś coś zmieniać?

Amortyzatory
Powrót