[Giulia] Chiptuning

Dziwne ze z 280tki robią 390 a z 200 tylko 320. Jak to te same silniki

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

I te ich moce to na kołach czyli na silniku ponad 400 musi być. Ciężko mi w to uwierzyć.

Hmm jak Macan 252KM robia na 400KM to mysle ze przy fizycznych modyfikacjach jest szansa;) z tym ze dalej to kosiarka ;) w sumie tak 320KM to sam chętnie bym zrobił:)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

No ale zalezy jakie turbo pompa paliwa itp...
Oni tu zmieniają tylko wydech i dolot. A któryś z polskich tunerów mówił że turbo za wielkie to nie jest.

Zobaczcie że seria im wychodzi 230 whp, czyli na kołach. A w Polsce mierzyli serię i wychodziło ok 220 na silniku...

Dziwne ze z 280tki robią 390 a z 200 tylko 320. Jak to te same silniki

No ale inne są turbo więc zrozumiałe że więcej mocy za pomocą dolotu, wydechu i oczywiście programu mogą wycisnąć.

Jakie inne turbo? To te same silniki

Chyba ze zmienili obecne 200tki... Te z początku produkcji są identyko

Ja jak rozmawiałem z gościem w salonie to potwierdził mi, że silniki różnią się osprzętem (w tym turbo).

Może te nowe co teraz są produkowane. 2016r czy 200 czy 280 to to samo. Od 2017 chyba były już delikatne zmiany. Ktoś tu pisał o tym.

Kozak ale oni 350KM w P1 robili na swoim Intake V2 i ze zmienionym wydechem. Z tego co kojarzę nie było z ich strony formalnych danych dot. przyrostu mocy z Phase 1 dla stokowego dolotu i wydechu.
Była dana że ze stoku 273KM po zastosowaniu Intake V2 i zmienionym wydechem na oryginalnej mapie mieli 304KM https://cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/GIULIA_E_D_TECH_6_2048x.jpg?v=1531191807
Ja z nimi rozmawiam apropo zastosowania ich urządzenia do 2.0 200KM- chris odpisał że ich urzadzenie jest kompatybilne z naszymi jednostkami ale wole się jeszcze upewnić.

Ostatnia edycja:
Wydech rozumiem że wszystko za turbo? Czyli kat do wywalenia i dp do zmiany. Ale w v2 mechanicznie nic nie zmienili a przyrost fiu fiu spory [emoji846]

Nie chce mi się wierzyć w te ich wykresy... [emoji846] Niech dadzą film z 0-200 bo 100-200 to da jakiś obraz tych "ich" kuni [emoji6]

Troche sie opozni, ale wrzucili dosc ciekawe dane:

https://www.giuliaforums.com/forum/...-phase-2-development-thread-6.html#post731540

Wydech, intake i P2 daje w sumie 390.1 HP @ 5199 rpm. Wykresy na forum.

Przyznam szczerze, że myślałem, że będzie lepiej. Skoro ludzie programem i niewielkimi zmianami dolotu/wydechu robili 350, to spodziewałem się, że Phase 2 to będzie ze 430 kunia, potem z perspektywą na 500+ w Phase 3.

Do squadry się odezwałem po ten dongle do esc. Nie wiem czy ktoś już to ma, ale sprawiam to sobie pod choinkę do zabawy i na ewentualne zimowe zakopanie w śniegu.
Rozglądam się za boxem, bo na chip muszę jeszcze trochę poczekać (3 lata). Wg DTE, ich produkt rzekomo różni się od tradycyjnych boksów ma jakieś odniesienie do prędkości obrotowej więc nie jest to tylko chamskie zwiększanie dawki paliwa jak w normalnych boksach. Ale nie wiem na ile można to traktować serio.

Masz już go? Jak wrażenia i w ogóle wszystko?

Ostatnia edycja:
Będzie na początku przyszłego tygodnia. Opisze wrażenia na forum.
A co do stage 2 to chyba już są granice turbo po prostu + jestem ciekaw co na to skrzynia bo to chyba powyżej tych przyjętych 500Nm.

Przyznam szczerze, że myślałem, że będzie lepiej. Skoro ludzie programem i niewielkimi zmianami dolotu/wydechu robili 350, to spodziewałem się, że Phase 2 to będzie ze 430 kunia, potem z perspektywą na 500+ w Phase 3.

Masz już go? Jak wrażenia i w ogóle wszystko?
Przecież jak można samym softem zrobić moc x2? Pewnie i można ale jak długo to pochodzi [emoji16]

I oni tam piszą że downpipe trzyma moc, tzn ogranicza

Amortyzatory
Powrót