• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 gta

Ostatnia edycja:
Jak za wyglądem 156 przed liftem zewnętrznym nie przepadam, tak GTA i to jeszcze ten konkretny egzemplarz podoba mi się bardzo. Oby służyła długo i bezawaryjnie, a dodatkowo dawała mnóstwo frajdy z jazdy. Gratuluję zakupu.

Chyba zacznę na taką polować, można wiedzieć ile dałeś e? Mam też pytanie odnośnie 2.5v6 i gta, jest duża różnica w osiągach i spalaniu czy nie? Na papierze 60km, spalanie też niby ma być większe. Jak jest w praktyce?

U nas pewien mechanik , który do pewnego czasu miał uczulenie na Alfy ma obydwie. Mówił że różnica jest bardzo duża i te 60 koni czuć nie tylko na papierze. To tak jakbyś jechał 1,6 i przesiadł się na 2,0

Mam też pytanie odnośnie 2.5v6 i gta, jest duża różnica w osiągach i spalaniu czy nie? Na papierze 60km, spalanie też niby ma być większe. Jak jest w praktyce?
miałem kiedyś 2,5 i GTA jednocześnie. Różnica w osiągach jest kolosalna - spalanie w 2,5 jest mniejsze nie dużo ale mniejsze.

Czyli nie ma żadnego sensu kupować 2.5 tylko lepiej kupić 3.2. Jaki jest max spalania silnika 3.2 podczas ostrej jazdy?sprawdził ktoś?

mi wyszło ok 40l ale jak jeździsz dynamicznie w cyklu mieszanym to tak między 18 a 22 trzeba liczyć.

Belfer, miałbyś chwilę, żeby zmierzyć średnicę kanałów dolotowych w swojej pięknej? :D
Zastanawiam się czy w zwykłym 3.2,a GTA były te same.

Takie same są silnik 3.2 a 3.2 gta roznia sie napisem na kolektorze i innym softem, gta jest znacznie "ostrzejsza", lepsza reakcja na gaz itp.

Chyba zacznę na taką polować, można wiedzieć ile dałeś e? Mam też pytanie odnośnie 2.5v6 i gta, jest duża różnica w osiągach i spalaniu czy nie? Na papierze 60km, spalanie też niby ma być większe. Jak jest w praktyce?

Osiągi GTA i 2,5 V6 to inna bajka. Wynika to też z innego zawiasu i co za tym idzie różnych odczuć podczas jazdy. Jednak spalanie to około 1,5-2L więcej oraz inne niedogodności, jak promień skrętu, spoilery przeszkadzające w parkowaniu itd.

Dodano po 3 minutes:

Takie same są silnik 3.2 a 3.2 gta roznia sie napisem na kolektorze i innym softem, gta jest znacznie "ostrzejsza", lepsza reakcja na gaz itp.

Poza tym 10 KM i 15 Nm, które jednak nie są jakoś szczególnie odczuywalne:)

Ostatnia edycja:
No i fajnie. :D
Pozostaje skombinować soft, albo zestroić autko.

To jeszcze dokup sobie wałki wydechowe do kompletu.

Kilka zdjęć na letnich kołach (Toora T676 8x18, ET 35 i dystanse 15mm).

Załączniki

• DSC_0095xx.jpg
    DSC_0095xx.jpg
    59.7 KB · Wyświetleń: 311
  • DSC_0101xx.jpg
    DSC_0101xx.jpg
    43.3 KB · Wyświetleń: 334
  • DSC_0102xx.jpg
    DSC_0102xx.jpg
    64.4 KB · Wyświetleń: 291
  • DSC_0104bwxx.jpg
    DSC_0104bwxx.jpg