[156] 156 gta

Fajnie wygląda, i nawet "widac", że jest wygodna :)
Wzorem była ta ze 159 TI ? :)

A mi tak ładnie kiery nie zrobiłeś ;)

Pozdrowienia w demontazu alternatora;D I wiem dlaczego kołyska do malowania;D

Mam od tego "żołnierzy". Zadowoleni nie byli.:)

- - - Updated - - -

To jest wersja beta a ja jestem testerem:) Trochę dłubania z tym było ale efekt zadowalający. Nie narzekaj. Ty też masz lekko limitowaną wersję:)

- - - Updated - - -

To jest wersja beta a ja jestem testerem:) Trochę dłubania z tym było ale efekt zadowalający. Nie narzekaj. Ty też masz lekko limitowaną wersję:)

Mam od tego "żołnierzy". Zadowoleni nie byli.:)

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Ojtam ojtam :) Jestem bardzo zadowolony. Może Ci wyślę swoją zdemontowaną na jeszcze bardziej zmodzoną wersję jak Ci się będzie chciało taką zrobić :)
Tymczasem jaram się obecną.
uploadfromtaptalk1433188021881.jpg

Fajnie wygląda, i nawet "widac", że jest wygodna :)
Wzorem była ta ze 159 TI ? :)

Nie. Akurat to wytłoczenie jest bliższe... Audi S-Line:) Odrysowałem linię dłoni i potem wyszlifowałem pod nią. Do GT zrobię jeszcze inny wzór ale pewnie dopiero na wakacjach.

Ostatnia edycja:
Kierownica jest świetna:) mam nadzieje że nie długo będe takową posiadał:) a GTA to GTA nie trzeba nic mówić ani pisać...

Ostatnio rozebrałem prawie całą komorę silnika.
- wyczyściłem newralgiczne miejsca,
- zakonserwowałem co się dało,
- sprawdziłem świece (rzeczywiście nowe, zgodnie z tym co poprzedni właściciel mówił),
- sprawdziłem masy,
- niektóre kable dostały nowe oploty,
- pomalowałem listwy paliwowe
- dekiel z napisem dałem do szkiełkowania
- wszystkie elementy z aluminium zostały pomalowane klarem, żeby się nie utleniały szybko i nie traciły świeżości
- barany wypolerowałem i założyłem nowe uszczelki
- każde połączenie i kostki zostały oczyszczone alkoholem:) pod ciśnieniem i zakonserwowane (niektóre po dokładnym demontażu)
- elementy podatne na korozję (śruby, gniazda, łączenia) potraktowałem Brunox'em
itd, itp

Miałem malować kolektor i przednią pokrywę na czarno ale pozostałem przy wersji alu bo wcześniejsze V6 były czarno-srebrne a tutaj na razie taka opcja. Napisy będą srebrne lub pójdą w czerń. Na razie tylko próbę markerem zrobiłem. Do pełni sukcesu pozostało wyczyszczenie zbiornika płynu chłodniczego ale to dopiero przy okazji uszczelniania chodnicy (nowa aluminiowa ale minimalni się poci na łączeniu).

Niestety nadal nęka mnie błąd adaptacji przepustnicy P1688 i występujący razem z nim błąd temperatury silnika (przy zapalaniu zimnego silnika na wyświetlaczu wyskakuje komunikat o zbyt wysokiej temperaturze)! Przekopałem całą instalację, podmieniałem 2 przepustnice i jeszcze mam podejrzenia co do masy na czujniku temp. Jest jeszcze czarniejszy scenariusz ale może to nie ECU się sypie:)

Załączniki

• WP_20150813_17_40_11_Pro.jpg
    WP_20150813_17_40_11_Pro.jpg
    127.7 KB · Wyświetleń: 258
  • WP_20150813_18_00_25_Proa.jpg
    WP_20150813_18_00_25_Proa.jpg
    126.1 KB · Wyświetleń: 239
Zbiornik, chyba da się kupić nowy w aso.... mylę się ?

Ten zbiornik ma około pół roku...
Problem w tym, że poprzedni właściciel wlał chyba zwykłą wodę i stąd osad. Demontaż i czyszczenie sodą kaustyczną pomoże ale oprócz tego zanim z układu się osad usunie, to trochę czasu minie.

Ostatnia edycja:
wolny czas zagospodarowany w dobry sposób ! :D w ogóle co mnie straszysz trąbiąc z busa na mnie :D

Piękna sztuka, w szczególności podoba mi się że nie robisz zbędnych modów i pozostawienie kolektora, pokrywy w alu. Gratuluje zakupu.

wolny czas zagospodarowany w dobry sposób ! :D w ogóle co mnie straszysz trąbiąc z busa na mnie :D

Busem byłem po sprzęt do szkoły i przy okazji na celnym akcyzę za GT zapłacić.
Wasz UC ostatnio taki przyjazny dla petentów, że gdybym miał FB to dał bym im Like'a:)

Amortyzatory
Powrót