Opisz lepiej wóz koniecznie !
No to opisuję
Najpierw trzeba by opisać przejścia przy jej zakupie.
Wisiała sobie na ogłoszeniu za Odrą. Dostałem zdjęcia, VIN i listę napraw. Wyglądało obiecująco. Zagadnąłem na forum niemieckim, żeby coś się o niej dowiedzieć. Jako, że świat jest bardzo ciasny w dobie "internetuf" koledzy z Niemiec zaraz mi napisali, że kojarzą ją z ogłoszenia z uszkodzonym zderzakiem. To się sprawdziło bo znajomi, którzy sprowadzają auta akurat byli w okolicy i podjechali ją obejrzeć. Po ich zachwytach (typowi wyznawcy bóstwa VAG) stwierdziłem, że trzeba brać.
Chłopaki dali zadatek i miałem w poniedziałek po nią pojechać. Niestety z racji strajku kolei w Niemczech był bym tam późną nocą lub nad ranem we wtorek.
Umowa spisana do poniedziałku 24.00. Na wieść o tym właściciel przysłał mi w niedzielę po 16-tej SMS'a, że odda mi zaliczkę i ktoś inny po nią będzie. Stwierdził, że mam czas do poniedziałku 6.00 (?!) bo on wtedy idzie do pracy... Szybka analiza, "telefon do przyjaciela" i o 22.30 ruszyłem z kolegą z naszego forum w trasę.
O 4.55 byłem u gościa pod domem

Alfa stoi, więc jest dobrze. Napisałem mu kulturalnie SMS'a, że jestem po auto i po 15 minutach pojawił się mocno zdziwiony jegomość w ubraniu roboczym. Potem to już rutynowe załatwienia i powrót. Tutaj wielkie podziękowanie dla ojca chrzestnego tego przedsięwzięcia (anonimowy user), który nie dość, że pojechał z marszu to jeszcze po kosztach!
Ogólnie samochód był w podejrzenie dobrym stanie. Lakier prawie idealny (dwa źródła rdzy na łączeniu błotnika ze zderzakiem ale tylko do zaprawki), zawieszenie NOVITEC kupione 2 lata temu, wydech w części tylnej z 2,5 calowej nierdzewki, rozrząd zmieniany 11 tys. wcześniej, nowe wahacze dolne, nowe tarcze Brembo, nowe klocki EBC Red Stuff, wymienione przewody hamulcowe i kilka innych rzeczy z racji zbliżającego się przeglądu TÜV. Silnik chodził równo, bez błędów poza dość częstym problemem z adaptacją przepustnicy, przebieg 172 tys. potwierdzony wpisami w książkę, wcześniejszą analizą w ASO i komputerem. 2 działające kluczyki, karta kodów itp.
Wyposażenie w zasadzie pełne oprócz szyberdachu, czyli:
- ksenony (w pełni sprawne ale wymagają czyszczenia)
- Bose z nawigacją
- podgrzewane siedzenia
- czarno szare wnętrze i wszystko inne, co obejmuje wersje Distinctive.