[156] 156 gta

O by Cię... ;) Piękna :D Jak potrzymasz ją z 2 lata, a ja nie dorobię się niczego nowego do tego czasu to chętnie ją od Ciebie odkupie :P Super nabytek i oby się sprawdziła :)

Na "dłużej" to się z żoną związałem:) Ale GTA w takim stanie złapać nie jest łatwo, więc chciał bym trochę nią pojeździć. Na razie szukam Q2/Quaife i będę wnętrze doprowadzał do ładu. Poza tym nie ujawniłem innych mankamentów.

Tym czasem kilka zdjęć z wypadu na lotnisko.

Załączniki

• IMG_0222.jpg
    IMG_0222.jpg
    86.2 KB · Wyświetleń: 373
  • IMG_0221.jpg
    IMG_0221.jpg
    106.9 KB · Wyświetleń: 365
  • IMG_0218.jpg
    IMG_0218.jpg
    102.7 KB · Wyświetleń: 367
  • IMG_0199.jpg
    IMG_0199.jpg
    108.1 KB · Wyświetleń: 344
  • IMG_0198.jpg
    IMG_0198.jpg
    121.7 KB · Wyświetleń: 361
  • IMG_0197.jpg
    IMG_0197.jpg
    158.6 KB · Wyświetleń: 345
  • IMG_0136.jpg
    IMG_0136.jpg
    50.5 KB · Wyświetleń: 351
  • IMG_0127.jpg
    IMG_0127.jpg
    116.3 KB · Wyświetleń: 347
Ostatnia edycja:
Domagam sie zdjec srodka !

Niestety na razie nie będzie. Auto u kolegi mechanika czeka na Q2/Quaife a ja muszę się zająć inną V6. Jak już wróci i ogarnę wnętrze, to coś się pojawi.

Opisz lepiej wóz koniecznie ! :)

No to opisuję:)

Najpierw trzeba by opisać przejścia przy jej zakupie.

Wisiała sobie na ogłoszeniu za Odrą. Dostałem zdjęcia, VIN i listę napraw. Wyglądało obiecująco. Zagadnąłem na forum niemieckim, żeby coś się o niej dowiedzieć. Jako, że świat jest bardzo ciasny w dobie "internetuf" koledzy z Niemiec zaraz mi napisali, że kojarzą ją z ogłoszenia z uszkodzonym zderzakiem. To się sprawdziło bo znajomi, którzy sprowadzają auta akurat byli w okolicy i podjechali ją obejrzeć. Po ich zachwytach (typowi wyznawcy bóstwa VAG) stwierdziłem, że trzeba brać.

Chłopaki dali zadatek i miałem w poniedziałek po nią pojechać. Niestety z racji strajku kolei w Niemczech był bym tam późną nocą lub nad ranem we wtorek.
Umowa spisana do poniedziałku 24.00. Na wieść o tym właściciel przysłał mi w niedzielę po 16-tej SMS'a, że odda mi zaliczkę i ktoś inny po nią będzie. Stwierdził, że mam czas do poniedziałku 6.00 (?!) bo on wtedy idzie do pracy... Szybka analiza, "telefon do przyjaciela" i o 22.30 ruszyłem z kolegą z naszego forum w trasę.

O 4.55 byłem u gościa pod domem:) Alfa stoi, więc jest dobrze. Napisałem mu kulturalnie SMS'a, że jestem po auto i po 15 minutach pojawił się mocno zdziwiony jegomość w ubraniu roboczym. Potem to już rutynowe załatwienia i powrót. Tutaj wielkie podziękowanie dla ojca chrzestnego tego przedsięwzięcia (anonimowy user), który nie dość, że pojechał z marszu to jeszcze po kosztach!

Ogólnie samochód był w podejrzenie dobrym stanie. Lakier prawie idealny (dwa źródła rdzy na łączeniu błotnika ze zderzakiem ale tylko do zaprawki), zawieszenie NOVITEC kupione 2 lata temu, wydech w części tylnej z 2,5 calowej nierdzewki, rozrząd zmieniany 11 tys. wcześniej, nowe wahacze dolne, nowe tarcze Brembo, nowe klocki EBC Red Stuff, wymienione przewody hamulcowe i kilka innych rzeczy z racji zbliżającego się przeglądu TÜV. Silnik chodził równo, bez błędów poza dość częstym problemem z adaptacją przepustnicy, przebieg 172 tys. potwierdzony wpisami w książkę, wcześniejszą analizą w ASO i komputerem. 2 działające kluczyki, karta kodów itp.

Wyposażenie w zasadzie pełne oprócz szyberdachu, czyli:

- ksenony (w pełni sprawne ale wymagają czyszczenia)
- Bose z nawigacją
- podgrzewane siedzenia
- czarno szare wnętrze i wszystko inne, co obejmuje wersje Distinctive.

Ostatnia edycja:
Super auto, gratulacje, no i oczywiście bezusterkowego i przyczepnego ;) użytkowania.

Wydaje mi się czy na przedostatnim zdjęciu tył jakoś zbyt nisko siedzi ? Bo zdjęcie robione chyba w bezruchu auta ?

"Bo życie jest zbyt krótkie aby jeździć nudnym samochodami" autko świetnie się zapowiada, mam nadzieję że będę miał przyjemność obadać na żywo :)

Wyslane przez Blue&Me

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się czy na przedostatnim zdjęciu tył jakoś zbyt nisko siedzi ? Bo zdjęcie robione chyba w bezruchu auta ?
Zdjęcie ewidentnie w ruchu, w momencie skrętu co widać po przednim kole :p wiec nie za nisko :D auto malina, nic tylko czekać az bedzie do adopcji :)

Zdjęcie ewidentnie w ruchu, w momencie skrętu co widać po przednim kole :p wiec nie za nisko :D auto malina, nic tylko czekać az bedzie do adopcji :)

W rzeczy samej Panie! Zaraz po minięciu opony na dwójce przy prędkości około 60-70:)

W takim razie moj bład :D Co do auta wygląda na rodzynka :D Lakier wygląda na meeeega zadbany na tych zdjęciach

Belfer mając takie cudeńko możesz się kulać Phedrą nawet 90km/h i nie potrzebne Ci wyprzedzanie - nadrobisz za kierownicą GTA :)
Super alfa, szerokości!

Lakier prawie idealny (dwa źródła rdzy na łączeniu błotnika ze zderzakiem ale tylko do zaprawki),

norma, sprawdź jeszcze dokładnie tylne nadkola, tam też lubi coś powstać, a lepiej wyprzedzić uderzenie rudej ;)
GTA jak GTA nie ma co za dużo pisać, montuj Q2 i będzie cacy.

OFF: widze, że chętnych na GTA wielu, a ja głupi się martwię, że zostanę z moją do końca. mojego lub jej :D

norma, sprawdź jeszcze dokładnie tylne nadkola, tam też lubi coś powstać, a lepiej wyprzedzić uderzenie rudej ;)
GTA jak GTA nie ma co za dużo pisać, montuj Q2 i będzie cacy.

OFF: widze, że chętnych na GTA wielu, a ja głupi się martwię, że zostanę z moją do końca. mojego lub jej :D

Q2 już zamówione i może na weekend będzie zamontowane. Chętnych teoretycznie to na tym forum by się pewnie kilkuset znalazło. Tylko, jak przychodzi co do czego, to już jest inaczej...:)

Ostatnia edycja:
Od kolegi z forum kupiłem nowe. Uszczelniacze i łożyska w zaprzyjaźnionym ASO.

Amortyzatory
Powrót