• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] 156 gta

Tez w nowym zbiorniczku po krótkim czasie pływa jakis syf wiec trudno sie go pozbyć;D

wystarczy zwykłą wodą destylowaną przeczyścic uklad :) i wszystko sie wymyje :D

wystarczy zwykłą wodą destylowaną przeczyścic uklad :) i wszystko sie wymyje :D

Jak by było tak łatwo, to już by problem był rozwiązany. Nigdy sama woda nie usunie osadu z całego układu chłodniczego. Ja już 2 razy płukałem i ciągle coś powraca. Przed zimą jeszcze zrobię płukanie i myślę, że po zalaniu płynem powinno być lepiej.

U mnie dopiero trzeci płyn przestał sie brudzić.

Mam zdjęcia. Poszukam i załączę. Dystans 15 i kołnierz.

Znalazłem jedno zdjęcie na 17' Ti. Tego roku trafiły na moją GT a GTA dostała ATS'y. Głównie przez to, że na zimę są praktyczniejsze ponieważ mieszczą się w nich Brembo bez potrzeby montażu na dystansach. Na razie odpryskującą farbę na zaciskach zastąpił czarny połysk ale po zimie wszystko pójdzie prawdopodobnie do szkiełkowania w celu usunięcia lakieru a potem do szczotkowania i lakierowania klarem. Napisy na przodzie klasyczne a z tyłu... nie koniecznie:) Na dekielkach jeszcze brak logo ale prawdopodobnie będzie napis GTA.
Niestety ruda szaleje na rantach tylnych błotników i trochę pojawia się na podłodze. Przed wiosną auto trafi na dłuższy czas do lakiernika i wtedy pewnie też ściągnę kołyskę, stabilizator, wzmocnienia i pójdą do piaskowania i malowania proszkowego. Również lusterka chcę przywrócić do oryginału. Potem jakieś wytłumienie drzwi, zmiana głośników na zestawy odseparowane, lekkie ściemnienie szyb, odnowa siedzeń i... tylko nie wiem gdzie kupić na to tydzień 10 dniowy albo dwie dodatkowe ręce:)

Załączniki

• DSC_0501.NEFaaa.jpg
    DSC_0501.NEFaaa.jpg
    70.7 KB · Wyświetleń: 213
  • DSC_0939aaa.jpg
    DSC_0939aaa.jpg
    59.8 KB · Wyświetleń: 193
  • DSC_0940aaa.jpg
    DSC_0940aaa.jpg
    59.4 KB · Wyświetleń: 199
  • DSC_0944aaa.jpg
    DSC_0944aaa.jpg
    40.7 KB · Wyświetleń: 189
  • DSC_0949aaa.jpg
    DSC_0949aaa.jpg
    49.4 KB · Wyświetleń: 188
  • DSC_0955aaa.jpg
    DSC_0955aaa.jpg
    42.3 KB · Wyświetleń: 174
  • DSC_0956aaa.jpg
    DSC_0956aaa.jpg
    54.6 KB · Wyświetleń: 166
  • DSC_0960aaa.jpg
    DSC_0960aaa.jpg
    36.7 KB · Wyświetleń: 170
  • WP_20151215_010aaa.jpg
    WP_20151215_010aaa.jpg
    42.2 KB · Wyświetleń: 183
  • WP_20151215_017aaa.jpg
    WP_20151215_017aaa.jpg
    43.7 KB · Wyświetleń: 177
Ostatnia edycja:
I tak dobrze wyglada :) kiedy zawitasz do Sacza ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

HAhahahahhah nieBrembo wymiata!!! :D

Zaprojektować takie auto, ze po tylu latach przyciąga wzrok na drodze. Przepiękna jest buda 156, a tutaj jeszcze w opakowaniu GTA - niedość ze wzrok przyciąga to jeszcze przyprawia o gęsia skórkę jak zagada :)

Pozdrawiam

calkiem niezle.Ostatnio mialem okazje byc przewieziony z dodatkowymi efektami :D. A tak nawiasem mowiac Belfer to ostatnio ubilem interes z Twoim kuzynem w Łosiach :D

Pozwolę sobie odświeżyć i z czystej ciekawości zapytać: GTA żyje, jeździ, gdzieś można ją spotkać?

Stoi od długiego czasu w garażu i się kurzy. Ogólnie za pytanie o GTA w domu dzieci idą za karę do drewutni a żona śpi osobno:) Natomiast na poważnie to czekam na kolejkę u blacharza. Zaczęły rdzewieć błotniki i progi a i w podłodze kilka ognisk dość poważnych. Szukałem błotników we Włoszech ale niestety ciężki temat. Koszt 3 nowych to około 9000 zł i są niedostępne... Więc mam kolejkę u człowieka, który ma awersję do szpachli i jest bdb blacharzem i będzie chciał ranty tylnych błotników odbudować. Odpalam co jakiś czas i czekam.

Najważniejsze, że nie jest jej źle ;-) Widzę jednak, że inwestycja nie tylko kosztowna, ale też kłopotliwa (jak każda kolejna kobieta :cool:).

Blacha- każdy prędzej czy później to przejdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W 156 szybciej, a już na pewno w przed FL. Nie wiem dlaczego.

Amortyzatory
Powrót