• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[GT] Czarna ar gt 3.2 ...

Jedynie ta łapa górnego mocowania nie pasuje. Widocznie jak silnik ze 166 przekładali, to im się nie chciało jej zmieniać, bo to się wiąże ze zdjęciem paska rozrządu, a pewnie robili po taniości.

Mogło tak być :) Ale lepsze to, niż 3.0 pod maską, bo w gruncie rzeczy w GT i 166 są takie same jednostki 3.2 :)

Ostatnia edycja:
można dla pewności sprawdzić skok tłoka
72,6 vs 78
...

Właściciel odpalił , ale ja się na V6 nie znam więc nic nie dostrzegłem , wiem tylko że Busso brzmi pięknie , kiedyś sobie takie sprawie :cool:

Nie róbcie OT!

Temat dotyczy egzemplarza GT kolegi KRYTOL36, a nie ofert z Radomia :P

KRYTOL36- zmień łapę silnika od GT, tarcze i klocki. Ciesz się jazdą. Niektórzy za bardzo przeżywają Twój zakup.

Teraz to ja juz nie wiem co zrobic w tej sytuacji... Ani sprzedać ani co...
Jedynie to sie wykaraskać i budować dla siebie...

KRYTOL36- zmień łapę silnika od GT, tarcze i klocki. Ciesz się jazdą. Niektórzy za bardzo przeżywają Twój zakup.

Dokładnie, pobawisz się, pojeździsz i sprzedasz za rok czy dwa, samochód to nie kobieta z którą żenisz się do końca życia. Jeździsz, coś nie pasi to wypad do żyda i kupujesz inny. Nie ma co się wczuwać, ważne tylko żeby nie był spawany z dwóch, czy ma silnik 240 czy 220 koni i tak nikt nie zauważy znaczącej różnicy w jeździe.

Dokładnie, pobawisz się, pojeździsz i sprzedasz za rok czy dwa, samochód to nie kobieta z którą żenisz się do końca życia. Jeździsz, coś nie pasi to wypad do żyda i kupujesz inny. Nie ma co się wczuwać, ważne tylko żeby nie był spawany z dwóch, czy ma silnik 240 czy 220 koni i tak nikt nie zauważy znaczącej różnicy w jeździe.
Ktoś już miał takie podejście i dlatego mamy tu 15 stron tematu :P

15 stron tematu jest dlatego, że mamy do czynienia z typowym polactwem. 95% wypowiadających się negatywnie nigdy nie miało busso i nie będzie miało. Żal dupę ściska więc będą wytykać wszystkie niedoróbki żeby poczuć się lepiej. Tak jak mówię, typowe polactwo. Przynajmniej to jest moje zdanie. Dlaczego wytykać palcami komuś jego błędy, kupił samochód jaki kupił i dopóki auto jest bezpieczne, jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Plus jest taki że skoro na wejściu mało zapłącił to na odsprzedaży mniej straci bo niestety alfa to nie vag i jeśli nie masz szczęścia to będziesz musiał sprzedać za małe pieniądze. Pamiętam jak sprzedawałem swoją 166 busso, na forum ochy, achy jaki super wóz w jakim super stanie, a kupców przez trzy miesiące miałem TRZECH. Dopiero jak cena zeszła do standardowej z allegro, zaczęły się telefony. Niestety w polsce nie liczy się stan a cena samochodu wystarczy spojrzeć na dział "porady przy zakupie". Praktycznie każdy post to łowca okazji. Reasumując gratuluję zakupu, pojeździj, jak będzie coś nie tak nie rozczulaj się, pozbądź się auta.

inna opcja
sprawdzic czy do walkow pasuja blokady od 3.2

... Noo w końcu przyjechały z UK tarcze EBC TURBO GROOVE i klocki EBC RED STUFF ... Jutro zakładamy, w końcu będą sprawne hamulce, bo te które powierzył mi na kołach poprzedni właściciel to dosłownie i w przenośni "wołają o pomstę do nieba" ... Co za gość ... Masakra

attachment.php
attachment.php

- przód 330 mm, tył 276 mm ... Mam nadzieję, że będą dobrze hamowały, oby ...

... Przy okazji zostaną założone nowe opony, już zimowe FALKEN HS-449 225/45/17 94V ...

Załączniki

• DSC_0715.jpg
    DSC_0715.jpg
    74.1 KB · Wyświetleń: 469
  • DSC_0716.jpg
    DSC_0716.jpg
    91.9 KB · Wyświetleń: 474
Ostatnia edycja:
przed pierwszym hamowaniem zapnij pasy:)

Wg mnie trochę za wcześnie na zakładanie zimówek. tym bardziej nowych. Zetrą ci się przedwcześnie.

15 stron tematu jest dlatego, że mamy do czynienia z typowym polactwem. 95% wypowiadających się negatywnie nigdy nie miało busso i nie będzie miało. Żal dupę ściska więc będą wytykać wszystkie niedoróbki żeby poczuć się lepiej. Tak jak mówię, typowe polactwo. Przynajmniej to jest moje zdanie. Dlaczego wytykać palcami komuś jego błędy, kupił samochód jaki kupił i dopóki auto jest bezpieczne, jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Plus jest taki że skoro na wejściu mało zapłącił to na odsprzedaży mniej straci bo niestety alfa to nie vag i jeśli nie masz szczęścia to będziesz musiał sprzedać za małe pieniądze. Pamiętam jak sprzedawałem swoją 166 busso, na forum ochy, achy jaki super wóz w jakim super stanie, a kupców przez trzy miesiące miałem TRZECH. Dopiero jak cena zeszła do standardowej z allegro, zaczęły się telefony. Niestety w polsce nie liczy się stan a cena samochodu wystarczy spojrzeć na dział "porady przy zakupie". Praktycznie każdy post to łowca okazji. Reasumując gratuluję zakupu, pojeździj, jak będzie coś nie tak nie rozczulaj się, pozbądź się auta.

Święta racja, miałem identyczną sytuację ze swoją 156 a ojciec ze 159 - oba egzemplarze bardzo atrakcyjne (nawet obiektywnie) i warte swojej początkowej ceny ale i tak poszły za ceny niewiele wyższe od średnich z allegro

Też kiedyś kupiłem auto które miało wiele "tajemnic" - nie przejmuj się tym. Doprowadź ją do ładu - tak jak zaniedbanego wychudzonego psa znalezionego na ulicy :) Zrób co masz zrobić, nie przejmuj się krytyką innych. Silnik masz 3.2 a to powinno Ci zdjąć kamień z serca, to że ze 166 nie znaczy od razu, że tragedia - może stary się przytarł itp. Po hamulcach widać, że nie oszczędzasz na belli i oby tak dalej a być może za parę długich chwil to Belfer będzie polecać innym Twoją zamiast ją tak nieładnie hejtować hehe. Co do LPG to wydaje mi się, że dobry gazownik za nieduża opłatą by Ci jakoś ładnie pochował tą instalację

Pozdrawiam! :)

Amortyzatory
Powrót