ANN
Nowy
... A więc tak odnośnie tego GT :
Po dzisiejszej wizycie u mechanika, szczegółowych oględzinach na podnośniku stwierdzono :
- było coś robione przy progach, gdyż pod spodem są wgnioty i widać spawy, inne nowe spawy, na pewno były dopasowywane przednie błotniki, bo widać od spodu auta na łączeniu czyli mógł być bity wcześniej,
- wymieniłem płyn wspomagania układu kierowniczego, gdyż w trakcie jazdy trochę ciężko chodziła kierownica, myślałem że płyn tam nie był wymieniany od kupna auta ale po wymianie na nowy nic to nie dało, mechanik rzucił "okiem" i stwierdził, że przekładnia kierownicza co najmniej do regeneracji czyli "GT" mogła gdzieś się stuknąć z kimś lub czymś (koszt regeneracji 500 zł),
- lewa przednia opona, krawędź od strony wewnętrznej dookoła opony szpara na szerokość 2 mm aż widać druty (jechałem 600 km), aż strach pomyśleć gdyby pękła w trakcie jazdy,
- przednie tarcze i klocki zjechane na maksa (ale o tym wiedziałem od samego początku),
- co do tego silnika, numer tak nie widoczny na tym bloku, że mechanik musiał delikatnie drobnym papierem ściernym przeszlifować by coś tam odczytać, po głębszym obejrzeniu go widać że to silnik starszy niż te całe auto, a numery na silniku są takie :
936A000+004842 a co to znaczy z tych cyfr to nie mam pojęcia ... To tak pokrótce o tym cudzie ...
Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć co to może być za silnik po tych numerach ... Koledzy bardzo proszę o pomoc ! ...
Ps. Pozwoliłem sobie zadzwonić do gościa od tej Alfy to udał, że nic nie wie o jakiejkolwiek wymianie silnika, a auto w jego posiadaniu było od marca 2011 r.
Matko czytam i nie dowierzam.
Kupiłeś auto i dopiero po zakupie mechanik dokonał oględzin?
Nie mam więcej pytań.