Drodzy użytkownicy, mam pytanie do osób które eksploatują pojazd w podobnych warunkach: krótkie odcinki po 6 km w mieście, postój, powrót po pracy ta sama droga; czy zużycie paliwa 13l/100 km na A przy spokojne jeździe jest normalne? Silnik 200KM.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
O ile to nie sarkazm, to pozwolę się nie zgodzić. Zużycie 13 l/100 km to odrobinę za dużo. Chodzi mi o opinie osób eksploatujących Giulię 200 KM w podobnych warunkach.Z tego co ty czytam to nie. Pali za mało.
Blisko normalności, zależy jeszcze czy w jakim richu i czy płaski teren.Drodzy użytkownicy, mam pytanie do osób które eksploatują pojazd w podobnych warunkach: krótkie odcinki po 6 km w mieście, postój, powrót po pracy ta sama droga; czy zużycie paliwa 13l/100 km na A przy spokojne jeździe jest normalne? Silnik 200KM.
Ja zasadniczo jeżdżę na D(czerwony), sporadycznie na N(niebieski), na A(zielony) w ogóle. Do pracy przejeżdżam Warszawę, na drugą stronę miasta. Czasem łapię korki, czasem lekkie zatwardzenie. Mam ciężką nogę, jeżdżę bardzo dynamicznie, zawsze pierwszy ze świateł. Spalanie mi się wacha, między 13,7 a 14,3. Za te parę ml benzyny szkoda zamulać auto trybem Ai odbierać sobie przyjemność z jazdy czy wręcz znęcać się nad sobą.
![]()
Ja tam ostatnio wolę wrzucić sobie A w cięższych warunkach drogowych niż przesadzić z jazdą i skończyć na poboczu![]()
Drodzy użytkownicy, mam pytanie do osób które eksploatują pojazd w podobnych warunkach: krótkie odcinki po 6 km w mieście, postój, powrót po pracy ta sama droga; czy zużycie paliwa 13l/100 km na A przy spokojne jeździe jest normalne? Silnik 200KM.
![]()
Tu spalanie z komputera.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajne te centrum Poznania jeśli można skorzystać z żeglowania, które aktywuje się powyżej 100 km/h :]centrum Poznania, światła
Można? Można, tylko trzeba korzystać z tzw. żeglowania na A
U mnie od 100km/h właśnie.U mnie w A luz wrzuca na dowolnej prędkości. Chyba że o inne żeglowanie chodzi.