S
sHOr
Guest
Hmm to moze kupic te bez dziur i zobaczyc co sie dzieje , dziury można zawsze zrobic ..?Niektórzy do silników 115KM zakładają te z otworami, bo podobno lepiej silnik wchodzi na obroty
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hmm to moze kupic te bez dziur i zobaczyc co sie dzieje , dziury można zawsze zrobic ..?Niektórzy do silników 115KM zakładają te z otworami, bo podobno lepiej silnik wchodzi na obroty
a sie zapytam, bo wielu z nas zaslepiało egr - po co w ogóle zaslepiac egr jak silnik chodzi normalnie, bez błędów i nie kopci? Co niby daje zaślepienie egr? Plusy i minusy.
Koledzy, Bella ostatnio bierze mnie na próbę...
Zaczęło się od niewinnie.. Podjechałem kiedyś do bankomatu, gaszę auto idę po siano, wracam.. i auto nie odpala. Silnik kręci ale nie odpala. Po kilku minutach jednak zaskoczył. Pomyślałem - raz się może zdarzyć. Sytuacja się jednak powtórzyła. Po podpięciu pod kompa okazało się że to czujnik wału korbowego(P0335). Po wymianie auto odpala bezproblemowo zawsze i wszędzie.
To jednak nie koniec problemów. Pojawił się błędy P0404, P0236, P0236. Auto traci całkowicie moc przy 3000obr i przy próbie przebicia się przez tą dziurę wyskakuje kontrolka "check engine". Ogólnie mam też wrażenie że uciekło kilka koni. I tutaj proszę o poradę, bo myślę przyczyn może być wiele, a nie jestem orłem jeśli chodzi o mechanikę. EGR nie zaślepiony - nie czyszczony. Prawdopodobnie bedzie teraz okazja do zaślepienia![]()
...Rozumiem że jeśli zaślepiam EGR to odpuścić sobie czyszczenie tego ustrojstwa?