Maciek-156
Aktywny
- Auto
- AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Czyszczenie w twoim przypadku i tak nic nie da - jak jest nieszczelny to tylko wymiana lub zaslepienie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam!
Czy można ją zamontować przed oryginalną uszczelka nie zakładając drugiej takiej samej? Czy ma to jakiś wpływ?
Efekt:
Auto do ok. 1800 obrotów jest strasznie zamulone...przed czyszczeniem tak nie było. Co mogło to spowodować? brak drugiej uszczelki przed zaślepką?
Auto to GT 1.9
a ja mam takie pytanie czy zaślepienie EGR w wersji 1.9 jtd 105 KM może spowodować błąd MAF ?? sygnał poza zakresem ?? czy nie jest tak że gdy hamujemy silnikiem to EGR jest w dużym stopniu otwarty a silnik ma zapisane ile powietrza ma zassać z maf a ile z EGR ? i w ten czas wyskakuje błąd MAF?
http://img230.imageshack.us/i/egrw.jpg/
czyli tak jak na tym rysunku
Na 17 stronie wątku masz odpowiedź
Witam.
Chciałbym u siebie także zaślepić EGR. Mam u siebie silnik 2.4 jtd 150KM
W którym dokładnie miejscu mam wstawić zaślepke(jeżeli można na zdjęciu pokazać)
i czy ma być jedna zaślepka czy dwie.
http://allegro.pl/item925124767_zaslepka_egr_jtd1_9_8v_i_2_4_10v_fiat_alfa_lancia.html
POzdrawiam KULI
No właśnie... W sumie to się nie dziwię. Przydało by się przeczyścić trochę temat i wrzucić zaślepianie EGR jako manual, bo ciężko będzie "nowym" cokolwiek wywnioskować po ponad 200 napisanych postach z czego większość to pytania "w którym miejscu zaślepiać?"...
Dziwna sprawa z tym EGR-em.U mnie wszystko działało jak należy,ale zachęcony lekturą postanowiłem wyczyścić tenże zawór i przy okazji zaślepić go pełną zaślepką(silnik jtd 115).Radość moja nie trwała zbyt długo gdyż jakąś minute po odpaleniu zapalił się komunikat "motor control system failure" i teraz świeci się cały czas.Auto natomiast sprawuje sie zupełnie normalnie jeśli chodzi o osiągi,denerwuje mnie tylko ten komunikat.Czy mam "odślepić" EGR-a czy może coś innego??Miał tak ktoś?