Maciek-156
Aktywny
- Auto
- AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jak jeździsz obecnie odcinki krótsze niż 10km to spalanie 9l/100km nie jest niczym dziwnym
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dodam że ten błąd pojawa mi sie tylko na 4, 5 i 6 biegu powyżej 3 tys obrotów i ogolnie to 3 błedy mi sie ciagle pojawiaja P0404, P0235, P0101.
....eeech zaraz skasuje błędy i sie jeszcze raz przejadę bo przepływka ma tydzień czasu nowa oryginalna grrrrrr
---------- Post dodany o godzinie 15:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:27 ----------
Właśnie wróciłem z jazdy..pare razy przejechałem sie i kasowałem błędy żeby mieć pewność tak wiec pojawiają mi sie tylko błedy p0404 p0235 p0101 a z odpiętą przepływką dodatkowo p0110
I przy okazji pytanie: czy moge wywalic (zdemontować) cały ten układ recyrkulacji,czyli te wszystkie rurki od kolektora wydechowego do zaworu EGR,łącznie z zaworem i zaślepić otwory bezpośrednio na kolektorach? (Z doborem zaślepki na wydech sobie poradze)
Możesz ale jeszcze musisz zaślepić jego sterowanie bo będzie ci podciśnienie "uciekało" z akumulatora