[159] Zamiast DPF

ferenss

Nowy
Auto
159
witam,

po weekendzie jadę na programowe usunięcie DPF ale zostaje kwestia mechaniczna. Niekoniecznie chce rozcinać i pruć filtr, raczej myślałem nad wstawieniem w jego miejsce elementu przelotowego(rura, tłumik przelotowy, strumienica) ma ktoś u siebie takie rozwiązanie?
pozdrawiam

Ale w tej puszcze jest dpf i katalizator. Rozumiem ze to i to chcesz wyrzucić i w to miejsce dać rurę ?

Nawet z ASO można kupić pasujący element - rurę zamiast DPFu

tak chce wykręcić całość i wstawić rurę. Przy ewentualnej sprzedaży auta będzie oryginał.
maly_777, ten element w ASO jakoś się nazywa albo ma numer, bo jak przychodzę do mojego ASO i chce coś załatwić to po wyrazach twarzy obsługi wydaje mi się że mówię po chińsku

Dodano po 2 minutes:

pampik, a Ty jak masz u siebie/

Ostatnia edycja:
W poprzedniej "9" miałem zaślepiony EGR a DPF sobie żył.

W 2.4 mam nieszczelność na piątej klapie wirowej przez co ciągnie lewe powietrze i DPF mi się wypala co 230 km. Więc najpierw zrobię kolektor ( dzisiaj się za to zabieram ) i zdecyduję co dalej. Ale jak bym robił to myślałem o rozpruciu DPFu od góry i wyciągnięciu samego wkładu a zostawieniu KATA.
Dieselek bez kata i dpfu może juz trochę kopcić ........

rzeczywiście .... według eper mozna zamiast filtra wstawić ori rurę.

http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?...SUBGROUP_7&SB_CODE=-1&WINDOW_ID=1&DRW_NUM=1|0

Ostatnia edycja:
Ja osobiście jestem zwolennikiem cięcia tak żeby wszystko wyglądało jak fabryka.
Wiadomo, każdy robi jak uważa.

a jak sama rura to kopci czy nie ? i co z katem ?

dzieki :) teraz niech ktoś wrzuci jak wygląda spr z wybebeszoną puszką :)

hmmmm no to średnio mi się to podoba. A jak masz wstawiona rurę to cały DPF dostałes do ręki w razie aby ? i gdybyś chciał znowu go założyć.

Po co mam go zakładać?
Gdybym zakładał rurę to wziąłbym dpf-a na wszelki wypadek. Nigdy nie wiadomo co się pozmienia w naszych przepisach. Mam nadzieję, że będzie można bezkarnie jeździć w Polsce bez dpf-ów Sam mam pustą puszkę i nie było wyboru.

Amortyzatory
Powrót