Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy katalizator jest w środku w tej samej puszce puszce co dpf? sory bo chce się upewnićDla tego puszkę się zostawia wraz z drugim katalizatorem. Jak nie zostawi się kata, to powstaje rezonans.
Tak w tej samej puszce.Czy katalizator jest w środku w tej samej puszce puszce co dpf?
Czy katalizator jest w środku w tej samej puszce puszce co dpf? sory bo chce się upewnić. Ktoś pisał już na forum, że ma gwizdy po wycince dpf-a i myślał, że to że względu na podwójny wydech.
Radzę pamiętać, że każdy katalizator po czasie się zapycha i moc naszego silnika spada. Żywotność współczesnych katów to około 200 tys km, co jest też zależne od sposobu eksploatacji.
Tak,ja wywalilem to i to i jak wciskam sprzeglo to mam gwisd,ale z tego wzgledu ,ze mam drugi wydech bez puszki.Jesli mialbym z prawej puszke to zero roznicy czy jest w srodku kat czy go niema
Tak,ja wywalilem to i to i jak wciskam sprzeglo to mam gwisd,ale z tego wzgledu ,ze mam drugi wydech bez puszki.Jesli mialbym z prawej puszke to zero roznicy czy jest w srodku kat czy go niema
Panowie jeszcze jedna rzecz, przy okazji wyłączenia DPF wyłączam też EGR - tzn. zostanie zamknięty na stałe - czy mam go jeszcze zaślepić blaszką? a jeśli tak to jaką i skąd?
wciskam sprzeglo to obroty spadaja,i tylko wtedy jest ten gwizd,Moze tak byc?
Nie jest to konieczne. Ale jak się zapiecze w pozycji zamkniętej i MES-em nieopatrznie zrobisz jego test, to będziesz go musiał domykać ręcznie.
skąd wziąć taką zaślepkę? może masz u siebie w warsztacie?
tak w ogóle wysłałem Ci wiadomość na priva
Ja pikole,jade autem np 60 km/h chce zmienic bieg,wciskam sprzeglo,i co?obroty nie spadaja?u mnie spadaja,ale ok jutro jade do ASOmoze cos poradza
Nie zrozumieliście się. U Ciebie wszystko ok. Jak puścisz gaz i wciśniesz sprzęgło to normalne że obroty spadają. Ale czy ten gwizd jest na pewno z wydechu a nie z turba?Ja pikole,jade autem np 60 km/h chce zmienic bieg,wciskam sprzeglo,i co?obroty nie spadaja?u mnie spadaja,ale ok jutro jade do ASOmoze cos poradza