anAlfaBeta
Nowy
????ale jest echo
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
????ale jest echo
Podłącze alfę w poniedziałek bo kompa zostawiłem w pracy. Wtedy na pewno coś więcej będę wiedziałSprawdzałeś czy ECU widzi sygnał z manetki? (MES itp)
I tak - Włożyłem manetkę podłączyłem komputer PROXI, lampka tempomatu i działa wszystko. Operacja 10 minut. Mam teraz do sprzedania dolną obudowę kolumny kierowniczej w kolorze szarym (bez wycięcia na tempomat ).
bratman poszukaj we wcześniejszych postach powinno być napisane jakie piny.
No i częściowo udało mi się uruchomić tempomat w mojej alfie ale niestety przez nieprawidłowo dobrane piny do wtyczki ecu sukces jest połowiczny i pewnie chwilowy ponieważ nie udało mi się założyć blokad pinów. Rozebranie wtyczki ECU to też nie lada wyczyn. Straciłem na całą operację ponad 10 godzin a to za sprawą właśnie tej wtyczki. Myślałem że będzie prosta piłka, a wyszlo tak że w niedalekiej przyszłości będę musiał zamówić nową wtykę z pinami na Aliexpress. Przynajmniej piny będą pasować. Ale zaciskanie 80 kilku przewodów na nowo nie za bardzo mi się uśmiecha. Że nikt nie zrobił jakiegoś tutoriala jak rozebrać taką wtyczkę i wypiąć piny nieinwazyjnie. Na razie jednak Tempomat działa, kontrolka także uruchomiona. Wszystko wpięte we wtyczkę D001 ponieważ miałem oryginalny kabel od kiery do tej wtyczki.
Widzisz, masz okazje zrobic to TyŻe nikt nie zrobił jakiegoś tutoriala jak rozebrać taką wtyczkę i wypiąć piny nieinwazyjnie.
Hej. Tez muszę dołożyć wiązkę z d001 do kierownicy. Powiedz jak wpiąć te piny ? Wyciąga się jakąś blokadę?udało się i u mnie założyć tempomat, koszt niewielki i dość prosta instalacja przewodu z d001 do kierownicy.
jakby ktoś potrzebował to zostało mi 5 pinów, na jakimś śląskim spocie moge podrzucić.