Witam

Od jakiegoś już czasu zbieram się do założenia tempomatu, teoretycznie wszystko mam, oczywiście najbardziej odstraszało mnie przeciąganie kabli bo nie mam wtyczki pod kierownicą, sprawdzałem jakiś czas temu wtyczkę d001, i doszedłem do wniosku, że muszę kable ciągnąć z ecu, i w końcu (po prawie roku przystąpiłem do rozebrania wtyczki od ECU, tej większej bo mniejsza wtyczka ma chyba 60pin a większa chyba 90 wiec na logikę przyjąłem, że w tą wtyczkę się wpinam) no i z ecu wszystkie piny tempomatu w instalacje wychodzą, w d001 brakuje już +, - i res (jeśli dobrze pamiętam, jeszcze dokładnie spawdze i dopisze) a jest on/off, +12v i masa, no a pod kierownicą już nic nie ma... myślę że z numeracją się nie pomyliłem, piny w kostkach są ponumerowane, a przy d001 to nawet patrzyłem, że w którą strony bym nie liczył to mi sie te piny i tak zgadzały, a no i oczywiście są tak samo po dwóch stronach kostki ... nie wiem specjalnie co teraz z tym zrobić, bo pod d001 mogę podpiąć tylko część kabli no a resztę pod ecu ? no i wyjąć teraz piny i wsadzić drugie od tempomatu, czy dopiąć się równolegle

Spotkał się może ktoś z taką sytuacją ? dodam, że zmieniałem u siebie fotele z alfatexu na skórę z pełną elektryką w wersji europejskiej wtyczki były zamontowałem, podpiąłem, osiowanie proxy,regulacja, podświetlanie przycisków, pamięć ustawień działa, no ale grzanie już nie działa, bezpieczniki całe (maty sądzę że raczej też bo fotele są w idealnym stanie po lewym widać lekkie zużycie natomiast prawy był jak nowy, no a nie sądzę żeby w tak dobrze wyglądających fotelach były przerwane maty) żeby nie było że off top z fotelami to tak się ostatnio zastanawiam czy nie mam czegoś namieszanego we wiązkach składając do kupy fotele i tempomat. ew, gdzie znajdę numer wiązki, żeby sprawdzić co powinno być ?
Przy okazji chciałbym się przywitać bo to chyba mój Pierwszy post na tym forum, chociaż często je odwiedzam