krzysostry
Nowy
- Auto
- Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140KM, Jest: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150 KM
A w innych tego nie robisz ??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Prawda jest taka że koszta doprowadzenia przedlifta w v6 z kondycji samochodu za 4250 zł do auta prawie idealnego to jakieś 20 tyś zł w samych częściach i inaczej niestety się nie da. Kto nie wierzy niech sprawdzi mój profil na forum są tam dokładne wyliczenia z zachowaniem chronologii odbudowy.
Za części rozrządu oczywiście nie muszę teraz kupować wszystkiego. Napinacz mam nowy w folii nie pamiętam ile za niego dałem... Pompa wody była wymieniona zobaczę w jakim będzie stanie jak będzie tragedia nowa, jeśli git to zostawię, czyli wyjdzie mnie TK z paskiem i rolkami jakieś 210-230zl pomijając fakt, że będę robił to sam. Filtry oleje To jest norma rzecz tak samo jak klocki i tak dalej. Rozumiem twoje zazenowanie nawet gadaliśmy o tych bolaczkach, ale to nie są rzeczy, które unieruchomia auto. Mowa bardziej tutaj o niespodziankach typu nagły zanik ładowania, pompa wspomagania i inne. Rzeczy, które z dnia na dzień mogą paść. Ale nie przesadzajmy bo tutaj wchodzisz i czytasz jakie To 166 są złe i nie dobre i co się stanie jak kupi. Większość pesymistow, id razu czarne scenariusze....Ok doloz rozrzad, oleje fitry i ile Ci wyjdzie?
Ale to jak z większością aut - jak się kupi złom nie auto i nagle a dzień dobry albo dokładasz 5-7 tyś aby jeździć i jest gadanie że kijowe auto i tym podobne. Mój znajomy ściągnął moim rodzicom Focusa 2007 r. 1.6 benzyna 160kkm i wiadomo było że ok 1000 zł na dzień dobry trzeba wydać (rozrząd, wszystkie płyny, filtry, olej itp.) Także jak ktoś myśli że kupi używane auto i nic w nie nie włoży to się grubo myli.Nie pesymistow tylko realistow. Nikt nie mowi zeby autq nie kupowal tylko zeby wiedzial jakie sa koszty czesci. Nie mowie ze ceny sa wieksze niz w audi, ale wieksze niz w astrze. Moja zona ma puga 206cc i wiem jaka jest roznica w czesciach do 166 i 206. I my tylko mowimy zeby ktos sobie zdal z tego sprawe. Bo byli juz tacy co kupowali, temat w naszych bellach i po miesiacu dwoch trzech auto szlo na allegro.
Gonzo ale tak jest ze wszystkimi autkami - tylko na forum można wiele przydatnych rzeczy się dowiewdzieć jak co wymienić. Ja ostatnio wymieniłem uznajomego w garażu łączniki stabilizatra i gumy z przodu i myślę że z 250 zł w kielni i ogromna satysfakcja że sam to zrobiłem [emoji2]Tu chodzi bardziej o to, że można dużo zaoszczędzić jak samemu robisz przy aucie. Jak z każdą pierdołą pojedziesz do mechanika to będzie tragedia.
Głupia nagrzewnica kosztuje 100zł. A mechanik pewnie zawoła 600zl za wymianę. Tylnie zawieszenie tez można zrobić po kosztach, ale samemu.
Niestety...wystawiona...może komuś się spodoba...
Nie jest idealna ale nie jest podrutowanym parchemniektorzy widzieli ja na zlocie 166
Cała reszta w ogłoszeniu:
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-166-2-4-jtd-20v-175km-04-CID5-IDdJMdr.html#ceadd80f12
Andrzej
a6 c5 mniejsze koszta na poczatek?na przykladzie gnojarza podobnej pojemnosci ..2.5 tdi . Zobacz koszta nawet pierdół. Racja przesiadka z golfa 4 na a6 c5 1,9tdi(co kosztuje w wuj wiecej niz 166 w tym samym roku) czy na w sumie nie wiem co . Bo 2.4 w audi rodzi koszta , 2.8 to slynne vr6 pewnie tansze w utrzymaniu niz alfowskie Vki ale tam silnik parametrow nie trzyma po wyjezdzie z fabryki). Szwagier mial a6 c5 z 4 lata...on nic nie wlozyl ,za to wlozyl sporo następca
Benzyn wedlug mnie nie ma co porownywac bo w miejscu gdzie alfa ma Vki audi ma pustke(szczerze kupa ) ,dopiero 4.2 ale tam są koszta spore
![]()
To ja jeszcze w uj więcej przez dwa lata, ale jak ją widzę a zwłaszcza jak jadę to nie żałuję ani złotówki. I chyba o to właśnie chodziGonzo ja wydałem 7 w pierwszy rok. Też w sumie za nic
wysłane z WC