Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

. Podpowiedzcie mi czy w takim stanie mam zastanawiać się nad wywaleniem tego ustrojstwa czy jest szansa na jego "ratunek" (przebieg samochodu jest pewny - autka.pl - i wynosi około 132 tys. km). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Witam kolegówbardzo proszę o opinie i pomoc. Od końca listopada jestem posiadaczem belli. Na początku nie zwracałem uwagi na wypalanie DPFu bo nie za bardzo wiedziałem, gdzie szukać "objawów" tego procesu. Po bardziej wnikliwej lekturze forum zaobserwowałem, że wypalanie DPFa odbywa się dość często, a krótko (kilka minut). Dałem mojej 159-tce kilka szans na poprawę, ale dzisiejsze wypalanie po około 230km jazdy od poprzedniego (fakt, że jazda po samym mieście) nie dało mi żyć. Podłączyłem pod kompa samochodzik i ukazał się taki oto widok: Pokaż załącznik 118034
Średnie ostatnie 5 wypalań co 241km (przez te ponad 1200km było więcej trasy niż miasta około 75% do 25%). Nie wiem co o tym myśleć. Autko normalnie przyśpiesza, nie ma spadków mocy, gdyby nie moje "szukanie" wypalania nie wiedziałbym, że się odbywa (brak dymienia itp.). Podpowiedzcie mi czy w takim stanie mam zastanawiać się nad wywaleniem tego ustrojstwa czy jest szansa na jego "ratunek" (przebieg samochodu jest pewny - autka.pl - i wynosi około 132 tys. km). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Łukasz
U mnie 2.0 JTDm też wypala się co około 210 km, co mnie mocno denerwuje, bo proces jest zauważalny - buczy, telepie, gorzej przyspiesza, pali jak smok. Inna sprawa, że chyba zawsze tak było, bo teraz samochód ma 90000 i 374 regeneracje za sobą, czyli średnio wychodzi co 240 km.Witam kolegówbardzo proszę o opinie i pomoc. Od końca listopada jestem posiadaczem belli. Na początku nie zwracałem uwagi na wypalanie DPFu bo nie za bardzo wiedziałem, gdzie szukać "objawów" tego procesu. Po bardziej wnikliwej lekturze forum zaobserwowałem, że wypalanie DPFa odbywa się dość często, a krótko (kilka minut). Dałem mojej 159-tce kilka szans na poprawę, ale dzisiejsze wypalanie po około 230km jazdy od poprzedniego (fakt, że jazda po samym mieście) nie dało mi żyć. Podłączyłem pod kompa samochodzik i ukazał się taki oto widok: Pokaż załącznik 118034
Średnie ostatnie 5 wypalań co 241km (przez te ponad 1200km było więcej trasy niż miasta około 75% do 25%). Nie wiem co o tym myśleć. Autko normalnie przyśpiesza, nie ma spadków mocy, gdyby nie moje "szukanie" wypalania nie wiedziałbym, że się odbywa (brak dymienia itp.). Podpowiedzcie mi czy w takim stanie mam zastanawiać się nad wywaleniem tego ustrojstwa czy jest szansa na jego "ratunek" (przebieg samochodu jest pewny - autka.pl - i wynosi około 132 tys. km). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Łukasz
U mnie 2.0 JTDm też wypala się co około 210 km, co mnie mocno denerwuje, bo proces jest zauważalny - buczy, telepie, gorzej przyspiesza, pali jak smok. Inna sprawa, że chyba zawsze tak było, bo teraz samochód ma 90000 i 374 regeneracje za sobą, czyli średnio wychodzi co 240 km.
Czy ktoś ma 2.0 JTDm 170 KM i wypala mu się rzadziej?
heh to ja bym musiał srednio co 3 miesiace wymieniac olejOlej wymieniaj tak jak masz to w instrukcji do samochodu. Znaczy się nie wierz w 20kkm na jednej zmianie. Przy uturbionym samochodzie zmieniaj max co 10kkm lub raz w roku (najlepiej przed zimą) i będzie ok.
heh to ja bym musiał srednio co 3 miesiace wymieniac olej![]()
U mnie 2.0 JTDm też wypala się co około 210 km, co mnie mocno denerwuje, bo proces jest zauważalny - buczy, telepie, gorzej przyspiesza, pali jak smok. Inna sprawa, że chyba zawsze tak było, bo teraz samochód ma 90000 i 374 regeneracje za sobą, czyli średnio wychodzi co 240 km.
Czy ktoś ma 2.0 JTDm 170 KM i wypala mu się rzadziej?
Jak ktoś lata w większości po mieście to nie ma się co dziwić,że interwały są tak krótkie.Mam tak samo w 2.0