[159] Wypalanie DPF

heh to ja bym musiał srednio co 3 miesiace wymieniac olej
To i tak dobrze bo ja przy moich przebiegach wymieniam max. co 2 msc:) Ale widzę i słyszę że silnik mi się za to odwdzięcza a lekko u mnie nie ma:)
A co do DPFa to odkąd zacząłem stosować produkty Amsoil tj. Olej, dodatki do paliwa to odstępy między wypaleniami wzrosły do 1363km(tyle przy ostatniej kontroli w FES), gdzie wcześniej było 1100-1150.

u mnie ostatnio wypalił się po 860 km..uważam ze niezły wynik biorąc pod uwagę ze jeżdżę głównie w mieście a w trasie bardzo rzadko(co prawda mam jakieś 15 km w jedną stronę do pracy i między czasie kilka skrzyżowań gdzie jak zwykle są korki) .Spalanie też jakoś nie wzrosło straszenie chwilowo, przy przyśpieszaniu chwilowe około 5-7 litrów więcej niż normalnie + wskazówa opadająca od razu po puszczeniu gazu i podniesiona na biegu jałowym.Żadnego dymienia, kopcenia ani smrodu wewnątrz nie uświadczyłem.Ogólnie czuć ze auto zachowuje się troszkę inaczej przy przyśpieszaniu a na biegu jałowym miałem wrażenie ze obroty są troszkę większe niż normalnie.Wypalił się do 10%. Zostawię dziada, na razie nie sprawia mi problemów:cool:

Ostatnia edycja:
U mnie wypala co 750-800km. W tygodniu po mieście jeździ więc chyba nie jest tak źle. Na razie nie wycinam.

U mnie co 1100-1200... Chociaz ostatnio sie zdziwilem jak po prawie 500 mi zaczal wypalac, no ale to urok wlasnie jazdy po miescie glownie przez ostatni okres

Send by Tapatalk 4 S4

coś mi sie uroiło wiec, a myslalem ze w tych "ostatnich" 159 byla kontrolka DPF, chyba nawet w instrukcji o niej czytalem ;/

Przy calkowitym zapchaniu, po 3 niezakonczonych probach wypalania

Send by Tapatalk 4 S4

U mnie 2.0 JTDm też wypala się co około 210 km, co mnie mocno denerwuje, bo proces jest zauważalny - buczy, telepie, gorzej przyspiesza, pali jak smok. Inna sprawa, że chyba zawsze tak było, bo teraz samochód ma 90000 i 374 regeneracje za sobą, czyli średnio wychodzi co 240 km.
Czy ktoś ma 2.0 JTDm 170 KM i wypala mu się rzadziej?

u mnie po trasie wypalił się po ok 800km na to miast jak kręce się w rejonach miasta to ok 300-400 km

"Czyli praktycznie jak już jest po dpfie
smile.png
gar_krk" nie zgodzę sie z tym, jak kupowałem auto to na jeździe próbnej zapaliła mi się kontrolka wypalania PDF-a dopalił wtedy bo zgasła przed końcem jazdy(początek lutego 2014) ( w sumie jedynie dopalanie kiedy zaświeciła się kontrolka), a ostatnio jak sprawdzałem to DPF miał 68% (piatek 25.04). później jak się kręciłem to też dopalił, tyle że bez kontrolki.

Ostatnia edycja:
Koledzy sorki, że może już gdzieś ktoś pytał ale bardzo mi się śpieszy bo wyjeżdżam właśnie w trasę i nie mam czasu szukać...

wyświetił mi się komunikat: "Anty Polution System Clogged" czy jakoś tak... czyli filtr zapchany, ok, ale mogę z tym jechać w trasę czy mam coś innego czynić? :)

help :)

Koledzy sorki, że może już gdzieś ktoś pytał ale bardzo mi się śpieszy bo wyjeżdżam właśnie w trasę i nie mam czasu szukać...

wyświetił mi się komunikat: "Anty Polution System Clogged" czy jakoś tak... czyli filtr zapchany, ok, ale mogę z tym jechać w trasę czy mam coś innego czynić? :)

help :)

:) tak tak było wiele razy ale jedz w trasę nic się nie przejmuj :)

pod warunkiem ze auto sprawne :)

Amortyzatory
Powrót