M
maarkel
Guest
ja zrobiłem to samo i auto jakby się mocniejsze zrobiło no a jaka oszczędność
bo jak mi w serwisie zawołali za nowy to się obaliłem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Być może ja nie dam się się za to zabić ale dziś została sprawdzona ponownie i to samo potwierdził inny autoelektryk o wypaleniu. Ale to już oni wiedzą jak naciągnąć klienta.
Ja nie będę się stawał murem za żadnym z nich. Dlatego, że jeden z pierwszych zażyczył sobie 400 zł za wypalenie i to już mnie nastawiło do nich jak do tak zwanych, którzy mówią, że jest on fachowiec - chyba do walenia owiec.
To jest moje zdanie.
Czyli wg mądrej instrukcji wypalanie następuje tylko wtedy gdy filtr jest krytycznie zapchany. Mogli łaskawie więcej napisać na ten temat i jak to się odbywa a nie cele 3 zdania... Idąc ich tokiem myślenia to by wynikało, że filtr nie wypala się jak nie poinformuje nas o tym lampka sygnalizacyjna.
Ale wiemy, że tak nie jest więc jak dokładnie stwierdzić, że zaczął się ten proces. Koledzy pisali o chwilowym wysokim spalaniu ale dla mnie to ono jest cały czas wysokiejaka powinna być norma? Co z tym wskaźnikiem turbiny i obrotami jak powinny wskazywać podczas normalnej eksploatacji a jak przy wypalaniu i jakie jeszcze inne objawy - może pojeżdżę trochę dłużej to będę odczuwał różnice w charakterystyce pracy silnika ale na razie nic takiego nie wyczułem.
jahu jak dobrze kumam z Twoich postów leprze jest wypalanie pasywne a je można osiągnąć dynamiczną jazdą na wysokich obrotach![]()
Kolego, to było już dokładnie opisanie w wielu postach.
Podczas wypalania:
1. Obroty na postoju mogą być nieznacznie wyższe, czyli ok 900
2. Wskazówka turbo na postoju jest wychylona tuż przed 1 kreskę, natomiast w czasie jazdy po odpuszczeniu gazu natychmiast spada do zera.
3. Spalanie, średnio jest 2 razy większe, czyli np. normalnie jadąc ok. 80km/h ma się chwilowe ok. 5,4 to podczas wypalania to będzie ok 11l.
4. Można w samochodzie poczuć dziwny zapach, oraz może ale w wcale nie koniecznie znacznie zadymić z wydechu (u mnie obydwa zjawiska nie występują)
5. Auto może być słabsze i bardziej mułowate, oraz mogą wstąpić na postoju lekkie wibracje (także u mnie to nie występuje ale niektórzy zgłaszali takie objawy)
Tak. I nie wszystkie wersje mają lampkę sygnalizującą wypalanie. Z tego co dowiedziałem się w ASO poliftowe mają aktywne to na desce, wcześniej było to opcją na życzenie klienta.
Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś. Tymczasowo uszczelniłem wąż i teraz jest dobrze. W przyszłym tygodniu bd ori.
Słyszałem, że mozna to ustrojstwo wywalić, ale trzeba przeprogramować centralkę. Czy ktoś wie jak to zrobić?
Nie popadajmy od razu w skrajność.Jeśli nie - to masz teraz rozwodniony ropą olej, który g*wno smaruje i sam sobie zacierasz silnik.