soso
Nowy
Panowie pomocy. Samochód znowu stoi. Mechanik się uparł i chce mi wywalić filtr, choć nie ma pewności że jest on przyczyną moich problemów. Przecież nawet żadna kontrolka mi sie nie zaświeciła. Opis mojego problemu post wyżej
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na szybko możesz wsadzić pełną blachę pod EGR. Jeśli auto zacznie jechać normalnie to wtedy będziesz mógł szukać przyczyny nadmiaru sadzy.Panowie pomocy. Samochód znowu stoi. Mechanik się uparł i chce mi wywalić filtr, choć nie ma pewności że jest on przyczyną moich problemów. Przecież nawet żadna kontrolka mi sie nie zaświeciła. Opis mojego problemu post wyżej
Dawno nie obserwowalem jak często się wypala, ale bylo to zawsze jakieś 400, 500 km. Teraz jak podłączył kompa zatkany był w 40% i żadnych błędów.A jakie masz parametry DPF-a ? Jaka jest różnica ciśnień, zatkanie, okresy wypalań, czas itp. ?
Zmień mechanika!dopytuje się ze względu na wymianę oleju, mechanik zalał mi olej 10W40 i myslałem że to może ze względu na brak DPF.
Poprzedni właściciel lał 5W40 Mobil. Czy jest na to jakieś uzasadnienie?