Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie żebym się specjalnie czepiał, ale albo poknociłeś linki albo... Ten Titan GT1 5W40 obok syntetyka nie stałJa mam taki: http://olejefuchs.pl/titan-gt1-5w40-xtl.html
Wg powyzszego watku jeden z nielicznych prawdziwych syntetykow... jezdze 2 rok i... jezdze dalej
Co ciekawe, zalecana przez AR Selenia ma specyfikację ACEA B3-API CF- M.B. 229.1... czyli wg wszelkiej wiedzy na tym forum nie jest to olej do aut z DPF... chyba, że ja coś pokiełbasiłem. Niech mnie ktoś poprawi jeśli pierdzielę teraz głupoty.
Selenia do DPF to sie nazywa np. SELENIA K PURE ENERGY... ale nie jest to Selenia WR. Dziwne.
Czyli wszystko gra.
Na PDF najlepszy jest olej AdobeAcrobat![]()
Tak , jak najbardziej było to wypalanie DPF .Witam, mam pytanie, wczoraj pierwszy raz zaobserwowałem prawdopodobnie wypalanie filtra. Chwilowe spalanie bez obciążenia silnika dochodziło do 30l/km, ogólnie średnie spalanie z tej samej trasy do pracy było wyższe o prawie 3 litry więcej. Dodatkowo dodam, że z tego co wyczytałem to mam uszkodzony czujnik ciśnienia doładowania (bo wychyla się na jedną kreskę), jednak wczoraj wskazówka na wolnych obrotach wskazywała równo 0.
Pytanie: czy ten opis pasuje pod wypalanie filtra? Całość trwała kilka minut - pewnie nie więcej jak 10.
Do poprawnego wypalenia chyba wystarczy osiągnięcie 70 stopni... Bo o ile mnie pamięć nie myli tyle jest napisane gdy chcielibyśmy wypalić DPF przy pomocy np MESa.