[Giulia] Wyłączenie start/stop

Tak nieśmiało poproszę o dopisanie również mnie do listy chętnych na moduł S&S

Mnie to zastanawia od początku:
- po odbiorze auta z salonu pojawił mi się komunikat "start/stop nieaktywne",
- po skasowaniu błędów (5x włączenie/wyłączenie silnika), pojawiał się za każdym razem kiedy naciskałem przycisk od wyłączenia start/stop,
- podjechałem do ASO (ADF Wrocław), potwierdzili że jest nieaktywowane, powiedzieli że to nie jest żadna usterka i spytali, czy mają aktywować?
Oczywiście powiedziałem, że nie. Wolę bez.

Nigdy więcej błąd się nie pojawił, start/stop nigdy się nie włączył, naciśnięcie przycisku dezaktywacji nie powoduje więcej w/w błędu.

Cieszę się i dziwię - można nie aktywować/dezaktywować start/stop na stałe i w ASO wiedzą jak to zrobić?
Czy ściemnili mnie i mam coś nie tak z tym systemem ale że go nie potrzebuję to sobie po prostu nie działa ¯\_(ツ)_/¯
ani w witech ani w mes takiej opcji nie widzialem. jedyna zmiana jaka aso ma rovic przed wydaniem auta to wylaczenie trybu logistycznego i to raczej trzeba zrobic. gdyby to bylo tak proste jak napisali nie robilbym modulu wylacznika. na zadnym firum nikt nie wspimnial o takiej opcji a nawet Lio nie wie nic o tym i sam ma dystrybuowac moje wylaczniki

- - - Updated - - -

Tak nieśmiało poproszę o dopisanie również mnie do listy chętnych na moduł S&S
dopisalem wszystkich

- - - Updated - - -

A jednak chyba AKU :(
Choć dziwne, że nawet na naładowanym nie działa..

po naladowaniu u mnie ze 2 dni nie dzialal ss ale potem znow zaczal. moze tez jakies bledy siedzacw pamieci i blokuja?

ani w witech ani w mes takiej opcji nie widzialem. jedyna zmiana jaka aso ma rovic przed wydaniem auta to wylaczenie trybu logistycznego i to raczej trzeba zrobic. gdyby to bylo tak proste jak napisali nie robilbym modulu wylacznika. na zadnym firum nikt nie wspimnial o takiej opcji a nawet Lio nie wie nic o tym i sam ma dystrybuowac moje wylaczniki

- - - Updated - - -

dopisalem wszystkich

- - - Updated - - -

po naladowaniu u mnie ze 2 dni nie dzialal ss ale potem znow zaczal. moze tez jakies bledy siedzacw pamieci i blokuja?
Ale to tak słabo działa ze lepiej jak nie działa.. za szybko uruchamia jak się stoi na światłach wogole średni sens moim zdaniem działania tego systemu w taki sposób.. W Oplu mi to już o wiele lepiej działało..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ale to tak słabo działa ze lepiej jak nie działa.. za szybko uruchamia jak się stoi na światłach wogole średni sens moim zdaniem działania tego systemu w taki sposób.. W Oplu mi to już o wiele lepiej działało..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
moze skupili sie na testach spalania/emisji co2 z działaniem ss i dlatego jest to takie byle jakie ze lepiej wylaczyc. moim zdabiem w ogole system nie powinien byc automatyczny tylko miec guzik dostępny latwo na kierownicy bez odrywania rak ktorym moglibysmy zdecydowac o wylaczeniu/wlaczeniu samego silnika

U mnie juz siedzi modul S&S
instalacja zajela mi jakąś minute (dłużej rozpakowywałem paczki), poniewaz przyszedl zaprogramowany na wylaczenie S&S to po prostu wpiałem w minute iiiii... na tym skonczyla sie instalacja :D

wyglada i daje "feeling" mega profi sprzętu, maly zgabny miesci sie gdzie sie ma miescic, super
zawsze to pare miesistych przeklenstw mniej po zorientowaniu sie ze S&S wlaczyl sie na pierwszym skrzyzowaniu

i moze brzmi to jak krypto reklama, ale szczerze mowiac mnie to wali, bo jestem mega zadowolony ;))))
także Lechu dzięki!

w kolejce czeka SGW Bypas...

w

Bardzo się cieszę że urządzenie Ci pasuje i jesteś zadowolony. Tak, też już nie przeklinam bo nie wyłącza silnika akurat jak mam wyskoczyć z jakiejś podporządkowanej drogi, klima jak ma chłodzić to chłodzi a nie ściemnia (jak to jest przy wyłączonym silniku), aku lepiej doładowany. Jutro ogarniam dokumentację produkcyjną dla firmy która mi będzie montować na automatach do SMD 120szt płytek, w przyszłym tygodniu produkcja, potem testowanie (w przyszłym tygodniu tester automatyczny robię pod to, dotychczas testowałem w swoim aucie te 5 prototypów), zamknięcie w obudowę, naklejki i do bąbelków/pudełek. W przyszłym tygodniu strona już mam nadzieję będzie skończona (informatyk trochę ma poślizg z innymi projektami i mój się przesuwa w czasie) i też jeszcze formalności z bankiem w sprawie systemu szybkich płatności, liczę na to że sklep akurat ruszy we właściwym czasie jak urządzenia zaczną trafiać na półkę magazynową.

Dam znać jak już będzie gotowe do zamawiania.

Toż przecież ostatnie dwie czy trzy strony to zamówienia i to w zasadzie VIP-owskie :)

pewnie że VIPowskie, forum traktuję jako domowe, dlatego każdy alfaholik dostaje rabat 10% :)

Czy przypadkiem w Alfie nie da się obsłużyć S&S pedałem hamulca?
Nie mogę sprawdzic, bo auto jest w ASO, ale w Mercedesie, którego dostałem na zastępstwo tak działa.
Lekkie naciśnięcie hamulca- SS wyłączony
Mocniejsze naciśnięcie hamulca- SS włączony
Mocne naciśnięcie hamulca- włącza się funkcja Hołd ( auto stoi po zdjęciu stopy z pedału hamulca)

Moim zdaniem genialne rozwiązanie.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

nie, auto musi sie minimalnie toczyc. piszesz genialne, ale moim zdaniem nie do konca (choc i tak lepsze od tego co jest obecnie w Giulii/Stelvio) np czasem musisz w ostatnim momencie dohamowac mocniej (powiedzmy w korku), wtedy nie pamietasz zeby momentalnie po zatrzymaniu sie auta jednak zwolnic nacisk na lekki i S&S od razu Cie lapie.

Jeśli to jeszcze możliwe, to też chciałbym się zapisać na moduł SS.

Pozdrowienia

Jeśli to jeszcze możliwe, to też chciałbym się zapisać na moduł SS.

Pozdrowienia
nie ma problemu, dam znac jak sklep internetowy ruszy i wyske Wam kod znizkowy do sklepu

w zeszłą środe dostarczyłem wszystkie komponenty/dokumentację firmie która robi montaż na automatach, jednak poinformowali mnie wtedy że montaż dopiero w tym tygodniu. dzwoniłem dzisiaj, jeszcze nie zaczeli, ale zapewnili jednak że w tym tygodniu będzie zrobione. zobaczymy jak to im pójdzie, jak dostanę to kilka dni i mogę wysyłać.
Właśnie zaraz mam spotkanie z informatykiem który ogarnia stronę/sklep internetowy, przekonam się gdzie jesteśmy z tym (Testowanie/funkcje z listy uzgodnień) i czy coś jeszcze grubego trzeba poprawić czy już tylko wypełniać treści/zdjęcia itp. Liczę że na dniach sklep ruszy z szybkimi przelewami, potem jeszcze dojdą karty kredytowe, zakupy z odroczoną płatnością Twisto i paypal.
Tak więc już wkrótce, liczę że to będzie początek przyszłego tygodnia.

mały update. odebrałem dzisiaj od firmy wykonującej montaż 120szt wyłączników S&S:
20190905_125925.jpg
jeden losowy narazie sprawdziłem, teraz wyjeżdżam na weeknd, ale od poniedziałku będzie programowanie, testowanie, zamykanie w obudowy, naklejki, pakowanie do bąbelków i z instrukcą/łyżką montażową wkładane do pudełek.

sklep internetowy shop.stuff4car.com w fazie ostatnich zmian/testów, myślę że ruszy w niedzielę/poniedziałek - narazie nie wejdziecie jeszcze.

Póki co dostępna jest strona blogowa stuff4car.com i zaczynam tam wrzucać różne informacje/artykuły, niektóre mogą Was zainteresować - zapraszam.

Przeczytałem wpis o wyłączeniu odjeżdżania fotela - super Epsonix, bardzo ładnie i przejrzyście to opisujesz. Będę zaglądał!

dzięki choć planuję jeszcze dać żonie do przeczytania/porawienia, bo z polskiego trochę noga jestem:)

na blog wrzuciłem artykuł o wyłączniku, jak ktoś ma ochotę oglądnąć filmik prezentujący urządzenie to też jest w artykule (filmik kręcony bez żadnego przygotowania/skryptu ale wydaje mi się że ujdzie).

Wyłączenie Start&stop w Alfie Romeo Giulia/Stelvio

@epsonix

Ja również jestem zainteresowany modułem SS, dopisz mnie proszę do listy.

spoko, dopisany jesteś. wyślę jeszcze na PM powiadomienie jak sklep ruszy - już naprawdę blisko - dziś informatyk miał zająć się testowaniem systemu wysyłkowego i integratora, ale coś mu wypadło i sprawa dopiero jutro się tym zajmie. S&S też prawie gotowe - naklejki, testowanie, do pudełek i można wysyłać.

Amortyzatory
Powrót