[Giulia] Wyłączenie start/stop

Ja również chętnie piszę się na moduł.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

FYI, czas od rana do nocy głównie spędzam na uzupełnianiu/testowaniu strony sklepu/wysylek/integratorze,dokumentacji,systemie magazynowym i wielu innych pierdołach, nadzorze, to mały update że się dzieje. Moi dwaj pomocnicy bez których nie dałbym rady: Bartek i Domink działają w międzyczasie z produkcją:
20190913_110247.jpg20190913_224857.jpg
jutro robię tester automatyczny, potem pakujemy, sklep powinien się pojawić lada moment (wiem, już miał być ale ciągle coś do poprawy)

dam znać jak już będzie sklep otwarty. na początku prosze o wyrozumiałość i feedback jeśli chodzi o sklep - Open Cart 3 na bazie którego powstał sklep potrafi zrobić jaja i przed samą płatnością zdublować pozycję ostatnio zamawianego produktu tuż przed wysyłką i zwiększyć kwotę do zapłaty - trzeba wyedytować/poprawić koszyk. Nie wiemy co z tym zrobic - engine sklepu przetestowany niby na milionach sklepów ale w necie ten problem się pojawia gdzies na forach - będziemy szukać w czym może być problem a Was proszę o czujność. Ja też będę weryfikował zamówienia i w razie czego się kontaktował.

Ostatnia edycja:
Dla czego Made in EU a nie Poland?

Hmm, właściwie wiele się nad tym nie zastanawiałem, jakoś tak mi utkwiło że dzisiaj firmy często tak piszą, projekt naklejki szybko musiałem wysłać do drukarnii i brać się za następny temat. A tak w ogóle to jestem fanem zjednoczonej Europy, no może poza niektórymi wymysłami gdzie politycy próbują zbyt mocno ingerować w każdą pierdołę (typu głośnośc wydechu albo czy pomidor to owoc czy ważywo).

Hmm, właściwie wiele się nad tym nie zastanawiałem, jakoś tak mi utkwiło że dzisiaj firmy często tak piszą, projekt naklejki szybko musiałem wysłać do drukarnii i brać się za następny temat. A tak w ogóle to jestem fanem zjednoczonej Europy, no może poza niektórymi wymysłami gdzie politycy próbują zbyt mocno ingerować w każdą pierdołę (typu głośnośc wydechu albo czy pomidor to owoc czy ważywo).
Je też zwróciłem uwagę na "Made in EU", ale uznałem, że wstydzisz się napisać "Made in Poland" :P
A co do pomysłów zjednoczonej Europy, to sprawdziłeś, czy nie jest potrzebny jakiś europejski atest na Twój produkt?

sprawdziłeś, czy nie jest potrzebny jakiś europejski atest na Twój produkt?
Gorzej jak kupi i zainstaluje to idiota, będzie miał wypadek. W sądzie powie ze elektronika wyłączyła hamulce albo zablokowała silnik, kierownice itd. Biegły w sadze stwierdzi ze to mogło być z winy ingerencji w S&S ( różne bzdury słyszałem na rozprawach) . Poszkodowany powie ze nie wiedział itd. a sąd przyzna jemu racje. Dlatego ja, po konsultacji, odpuściłem produkcje i sprzedaż modułów.

Je też zwróciłem uwagę na "Made in EU", ale uznałem, że wstydzisz się napisać "Made in Poland" :P
A co do pomysłów zjednoczonej Europy, to sprawdziłeś, czy nie jest potrzebny jakiś europejski atest na Twój produkt?
Nie wstydzę się, wszędzie piszę na zagranicznych forach że jestem z Polski, filmiki wrzucam po polsku bo jeszcze nie chciało mi się nagrywać wersji angielskich itp.

Tak, orientowałem się i gadałem z firmami które produkują różne rzeczy od lat. Wystawiam deklarację zgodności z normami CE, a podstawę ogarniam sobie sam - jestem w trakcie teraz.

Gorzej jak kupi i zainstaluje to idiota, będzie miał wypadek. W sądzie powie ze elektronika wyłączyła hamulce albo zablokowała silnik, kierownice itd. Biegły w sadze stwierdzi ze to mogło być z winy ingerencji w S&S ( różne bzdury słyszałem na rozprawach) . Poszkodowany powie ze nie wiedział itd. a sąd przyzna jemu racje. Dlatego ja, po konsultacji, odpuściłem produkcje i sprzedaż modułów.
myśląc w ten sposób praktycznie żaden mały przedsiębiorca nie mógłby nic produkować. wychodząc z domu ryzykujesz że np przejedzie Cię samochód, a i tak wychodzisz. Nie da się tylko omijać ryzyk. A w domu będziesz siedział to też nie jest kolorowo - jednemu wybuchnie gaz u sąsiada czy samolt spadnie akurat na dom. No risk, no fun.

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] dodaj lepiej naklejkę "for track use only" i będzie ok

to bylaby niezbyt zachecajaca adnotacja do kupna - cos jakbym powiedzial: uzywaj na wlasne ryzyko. nie, ze swojej strony dolozylem wszelkich staran przy doborze komponentow, projekcie, produkcji (nadzor, bo wiekszosc robia firmy specjalizujace sie w danych sprawach - kable, lutowanie plytek), weryfikacji projektu, a na koncu przy tescie kazdego egzemplaza, ze mam te 99.999% pewnosci ze wszystko jest tip top i jest bezpieczne - wiecej nie da sie osiagnac - zaden producent nie osiagnie 100% nigdy - jest raczej kwestia jak bardzo sie zblizamy. chinczyk zbliza sie moze do 99% (oni raczej nie testuja kazdej sztuki, przynajmniej w tego typu urzadzeniach), ktos kto cos wiecej zrobi (np testuje kazdy egzemplarz) ma 99.99%, ktos kto zrobi nadmiarowo projekt (nie cisnie np odstepow/wymiarow na plytce PCB na minimum, uzywa komponentow z zapasem - typu kondnsatory na 2x wieksze napiecie niz potrzeba, czy stosujac komponenty przeznaczone dla pracy przemyslowej, robi projekt stosujac wszelkie najlepsze praktyki) ma te 99.999% itp itd mozna tak dalej.

wlasciwie kazdy kto cos robi sam ryzykuje - jedziesz do mechanika - zawsze moze nie dokrecic czegos albo przekrecic gwint, montujac jakakolwiek czesc, moze okazac sie ze jest wadliwa.
o tyle jestem w dobrej sytuacji, ze nie robie urzadzen ktore maja jakis szczegolny wplyw na bezpieczenstwo - potencjalna usterka urzadzenia to np niedzialajacy ktorys przycisk, niewylaczajacy sie SS automatycznie, swiatla np przelacza sie na mijania (tak sie dzieje jak np nie ma przejscia polaczenia od pokretla) - nic krytycznego.

wracam do roboty, na stole mam wlasnie prace nad firmwarem testera automatycznego - mam lekki poslizg (czesciowo spowodowany przez braki/bledy sklepu, czesciowo przez braki dokumentacyjne API firmy kurierskiej) stad nie odpalilem jeszcze strony sklepu.

Daję update.Mam na regale gotowych 120szt dezaktywatorów SSD, do tego 150 bypassów SGW i jeszcze z 10 bypassów z pierwszej produkcji z dużą zniżką (różnice w kosmetyce tylko). na jutro mam obiecane że sklep internetowy ruszy. dla alfaholików zrobiłem kod rabatowy Alfaholicy dający 10% zniżki na wszystkie produkty.
Jak się ogarnę z odpaleniem sklepu na EU i ustabilizuje się wszystko to będą kolejne produkty dla Giulii/Stelvio mam kilka pomysłów.

Daję update.Mam na regale gotowych 120szt dezaktywatorów SSD, do tego 150 bypassów SGW i jeszcze z 10 bypassów z pierwszej produkcji z dużą zniżką (różnice w kosmetyce tylko). na jutro mam obiecane że sklep internetowy ruszy. dla alfaholików zrobiłem kod rabatowy Alfaholicy dający 10% zniżki na wszystkie produkty.
Jak się ogarnę z odpaleniem sklepu na EU i ustabilizuje się wszystko to będą kolejne produkty dla Giulii/Stelvio mam kilka pomysłów.
Super :) trzymam kciuki :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Sklep https://shop.stuff4car.com/ uruchomiony, zapraszam. Czy działa wszystko nie wiem, bo testowalem jeszcze przed różnymi zmianami/SSL/zmianami loginow/zmianami firewalla/zmianami uprawnien/itp, informatyk twierdzi że bedzie dzialał ale tak naprawdę to się okaże. Jakby coś nie działalo to prosze o wyrozumialość i feedback na info@stuff4car.com tak wychodzi że będziecie królikami doświadczalnymi - po forumowym koleżeństwie mam nadzieję że się nie obrazicie a za to macie kod rabatowy 10% "Alfaholicy". Aha, jeśli ktoś chce też bypass SGW to mam jeszcze ze 12szt z pierwszej produkcji, to jest w kategorii wyprzedaże -różnice tylko w kosmetyce.

epsonix
Gratulacje z uruchomienia tego pożytecznego sklepu, zakupiony przeze mnie moduł S&S działa super, polecam wszystkim - to jest produkt, który musi być w samochodzie.
Do przemyślenia na najbliższe wieczory to na pewno:
- regulator grzania kierownicy, bo grzeje jak wściekły (może na zasadzie jedno naciśnięcie 25%mocy, 2-50%, 3-75%, 4-100%),
- manetka "-" na postoju i mamy wsteczny (wówczas drążek zmiany niepotrzebny)
- pojemnik na okulary kierowcy w miejsce uchwytu po stronie kierowcy

epsonix
Gratulacje z uruchomienia tego pożytecznego sklepu, zakupiony przeze mnie moduł S&S działa super, polecam wszystkim - to jest produkt, który musi być w samochodzie.
Do przemyślenia na najbliższe wieczory to na pewno:
- regulator grzania kierownicy, bo grzeje jak wściekły (może na zasadzie jedno naciśnięcie 25%mocy, 2-50%, 3-75%, 4-100%),
- manetka "-" na postoju i mamy wsteczny (wówczas drążek zmiany niepotrzebny)
- pojemnik na okulary kierowcy w miejsce uchwytu po stronie kierowcy
dzieki za dobra opinie.
grzanie kierownicy jak najbardziej, jest na mojej liście już od jakiegoś czasu, z resztą gdzieś na forum o tym wspominałem że się za to wezmę bo obecne jest za mocne i mnie to denerwuje.

Z wrzucaniem wstecznego manetką, no w sumie czemu nie, tylko tak na szybko pierwsza myśl, żeby to zrobić bezpieczniej to dobrze byłoby jednak wymusić przejście przez N, czyli najpierw obie manetki do podciągamy, jest N, puszczamy i wtedy np dwa razy lewa szybkie kliki. Nie chciałbym żeby ktoś za łatwo wrzucił nawet przez przypadek nie to co chciał i zamiast pojechać do przodu, ruszył do tyłu i kogoś stuknął/potrącił. Pasowałoby tak, czy jakieś inne sugestie?

Pojemników na okulary to u mnie nie kupisz raczej nigdy - nawet zrobienie głupiej formy wtryskowej to kilkadziesiąt tyś zł - stąd nie ma szans narazie na dedykowane własne obudowy w moich produktach, nie ta skala ilościowa żeby móc sobie pozwolić.

Będą za to inne produkty, jak już będę miał prototypy to na pewno będę informował na forum/robił dedykowane wątki.

epsonix to jeszcze moduł sterowania lusterek, obniżanie przy włączonym wstecznym biegu. Moduł fotela, po wyłączeniu zapłonu regulowany czas pracy serwomotoru.

epsonix to jeszcze moduł sterowania lusterek, obniżanie przy włączonym wstecznym biegu.
jeśli byłoby dużo chętnych to OK, musze liczyć się z rachunkiem ekonomicznym - jak coś nie sprzeda się w paruset egzemplarzach to sam development/testery/prototypy/grzebanie/dokumentacja zaczynają dominować w cenie - tak że później cena by straszyła. jest na to pośrednie rozwiązanie, na fotelu zapamietujesz to samo ustawienie foteli, ale tylko zmieniasz zapamiętane ustawienie lusterka. tak, trzeba kliknąć przycisk i to jest niefajne - myslę żeby to zrobić najprościej/najtaniej to tylko dobrać sie do przycisku i bazować na konfigu zapamietanym w aucie. takie urządzenie powinno być jeszcze w miarę cenowo OK. Jeśli chodzi o pomysły to pamiętajcie koledzy że mówimy o bardzo niszowym rynku, Alfa Romeo juz nisza, fotele elektyrczne to znów jakiś ułamek, potem ludzie do których dotrze marketing - mały procent, a na końcu tylko jakaś części kupi moduł (nie potrzebuje, klikam ręcznie itp). jeśli są chętni to coś przygotuję.

Moduł fotela, po wyłączeniu zapłonu regulowany czas pracy serwomotoru.
nie, raczej tak jak pisałem wyżej, jako moduł dołączany pod fotelem.

Mam prośbę do kolektów którzy kupili już/kupują o feedback na priv jak działa sklep, czy dostajecie powiadomienia na email (wiem, ode mnie teraz tylko przyjęcie zamówienia i ew jeśli coś ręcznie wyślę zmianę statusu, automat na resztę jeszcze nieodpalony - będzie wkrótce), czy były jakieś problemy, może sugestie, również jakieś wrażenie co do produktu, opakowania, instrukcji - cokolwiek zwróciło Waszą uwagę że mogłoby być inaczej, lepiej itp. Z góry dzięki.

Poproszę o cenę dezaktywatora SS na PW.

Amortyzatory
Powrót