[Giulia] Wyłączenie start/stop

I ja się dołączam na SS

spisałem sobie listę zainteresowanych, będę się odzywał jak przejdzie produkcja/testy (muszę tester zrobić - parę szt mogę w swoim aucie potestować i częściowo na testerze od bypassów SGW)/pudełkowanie/sklep internetowy.

spisałem sobie listę zainteresowanych, będę się odzywał jak przejdzie produkcja/testy (muszę tester zrobić - parę szt mogę w swoim aucie potestować i częściowo na testerze od bypassów SGW)/pudełkowanie/sklep internetowy.

Dopisz i mnie :)

spoko, mam zapisanych wszystkich. wrzucam filmik demonstrujący jak prosto się to montuje/demontuje/konfiguruje - nagranie zrobione dla pierwszego beta testera kolegi [MENTION=81519]doomin13[/MENTION] na urlopie tuż przed wyjściem na plażę więc oprócz modułu gołe nogi i laćki też na filmiku mozecie pooglądać:)

https://photos.app.goo.gl/W2ZEmevHU2HWQmbt7

FYI, do każdego egzemplarza dołączam za free podobną łyżkę do opon rowerowych (Continental-a żeby nie było lipy), świetnie się nadaje akurat do wyciągnięcia tego panelu.

Panie i ja biere! :) a tak poważnie, proszę o dopisanie mnie do listy.

spoko, mam zapisanych wszystkich. wrzucam filmik demonstrujący jak prosto się to montuje/demontuje/konfiguruje - nagranie zrobione dla pierwszego beta testera kolegi [MENTION=81519]doomin13[/MENTION] na urlopie tuż przed wyjściem na plażę więc oprócz modułu gołe nogi i laćki też na filmiku mozecie pooglądać:)

https://photos.app.goo.gl/W2ZEmevHU2HWQmbt7

FYI, do każdego egzemplarza dołączam za free podobną łyżkę do opon rowerowych (Continental-a żeby nie było lipy), świetnie się nadaje akurat do wyciągnięcia tego panelu.

Dobre rozwiązanie :)

Towar pierwsza klasa! Opakowanie, wykonanie, wyposażenie (łyżka!) - widać że pomyślane i przemyślane żeby przyszły użytkownik miał wszystko do zainstalowania.
Instalacja banał - poszło w 10 sekund bez filmiku - nie czekałem musiałem to zainstalować ;)
Działa bez uwag.
Co tu sei wiecej rozpisywać - rewelacja!

Dominik

dzięki, milo mi czytać taką opinię.

Taa, teraz będziesz musiał odpowiadać na pytania rozgorączkowanych klientów: ‚Kiedy ja?’ ;)

Wszystkiego dobrego!

żeby uniknąć tego informuję że 120szt wyprodukowanych będzie w ostatnim tygodniu sierpnia bo teraz ja jestem na urlopie, a potem jeszcze tydzień firma w której robię montaż na automacie ma urlop. jeszcze pakowanie/testowanie itp, więc pierwsze dni września - nie zabraknie dla nikogo.

żeby uniknąć tego informuję że 120szt wyprodukowanych będzie w ostatnim tygodniu sierpnia bo teraz ja jestem na urlopie, a potem jeszcze tydzień firma w której robię montaż na automacie ma urlop. jeszcze pakowanie/testowanie itp, więc pierwsze dni września - nie zabraknie dla nikogo.

Epsonix - ja też się bardzo chętnie dopiszę i poczekam na swoja kolej. :):D

Ostatnia edycja:
A ja przewrotnie napisze - kupilem uzywana Giulie - i od poczatku jak ja mam to mam info o awarii start stop. Ciagle w lewym dolnym rogu pokazuje blad. Podejrzewam ze poprzedni wlasciciel cos specjalnie popsul. Jakis pomysl jak to zrobil?
W sumie to we wszystkich dotychczasowych autach to mialem i mi nie przeszkadzalo :D. Ba, nawet wkurza mnie ze sie nie wylacza na dluzszych postojach.

A ja przewrotnie napisze - kupilem uzywana Giulie - i od poczatku jak ja mam to mam info o awarii start stop. Ciagle w lewym dolnym rogu pokazuje blad. Podejrzewam ze poprzedni wlasciciel cos specjalnie popsul. Jakis pomysl jak to zrobil?
W sumie to we wszystkich dotychczasowych autach to mialem i mi nie przeszkadzalo :D. Ba, nawet wkurza mnie ze sie nie wylacza na dluzszych postojach.

z tylu jest akumulator i do minusa jest podłączona kostka zobacz czy jest na miejscu.

U mnie już chyba kilka tygodni nie działa (bez żadnego błedu).
Oczywiście cieszy mnie to niezmiernie, ale i ciekawi czemu... bo raczej Julka spełnia kryteria, żeby się do mnie nie odzywać, gdy stoimy ;)

Opis działania Start/Stop według Elearn:
załacznik otwiera się w nowym oknie.

Załączniki

Mnie to zastanawia od początku:
- po odbiorze auta z salonu pojawił mi się komunikat "start/stop nieaktywne",
- po skasowaniu błędów (5x włączenie/wyłączenie silnika), pojawiał się za każdym razem kiedy naciskałem przycisk od wyłączenia start/stop,
- podjechałem do ASO (ADF Wrocław), potwierdzili że jest nieaktywowane, powiedzieli że to nie jest żadna usterka i spytali, czy mają aktywować?
Oczywiście powiedziałem, że nie. Wolę bez.

Nigdy więcej błąd się nie pojawił, start/stop nigdy się nie włączył, naciśnięcie przycisku dezaktywacji nie powoduje więcej w/w błędu.

Cieszę się i dziwię - można nie aktywować/dezaktywować start/stop na stałe i w ASO wiedzą jak to zrobić?
Czy ściemnili mnie i mam coś nie tak z tym systemem ale że go nie potrzebuję to sobie po prostu nie działa ¯\_(ツ)_/¯

Amortyzatory
Powrót