Wykresy z hamownii naszych alf

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chciałbym kupić cos starszego. Zastanawiam sie nad 155...bardzo mi sie podoba

164 2.0 V6 turbo? :D ale bierz na mnie poprawkę, ja mam zawsze jakieś głupie pomysły ;p

Chyba że chcesz się pobawić w VAGi. Znajomy ostatnio odebrał 1.8t z dołem 2.0 i turbo z S3 1.8t. Wstaje to jak pop....

Ostatnia edycja:
Gtbodek pytanie skąd wziąść do tego silnika kute elementy? Ja mam najgorsza opcje bo mam cf2 i będę robił z gt2256 hybryde u peruna na 60 sterowana dalej ciśnieniowo, i liczę że wypluje mi to 230 koni + bez kucia

Doły dużo znoszą więc nie widzę sensu kucia tego motoru, jak chcesz to mam GTB2260vk trzeba zmienic tylko wirnik ssacy, bo jest trochu poniszczony i w twoim wypadku założyć gruszkę ciśnieniową.

Ostatnia edycja:
Ile taki dół wytrzyma? To w takim układzie pewnie poloski będą do wzmocnienia zobaczymy co ze skrzynia? Narazie zrobię swoją hybrydowa w razie co będę pamiętał.

Za napęd się bierz dopiero jak zacznie zdychać. Skończ modzenie motoru i zobacz co będzie dalej...

Sprzęgło mam na sztywnym kole plus tarcza nabita kewlarem jedyne co moim zdaniem może się podać to poloski ale da się je wysłać do firmy i wzmocnić. Więc pytanie tylko ile dół wytrzyma bo powoli już myślę nad stage 2 hehe

Sprzęgło mam na sztywnym kole plus tarcza nabita kewlarem jedyne co moim zdaniem może się podać to poloski ale da się je wysłać do firmy i wzmocnić. Więc pytanie tylko ile dół wytrzyma bo powoli już myślę nad stage 2 hehe

Jak nie będzie dowalone momentem od samego dołu, to spokojnie 300+

Dzięki śliczne za info pytanie czy wtryski i pompa cr wystarcza do takich wartości wtryski mam 119 a pompę z 2.4 20v 175 koni

Nic nadzwyczajnego ale ja jestem zadowolony. Silnik to 1.9 115km
117.jpg
118.jpg
119.jpg

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Turbo ze 150 i jeszcze z 20-25 KM ugrasz.
Możliwe że tak, turbo już wymieniłem 1.5 miesiąca temu (na oryginał), więc jak narazie musi zostać to co jest. Po wrzuceniu turbo od 150 można liczyć już tylko na KM czy Nm też się jeszcze podniesie?

Możliwe że tak, turbo już wymieniłem 1.5 miesiąca temu (na oryginał), więc jak narazie musi zostać to co jest. Po wrzuceniu turbo od 150 można liczyć już tylko na KM czy Nm też się jeszcze podniesie?

Na NM przez co masz większą moc, ale lepiej było by wykorzystać dla poprawy samej góry.

- - - Updated - - -

a żeby wrzucić turbo od 150 km to trzeba roztoczyć????

Najlepiej mieć kompletne turbo ze 150, przerzucić środek z muszlą kompresora.

panowie pytanie taki,czy jak ktoś wgrał oryginalny program z opla 1.9cdti 8v 120km do alfy 159 ten sam silnik to zmienia się takie coś jak grzanie świec i dawki rozruchowe?

panowie pytanie taki,czy jak ktoś wgrał oryginalny program z opla 1.9cdti 8v 120km do alfy 159 ten sam silnik to zmienia się takie coś jak grzanie świec i dawki rozruchowe?

Opel ma inne progi działania grzana wtórnego.
Ale mało prawdopodobne aby mu się taka sztuka udała ;)

1.9 16v 210tyś km
Świeże kreski :) było więcej ale sprzęgło nie wyrabiało
wykres.jpg

Cześć. Może nie jest to wykres z alfy, ale tuner który alfy oczywiście też robi. Wiedzę w tym zakresie mam praktycznie zerową, ale auto wypluło 13 koni mniej, a wykres przypomina fale Dunaju. W aucie przydałaby się chyba najpierw porządną diagnostyka a potem czip. Czy to nie jest przypadkiem firma gdzie liczą się tylko i wyłącznie "sztuki"? Oddalibyście tam auto? Tuner chwali się takimi wykresami na fb.
SmartSelect_20181108-125253_Facebook.jpg

Amortyzatory
Powrót