Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Rzeczywiście lipa. Marne 450 nm z 1.9 i to na kołach. Strasznie pozno wstaje turbo. Ale za to kreci się ladnie do 4600 obrotów![]()

Jeżeli to odpowiedź na moje pytanie, to powiedz mi czemu tak uważasz, i na jakiej hamowni najlepiej wykonać pomiar, może bardziej w jaki sposób, żeby wyniki były wiarygodne i dało się je jakoś ocenić?sory, to nie pomiar, to jakieś banany, takie hamowanie to jakiś pic, więc nie przejmuj się nim![]()
Nie wiem o co chodzi, ale zastanawia mnie po co się wypowiadać w tematach, które kogoś nie interesują lub jego odpowiedź nie wnosi nic do tematu. Przerzuciłem na prawdę sporo tematów z forum, zaczynając od tych dotyczących klap wirowych, EGRa, DPFa itd. kończąc na temacie o felgach czy regeneracji cięgna zmiany biegów. Mnóstwo różnych tematów i problemów. Większość popularnych tematów ma po 100- 200 stron i brakuje w nich konkretów. Mnóstwo tu przechwałek i docinania sobie na zasadzie zazdrości. W tym temacie co 3 strona to temat wyższości momentu nad mocą i odwrotnie, chociaż każdy widząc wykresy wie że jedno jest zależne od drugiego. Rozumiem że Ty zrobiłeś w swoim aucie z tego silnika 300+ i super, czytałem że zostałeś obśmiany, luz, okej, ale dlaczego zaraz obśmiewasz innych. Zadając pytanie oczekiwałem konkretnych odpowiedzi, interesuje mnie czy pokazany przebieg mocy i momentu wydaje się realny i pokrywa się mniej więcej z serią, a jego parametry można uznać za bonus z fabryki, czy ktoś wcześniej zrobił mapę i auto nie domaga, czy turbo wstaje względnie dobrze, czy za późno. Nie oczekuję wróżenia z fusów, tylko jakiegoś tam chłodnego spojrzenia osoby, która wie więcej w danej kwestii niż ja, bo po to chyba są fora. Żeby się czegoś dowiedzieć od osób, które swoją wiedzą mogą się podzielić.Musisz zrobić pomiar na 3 hamowniach i wyciągnąć średnią...![]()