Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Na Ali masz te same końcówki pewnie 3x tańsze... A też prawdziwy carbonJest jeszcze niemiecka firma NAP, ale cenowo podobnie do Ragazzona,
dźwiękowo chyba nawet słabiej. Jedyne co robi wrażenie to końcówki. Wersja carbon przypomina mi Akrapovica:
Pokaż załącznik 265810
Z tego co widzę giulii nie mają w ofercie.
Mało tego, nie słychać różnicy między zamkniętymi a otwartymi klapami. A w zasadzie jedną klapą bo zamontowali tylko z jednej strony...ten NAP brzmi tragicznie
parę dni temu na FB swoim pokazywali, więc chyba są bliżej niż dalej (pierwszy prototyp widziałem w maju zeszłego roku). nie jest to replika, tyko ich autorski produkt - wygląda jednak inaczej, choć ma otwarte dziury na podwójne wydechy. tu fajnie bo można wybrać końcówki z ich gamy czy to podwójne, czy jakieś owalne pojedyncze - co kto lubi.4. dokładka - replika z Quadrifolglio z Ultera, która rodzi się w bólach i wiadomo kiedy będzie
parę dni temu na FB swoim pokazywali, więc chyba są bliżej niż dalej (pierwszy prototyp widziałem w maju zeszłego roku). nie jest to replika, tyko ich autorski produkt - wygląda jednak inaczej, choć ma otwarte dziury na podwójne wydechy. tu fajnie bo można wybrać końcówki z ich gamy czy to podwójne, czy jakieś owalne pojedyncze - co kto lubi.
parę dni temu na FB swoim pokazywali, więc chyba są bliżej niż dalej (pierwszy prototyp widziałem w maju zeszłego roku). nie jest to replika, tyko ich autorski produkt - wygląda jednak inaczej, choć ma otwarte dziury na podwójne wydechy. tu fajnie bo można wybrać końcówki z ich gamy czy to podwójne, czy jakieś owalne pojedyncze - co kto lubi.
Słuchajcie, mamy (minimum) dwa tematy na temat wydechów, może warto zamknąć jeden i pisać do drugiego?
Sugerowałbym https://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/160040-aftermarket_owe_wydechy_giulia.html bo nie odnosi się tylko do Ragazzona i Veloce (choć w tym temacie i tak Ragazzon pada coraz rzadziej).
No ja też z nimi rozmawiałem i mi powiedziano,że dokładka jest przewidziana pod podwójne końcówki a jak będę chciał pojedyncze to będę to musiał czymś wypełnić. Może jakąś siatkę się dotnie...
Podwójne końcówki, tj. na każdej stronie po dwie (oo oo) a pojedyncze masz na myśli (o o)?
Jeśli i tak chcesz pojedyncze no to najlepszym wyjściem mimo wszystko będzie wzięcie 2). Taniej niż dokładka z Ali raczej nie będzieA jeśli zmienisz zdanie i będziesz chciał cztery końcówki, no to stronę wcześniej masz przykład jak kozak poradził sobie z tematem
![]()
Po moich przemyśleniach chciałbym zapytać czy można taką dokładkę zrobioną ze strukturalnego plastiku jakoś odnowić? Byłem u lakiernika ale mi powiedział,że ze "strukturą" będzie problem z malowaniem bo po jakimś czasie to zejdzie.
Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Czy da się to jakoś pokryć, nie wiem, hydrografiką czy w innym sposób?