[Giulia] Wydech Ragazzon dla Veloce

W sensie wizualnym czy akustycznym?

Źle zrozumiałem.
Jest atrapa od wersji diesel (taka jaką masz teraz tylko że z dziurami po obu stronach).
Sam wydech nie podejdzie.

Osobiście polecam po przesłuchaniu wielu opcji, na początek wyciąć ostatni tłumik, dospawać drugą końcówkę i nie bawić się w żadne aftermarkety.
Brzmi to dobrze i będzie tanie

Taką też radę słyszałem. Tylko ciekawe co z gwarancją ? :)

Źle zrozumiałem.
Jest atrapa od wersji diesel (taka jaką masz teraz tylko że z dziurami po obu stronach).
Sam wydech nie podejdzie.

Osobiście polecam po przesłuchaniu wielu opcji, na początek wyciąć ostatni tłumik, dospawać drugą końcówkę i nie bawić się w żadne aftermarkety.

Czyli rozumiem,że musiałbym poszukać używanego podwójnego wydechu tylko z wersji 200KM. Z innych wersji silnikowych nie podejdzie tak jak w 159?

Też jestem na etapie rozkminiania tematu podwójnego wydechu dla Super i z moich ustaleń wynika, że opcje są następujące :
1. wymiana samego tego plastiku a 'la dyfuzor na oryginalne z 2 koncowkami. Wtedy masz dwie końcówki, ale wydech pozostaje pojedynczy, zatem jedna to atrapa i nie dymi :
Do kupienia np. :

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl...With-Left-Right-Sided-Exhaust-Port::9000.html

Albo coś jak z veloce ale pasujące do zderzaka z super od chińczyk np. :

https://m.pl.aliexpress.com/item/33...d=7586amp-losSgLLura0PiA7WbXLXdw1576264852240

2. Mając dyfuzor z 2 koncowkami czy od chińczyka czy ten ori nie chcąc mieć atrapy możesz działać z wydechemi wymianą na : - ori od veloce, - ragazzona, - ulter itd.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Najlepsza opcja jest dokładka z Aliexpres, pasuje p&p do ori zderzaka od super, jakośc bardzo dobra.

Albo

Cały zderzak od veloce, ale w kolorze I dobrym stanie pewnie za 1500 się nie znajdzie (koszt dokładki z Ali).

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Polecasz rzeczywiście po prostu wyciąć końcowy tłumik i będzie już zauważalnie lepiej? Przymierzam się do jakiegoś wydechu do Veloce. Opcji na rynku sporo przez co ciężko się na którąś zdecydować tym bardziej że trzeba posiłkować się tylko filmikami. Przymierzałem się wstępnie do oferty Ragazzon i Supersprint ale dalej nie jestem jakoś w 100% przekonany tym bardziej, że niektóre osoby narzekają po forach :(

Można zainteresować się także ofertą firmy Ulter, mają i dokładki (dyfuzor) oraz aktywny wydech (posiadam). Ich dokładka do zderzaka różni się wizualnie od tej z Veloce i z tego co pamiętam jest przystosowana do opcji z 4 rurami wydechowymi (a'la Q).

Też jestem na etapie rozkminiania tematu podwójnego wydechu dla Super i z moich ustaleń wynika, że opcje są następujące :
1. wymiana samego tego plastiku a 'la dyfuzor na oryginalne z 2 koncowkami. Wtedy masz dwie końcówki, ale wydech pozostaje pojedynczy, zatem jedna to atrapa i nie dymi :
Do kupienia np. :

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl...With-Left-Right-Sided-Exhaust-Port::9000.html

Albo coś jak z veloce ale pasujące do zderzaka z super od chińczyk np. :

https://m.pl.aliexpress.com/item/33...d=7586amp-losSgLLura0PiA7WbXLXdw1576264852240

2. Mając dyfuzor z 2 koncowkami czy od chińczyka czy ten ori nie chcąc mieć atrapy możesz działać z wydechemi wymianą na : - ori od veloce, - ragazzona, - ulter itd.

Atrapa w sensie dymienie z jednej rury nie wchodzi w grę. To jest porażka ala Skoda RS w Dieslu. Jeśli dokładka z AliExpres wyjdzie z wysyłką 1500 to już chyba wolę kupić cały używany zderzak od Veloce i dokupić dedykowany markowy wydech.
Jeśli miałbym dokładkę z Super na dwa wydechy to już chyba musiałbym komuś zlecić dospawanie drugiej rurki.

Ostatnia edycja:
Polecasz rzeczywiście po prostu wyciąć końcowy tłumik i będzie już zauważalnie lepiej? Przymierzam się do jakiegoś wydechu do Veloce. Opcji na rynku sporo przez co ciężko się na którąś zdecydować tym bardziej że trzeba posiłkować się tylko filmikami. Przymierzałem się wstępnie do oferty Ragazzon i Supersprint ale dalej nie jestem jakoś w 100% przekonany tym bardziej, że niektóre osoby narzekają po forach :(

Ja mam końcowy tłumik wymieniony ze zrobioną klapą od gościa z włoch. Opcja przelot/ mniejszy tłumik.
Od samego początku latam cały czas na otwartej klapie. Na zimnym silniku jest głośno. po 2 minutach przyjemnie mruczy.
Uważam, że opcja przelotu na tylnym tłumiku jest po prostu najlepsza w relacji efekt/cena. Nie jest to duży koszt a gdyby się okazało, że będzie za głośno można myśleć o ulterze i wersji z klapą.

Można zainteresować się także ofertą firmy Ulter, mają i dokładki (dyfuzor) oraz aktywny wydech (posiadam). Ich dokładka do zderzaka różni się wizualnie od tej z Veloce i z tego co pamiętam jest przystosowana do opcji z 4 rurami wydechowymi (a'la Q).

Mają dyfuzor do Super? Gdzie to można zobaczyć, w ich sklepie nie widzę nic takiego.

Ja mam końcowy tłumik wymieniony ze zrobioną klapą od gościa z włoch. Opcja przelot/ mniejszy tłumik.
Od samego początku latam cały czas na otwartej klapie. Na zimnym silniku jest głośno. po 2 minutach przyjemnie mruczy.
Uważam, że opcja przelotu na tylnym tłumiku jest po prostu najlepsza w relacji efekt/cena. Nie jest to duży koszt a gdyby się okazało, że będzie za głośno można myśleć o ulterze i wersji z klapą.

Jak tę klapę zamykasz/otwierasz? Elektrycznie?

Ile taki aktywny ulter wychodzi?

W temacie Ragazzona. Szwajcarska firma m4tuning oferuje przykładowy zestaw klapy + środkowy z rezonatorem + przejściówka z darmową dostawą z magazynu we Włoszech na terenie EU w kwocie (z VAT) niższej niż same klapy u naszego rodzimego dystrybutora. Mnie akurat żona by oskalpowała, ale może ktoś się skusi ; ) Kurs euro spada, także tego...
Można sobie złożyć dowolny zestaw albo pojedyncze elementy, w wielu przypadkach mają 5-15% rabat.

Hmmm

Załączniki

• ulter.jpg
    ulter.jpg
    85.5 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót