• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wydech Ragazzon dla Veloce

• Autor wątku Autor wątku ozi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja mam full ragazzon (czyli końcowy + środkowy z rezonatorem) i na N właściwie nie strzela z wydechu przy zmianie biegów, na D przy przeciągnięciu do odcinki strzał jest podobny do AMG A45. (ale tylko do odcinki + zmiana biegu i dalszy ogień). w przeciwnym wypadku brak strzału.

Najlepiej strzela w d i na manualu, ale warunek, przy zmianie biegu gaz musi być w podłodze.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Najs...
Ja chciałbym teraz wymienić końcowy Ragazzona, na ultera z klapami + środek N grupa (albo homologowany), ale odstrasza mnie logistyka... Nie mam gdzie chować tych kominów, bo mieszkam w bloku, szukanie klienta nawet po kosztach zajmie trochę czasu a i przy wysyłce nie jest to najłatwiejszy rozmiar. Zrobiłbym to tylko gdyby zakład montażowy zabrał ode mnie stare graty.

no to rzeczywiscie problem.. nie masz piwnicy / komórki lokatorskiej? to nie zajmuje aż tyle miejsca, można ladnie owinac folia i polozyc gdzies w rogu, raczej nie warto tego sprzedawac oddzielnie lepiej dodac pozniej do samochodu przy sprzedazy bo moze nowy wlasciciel bedzie chcial miec cichy seryjny wydech, zawsze dodanie oryginalych elementow jest dodakowa zacheta dla kupujacego

no to rzeczywiscie problem.. nie masz piwnicy / komórki lokatorskiej? to nie zajmuje aż tyle miejsca, można ladnie owinac folia i polozyc gdzies w rogu, raczej nie warto tego sprzedawac oddzielnie lepiej dodac pozniej do samochodu przy sprzedazy bo moze nowy wlasciciel bedzie chcial miec cichy seryjny wydech, zawsze dodanie oryginalych elementow jest dodakowa zacheta dla kupujacego
Lepiej założyć ori przed sprzedażą, a ten dodać jako opcje extra płatna [emoji6]

no to rzeczywiscie problem.. nie masz piwnicy / komórki lokatorskiej? to nie zajmuje aż tyle miejsca, można ladnie owinac folia i polozyc gdzies w rogu
Piwnica w bloku odpada - każdy może tam wejść i go zabrać.
Obecnie fabryczny wydech trzymam u rodziców w piwnicy, ale wtedy muszę go wieźć 100km, co też nie jest prosto. Ostatnio wziąłem TrafiCargo spod ikei i poszło gładko, ale niechcialbym tego powtarzać, a im zabierać więcej miejsca

raczej nie warto tego sprzedawac oddzielnie lepiej dodac pozniej do samochodu przy sprzedazy bo moze nowy wlasciciel bedzie chcial miec cichy seryjny wydech, zawsze dodanie oryginalych elementow jest dodakowa zacheta dla kupujacego
Ciekawe jak dorzucisz komuś wydech do samochodu? :P
Mam wrażenie, że do Giulii nie wejdzie nawet drugi komplet kół, a co dopiero mówić o 2 metrowym pogiętym kominie z wielką puchą na końcu.
Można po prostu dosłać go kurierem po zakupie ale to ten sam problem co przy sprzedaży.

Ciekawe jak dorzucisz komuś wydech do samochodu? :P
Mam wrażenie, że do Giulii nie wejdzie nawet drugi komplet kół, a co dopiero mówić o 2 metrowym pogiętym kominie z wielką puchą na końcu.
Można po prostu dosłać go kurierem po zakupie ale to ten sam problem co przy sprzedaży.

Jak sa skladane siedzenia to normalnie, sprzedawalem Giuliette 3 tyg. temu, kupujący zabrał razem z samochodem oryginalny wydech koncowy, dopwnpipe z katem, rure wydechu srodowego, komplet oryginalnego zawieszenia (sprezyny + amory), 4 kola zimowe + 2 zapasowe opony letnie :D

Jak sa skladane siedzenia to normalnie, sprzedawalem Giuliette 3 tyg. temu, kupujący zabrał razem z samochodem oryginalny wydech koncowy, dopwnpipe z katem, rure wydechu srodowego, komplet oryginalnego zawieszenia (sprezyny + amory), 4 kola zimowe + 2 zapasowe opony letnie :D
Da się?[emoji16][emoji16][emoji16]

To wszystko w Giuliettcie się zmieściło? Szacun

co sie nie da jak sie da :)

on co prawda zabral sobie te rzeczy na raty i czesc zostawil w piwnicy ale ja wczesniej testowalem czy wszysktko sie zmiesci. W Giuliettcie jest latwiej bo po zlozeniu kanapy i zdjeciu pokrywki bagaznika masz jedna przestrzen ladunkowa. Amory i sprezyny w jednym pudle fituja idealnie na dole bagaznika, na to 2 kola, downpipe i koncowy za przednie fotele na podloge, srodkowy srodkiem ;) na zlozonej tylnej kanapie na plasko 2 kolejne kola i na to 2 opony :)

Wiozłem kiedyś w Tico 4 koła letnie 17" z oponami do BMW F21 więc wyobrażam sobie jak to musialo wyglądać :P

- - - Updated - - -

btw. Wiadomo który odcinek odpowiada za strzały przy zmianie biegów? Może nie takie głośne, ale ogólnie ich obecność?
Ja mam tylko końcowy i generalnie w aucie nie słyszę, żeby coś takiego się dzialo, a na zewnątrz jeszcze nigdy nie miałem okazji posłuchać swojego auta.
Natomiast w weekend zrobiłem trasę ~200km dość dynamicznym tempem, potem postój w McDonalds 30 minut i jak wyjeżdżałem z parkingu wcisnąłem gaz aż do kickdown i wydawało mi się, że strzelił przy zmianie z 1 na 2. Właściwie zrobił to na tyle głośno, że nie mam wątpliwości, gdyby nie to, że nigdy później już mi się nie udało tego powtórzyć :(

Środkowy trochę tłumi, ale nie ja tyle żeby to całkiem wyeliminować.

Jakby ktoś chciał to na dniach będę mial do sprzedania 2 końcówki, carbon połysk. Wejście 63mm, wyjście 100mm. Pasują idealnie do zderzaka veloce.

150zl już w wysyłka za komplet.
141.jpg
142.jpg

Ostatnia edycja:
jak cos to mam do sprzedania koncowy rgazzon +redukcja z 2,5" na 3" + koncowki carbon x4.

Chłopaki, kupiłem Giulie Super z jedną końcówką, która mnie szczerze drażni ale plan był od początku na zmiane na podwójny. Wiem,że zmiana na dyfuzor z Veloce wymaga wymiany całego zderzaka ale napiszcie proszę jeśli zmieniłbym tylko dokładkę z podwójnym wydechem z Super to czy wydech Ragazzona też podejdzie czy jednak musiałbym kupić też od razu tylny zderzak z Veloce?

Chłopaki, kupiłem Giulie Super z jedną końcówką, która mnie szczerze drażni ale plan był od początku na zmiane na podwójny. Wiem,że zmiana na dyfuzor z Veloce wymaga wymiany całego zderzaka ale napiszcie proszę jeśli zmieniłbym tylko dokładkę z podwójnym wydechem z Super to czy wydech Ragazzona też podejdzie czy jednak musiałbym kupić też od razu tylny zderzak z Veloce?

Najprościej kupić dokładkę na Aliexpress (pasuje do zderzaka Super), wtedy wszystkie podwójne wydechy (dedykowane Veloce) będą pasować.

ooo, cenna informacja. Masz link?
Rozumiem,że do Super podwójnego akcesoryjnego wydechu nie ma?

Amortyzatory
Powrót