• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wydech Ragazzon dla Veloce

• Autor wątku Autor wątku ozi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Myślałem że wiesz jak wygląda układ wydechowy w giulii i wiesz jakie elementy są z ragazzona. Dlatego nie tłumaczyłem co i jak.

Przelot to przelot. Rura od turbo do tylnego tłumika. Katalizator jest w downpipe w oryginale. Dokładam środkowy żeby trochę wyciszyć ten metaliczny dźwięk.

Podbicia nie mam. W środku jest tak jak było wcześniej, można spokojnie latać 160-180. Na zewnątrz jest sporo głośniej.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ja bym to zostawił Bez metalicznego zostanie buczenie. No chyba, że ktoś lubi. Teraz to jeden z lepiej brzmiących wydechów w tym wątku. Wciąż imho 6/10 ale resztę bym ocenił na max 3 :D

Na żywo jest o wiele lepiej. Na wolnych po nocy to on pierdzi jakby były dziury w wydechu [emoji1787] później jest ok. Mruczy fajnie. A na otwartej klapie z pominięciem koncowego jest miazga [emoji1787][emoji1787] szyszki z drzew lecą [emoji16]

To końcowy masz tez od ragazzona ten z klapami za 10kola?

Mapa dopiero jak dźwięk będzie zadowalający. Ciężko ocenić czy lepiej. Może trochę? Nie mam jak zweryfikować. 30 koni to nie przybyło na bank [emoji16]

kozak napisał:
Mapa dopiero jak dźwięk będzie zadowalający. Ciężko ocenić czy lepiej. Może trochę? Nie mam jak zweryfikować. 30 koni to nie przybyło na bank [emoji16]

w Giulietcie 1.4 170hp po wymianie DP na przelot moc wzrosla o ok. 10 hp, zyskal gora, stracil troche dolem. Sprawdzalem na hamowni przed i po. Ale zeby miec z tego optymalne zyski trzeba zrobic nowa mape

W poprzednim zakryłeś numery :D
Na zimno na ssaniu to nawet stock dobrze brzmi :)

Poprosimy o nagranie pod obciążeniem :)

W poprzednim zakryłeś numery :D
Na zimno na ssaniu to nawet stock dobrze brzmi :)

Poprosimy o nagranie pod obciążeniem :)
A bo już mi się nie chce numerów zakrywac, kij z tym [emoji16] pod obciążeniem będzie gorzej... Nie mam jak za bardzo

Aaa tak. To spoko da się zrobić. Wieczorem nagram,

Polecam bardziej, taki zestaw jak kamerka np. GoPro, przyssawka do klapy, tylko oryginalna, nie odpadnie, przetestowałem i ogień :)
https://www.youtube.com/watch?v=gSzUWNvsAXQ
U Ciebie byłoby lepiej, ja mam tylko końcowy...
Nie ma czasu czegoś nagrać nowego, bo tutaj strasznie ciemno

raczej na 90% bede bral ultera i mam nadzieje ze mnie to nie rozczaruje, zalezy mi zeby bylo wlasnie bardziej basowo oraz przy zmianie biegow walniecie w komin, i aby przy puszczeniu gazu nie strzelal jak z kapiszonow bo dla mnie to tragedia.

No właśnie, jeżeli jak o to pyrkanie chodzi przy zmianie biegów to nie wiem, ale ja mam wrażenie że bardziej występuje na trybie N niż D o dziwo

Amortyzatory
Powrót