marcingoleniow
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km
U mnie buczenie było związanie właśnie z tą osłoną.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Wiem że to nie pod ten temat ale mam problem dzisiaj jak jechałem to zapaliła mi sie kontrolka check. Podłączyłem pod fes'a i wyszedl błąd P2081, nie moż ago skasowac. Jakieś propozyje ?
Co do buczenia, to przeczytaj ten temat. Post nr 4 u mnie załatwił sprawę.Dołączę do tematu. U mnie w Alfie 159 z silnikiem 1.9 JTDm od około tygodnia też pojawiło się takie jakby tarcie gumy na postoju i przy niskich prędkościach, po przeczytaniu wątku wiem już, że jest to zjawisko "gumowania". Zatem stosując się do zaleceń, zajrzałem do zbiorniczka płynu wspomagania i nie widać w nim żadnego burzącego się płynu podczas kręcenia kołem kierownicy. Zauważyłem za to coś innego. Po odpaleniu auta słychać takie słabe "buczenie" (wydaje mi się, że dochodzi ono gdzieś z okolic ściany grodziowej. Przy dodawaniu gazu "buczenie ustaje...Co w tej sytuacji należałoby sprawdzić na samym początku? I czy wymiana zbiorniczka pomogłaby zwalczyć ten efekt? Płyn w zbiorniczku jest czerwony.
Pozdrawiam Adam
Nie. Moja Alfa ma na nieszczęscie date rejestracji maj 2008 i w papierach Holenderskich 2008 ale jest z wczesnego 2007 czyli przedlift.Nazar masz aktualnie zamontowany poliftowy zbiorniczek? Bo w tych właśnie pozmianowych uszkodzenie zbiornika nie występuje.
To ja wiemWystarczy kupić w aso nowy zbiornik i po kłopocie nie ma co kombinować z vectry
Że silnik ten sam nie znaczy, że osprzęt będzie identyczny.Pytam o a i Vectrę bo mają zwyczajne zbiorniczki a ten sam silnik co w Alfie.
Nie ma co... Kup zbiorniczek w alfie. to samo przechodziłem. Teraz zaczyna sie u mnie temat z rurą z intercoolera ;/