marcingoleniow
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km
U mnie buczenie było związanie właśnie z tą osłoną.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wiem że to nie pod ten temat ale mam problem dzisiaj jak jechałem to zapaliła mi sie kontrolka check. Podłączyłem pod fes'a i wyszedl błąd P2081, nie moż ago skasowac. Jakieś propozyje ?
Co do buczenia, to przeczytaj ten temat. Post nr 4 u mnie załatwił sprawę.Dołączę do tematu. U mnie w Alfie 159 z silnikiem 1.9 JTDm od około tygodnia też pojawiło się takie jakby tarcie gumy na postoju i przy niskich prędkościach, po przeczytaniu wątku wiem już, że jest to zjawisko "gumowania". Zatem stosując się do zaleceń, zajrzałem do zbiorniczka płynu wspomagania i nie widać w nim żadnego burzącego się płynu podczas kręcenia kołem kierownicy. Zauważyłem za to coś innego. Po odpaleniu auta słychać takie słabe "buczenie" (wydaje mi się, że dochodzi ono gdzieś z okolic ściany grodziowej. Przy dodawaniu gazu "buczenie ustaje...Co w tej sytuacji należałoby sprawdzić na samym początku? I czy wymiana zbiorniczka pomogłaby zwalczyć ten efekt? Płyn w zbiorniczku jest czerwony.
Pozdrawiam Adam
Nie. Moja Alfa ma na nieszczęscie date rejestracji maj 2008 i w papierach Holenderskich 2008 ale jest z wczesnego 2007 czyli przedlift.Nazar masz aktualnie zamontowany poliftowy zbiorniczek? Bo w tych właśnie pozmianowych uszkodzenie zbiornika nie występuje.
To ja wiemWystarczy kupić w aso nowy zbiornik i po kłopocie nie ma co kombinować z vectry
Że silnik ten sam nie znaczy, że osprzęt będzie identyczny.Pytam o a i Vectrę bo mają zwyczajne zbiorniczki a ten sam silnik co w Alfie.
Nie ma co... Kup zbiorniczek w alfie. to samo przechodziłem. Teraz zaczyna sie u mnie temat z rurą z intercoolera ;/