Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Szukałem narazie z góry czy gdzieś jest jakieś wyciek jest albo zapocenie Ale wszędzie sucho. Bo jak by ciekło z magla bo było by widać z góry czy nie ? I tak naprawdę tak duży ubytek powstał po bym jak wymieniłem płyn do wspomagania, gdzie wcześniej miałem ATF i nowy też zalałem ATF.szukaj wycieku. Może któryś przewód się przetarł, albo cieknie z pompy lub maglownicy która dokonuje właśnie żywota
Skrzykawką wszystko ze zbiorniczka Plus skrecalem kołami żeby z przewodów wyplynelo, oczywiście kołami skrecalem bez odpalonego silnika.W jaki sposób wymieniałeś płyn? Jeśli cały to pewnie układ się odpowietrzył. Dolej i obserwuj.
Ja miałem wyciek z węża i też mechaniory postanowili mi go "naprawić". Pojechali do firmy zajmującej się wężami hydraulicznymi (Hansalfex) i tam, z oporem, zacisnęli na nowo wąż - ten co idzie od pompy z z tyłu za silnikiem do magla. Z oporem bo podobno mieli z tym jakiś problem bo "to nie jest zwykły wąż". Od tej pory wspomaganie nie działało (wcześniej działało ale przy dużym skręcie kół ciekł płyn) - przy kręceniu w miejscu trzęsło całym samochodem, buczała pompa cały czas na jałowych obrotach, kierownica ciężko chodziła.ja się właśnie mam cos takiegotylko ja znalazłem wyciek. Z tyłu silnika od strony pasażera mam mokro, cały wąż zalany, wahacz i maglownica. Mam nadzieje, że to tylko łączenia w wężu do wymiany. Jak to maglownica to koszta większe. Orientuje się ktoś jaki koszt regeneracji?
Ja miałem wyciek z węża i też mechaniory postanowili mi go "naprawić". Pojechali do firmy zajmującej się wężami hydraulicznymi (Hansalfex) i tam, z oporem, zacisnęli na nowo wąż - ten co idzie od pompy z z tyłu za silnikiem do magla. Z oporem bo podobno mieli z tym jakiś problem bo "to nie jest zwykły wąż". Od tej pory wspomaganie nie działało (wcześniej działało ale przy dużym skręcie kół ciekł płyn) - przy kręceniu w miejscu trzęsło całym samochodem, buczała pompa cały czas na jałowych obrotach, kierownica ciężko chodziła.
Pomogła dopiero wymiana węża na nowy oryginał (750zł) + śruba z zaworem do maglownicy. Tak więc moim zdaniem próba rzeźbienia tego węża to strata czasu i przede wszystkim pieniędzy.
Panowie, czuć u mnie delikatne wibracje na kierownicy na postoju, jednak nic podczas jazdy. Po maksymalnym skręcie kół słychać wycie pompy, jednak nie zawsze, najczęściej na zimnym, gdy kręcę w podziemnym parkingu. Gdy kupiłem auto pół roku temu miało nieco za mało płynu do wspomagania, jednak gdy się tylko zorientowałem to dolałem. Nie znalazłem wycieku, po postoju w garażu podłoga sucha. Czy to znaczy, że pompa dokonuje żywota? 159 SW polift.
Edit
Płyn mam zielony, nie zauważy, żeby się buzował. Jak to dobrze sprawdzić?
Panowie, czuć u mnie delikatne wibracje na kierownicy na postoju, jednak nic podczas jazdy. Po maksymalnym skręcie kół słychać wycie pompy, jednak nie zawsze, najczęściej na zimnym, gdy kręcę w podziemnym parkingu. Gdy kupiłem auto pół roku temu miało nieco za mało płynu do wspomagania, jednak gdy się tylko zorientowałem to dolałem. Nie znalazłem wycieku, po postoju w garażu podłoga sucha. Czy to znaczy, że pompa dokonuje żywota? 159 SW polift.
Edit
Płyn mam zielony, nie zauważy, żeby się buzował. Jak to dobrze sprawdzić?
masz auto z 2010, fabrycznie to od dawna lali chyba tylko zielony
- - - Updated - - -
masz poprawiony zbiorniczek zamontowany?poznasz po wybitej dacie, zmiana byla w grudniu 2009. inna sprawa ze wspomaganie w 159 czesto nie zaxhowuje sie 100% idealnie a ludzie jezdza latami i nic sie nie dzieje.
jesli masz stary zbiorniczek to wymien lacznie z olejem, moze pinoze a na pewbo nie zaszkodzi
jeśli zbiorniczek masz pozmianowy to ja bym spróbował wymienic płyn koszt nie wielki a może rzeczywiście pomoże.I jakbyś wymieniał to spr jak zlejesz do jakiegoś naczynia czy nie ma opiłków.Hej,
Zbiorniczek mam nowy, poprzedni właściciel chyba wymienił, bo jest na nim data jakoś 2011. Co z wyciem pompy? Może być to przez zapowietrzenie? Może trzeba zmienić płyn faktycznie?