Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Też tak mam. Ogólnie dziwna sprawa z tym i dalem spokój. U mojego ojca w sw z 07r chodzi super a wszystko takie samo silnik itd.A czy Twoje wspomaganie zmienia charakterystykę wraz ze wzrostem temperatury płynu?
U mnie zimne chodzi lżej niż ciepłeBardzo mnie to dziwi bo w każdym innym samochodzie miałem albo brak różnicy , albo ciepłe lepsze niż zimne.
Gwarancji Ci nikt nie da że pomoże, ale to najtańszy sposób na sprawdzenie. Teoretycznie nie powinna się rozjechać pompa w tak szybkim czasie jak stałes na wzniesieniu. a twój płyn jak wygląda?? Mętny?Czy możliwe jest ,żeby pompa zaczęła wyć po zaparkowaniu przodem na wzniesieniu ?
Nie dawała jakiś objawów zużycia ,i nagle dziś rano odpalam ,a tu wycie,później ucichło ale delikatnie,za to wieczorem odpalam i wyła całą drogę z pracy
Czy wymiana płynu coś pomoże ?
Charakterystyka mojego wspomagania zmienią się wraz z temperaturą. Miałem okazję przekonać się tego na 100 procent w moim półrocznym użytkowaniu auta. Dziś wystartowalem o 5 rano przy 9 stopniach na 3 godzinną trasę. Auto po nocy wychlodzone, wspomaganie chodzi w miarę lekko z wyczuwalnymi wibracjami na kierownicy. Ta sama trasa powrotną godziną 16 auto stało cały dzień na słońcu(wreszcie wiosna) temperatura początkowa na termometrze 32.5 st, temp otoczenia 23. Natychmiast po uruchomieniu auta wspomaganie zdecydowanie chodziło ciężej ale już bez takich wibracji na kierze... ja to nie wiem o co to chodziA czy Twoje wspomaganie zmienia charakterystykę wraz ze wzrostem temperatury płynu?
U mnie zimne chodzi lżej niż ciepłeBardzo mnie to dziwi bo w każdym innym samochodzie miałem albo brak różnicy , albo ciepłe lepsze niż zimne.