Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ale samochód masz starszy? Rozumiem, że automatycznie podając VIN starszego modelu 159 przypasują pozmianowy zbiornik?Rafał, podawałem numer VIN. Gościu mi powiedział, że z katalogu wynika, że była zmiana i właśnie po numerze VIN wyskoczyło, że zbiorniczek pozmianowy.
O widzisz, dzięki wielkie, chyba czeka mnie to samo, czekam jeszcze co Mariusz powie po wymianie zbiorniczka na nowy.Zmiana nastąpiła w 2009 roku, nr katalogowy zbiornika - 51880990.
O widzisz, dzięki wielkie, chyba czeka mnie to samo, czekam jeszcze co Mariusz powie po wymianie zbiorniczka na nowy.
U mnie nie buczy, jest tylko efekt tzw gumowania, czyli takie "zrywanie"U mnie niestety nie pomogło, ale to pewnie zasługa tego, że poprzedni właściciel jeździł ponad rok z buczącym wspomaganiem i już tylko wymiana pompy u mnie pomoże (mam nadzieje )
U mnie nie buczy, jest tylko efekt tzw gumowania, czyli takie "zrywanie"
Tak, dobrze pamiętasz, otóż zdemontowałem go, ale nie rozklejałem, a tylko przedmuchiwałem wysokim ciśnieniem powietrza z kompresora. Generalnie w moim zbiorniczku nie ma niczego co w jakiś sposób utrudniałoby przepływ płynu, zarówno w jedną jaki w drugą stronę.Rafal, dobrze pamietam, ze Ty sam chciales naprawiac zbiorniczek?
Tak, dobrze pamiętasz, otóż zdemontowałem go, ale nie rozklejałem, a tylko przedmuchiwałem wysokim ciśnieniem powietrza z kompresora. Generalnie w moim zbiorniczku nie ma niczego co w jakiś sposób utrudniałoby przepływ płynu, zarówno w jedną jaki w drugą stronę.
Zamontowałem zbiorniczek z powrotem, ale to przedmuchiwanie oprócz potwierdzenia drożności niczego nie dało.
Zbiorniczek nie kosztuje majątku, więc pewnie go wymienię, zastanawiam się jedynie nad zasadnością tego rozwiązania, czy coś to pomoże i zwalczy "gumowanie".
Pozdrawiam.
- Rafał
Oczywiście, że mogę. W zasadzie mam dylemat co zrobić z płynem kiedy wymienię zbiorniczek? Tzn nie wiem jaki mam i nie wiem jaki zalać, opinie są podzielone. Nie wiem czy przypadkiem nie zacząć od wymiany płynu, a dopiero w następnej kolejności jeśli to nie pomoże zapodać nowy zbiorniczek, taką teorię snuję na podstawie tego, że pisano tutaj o uszkodzonym zaworku w zbiorniczku, a tymczasem nic nie ogranicza przepływu płynu przez mój zbiorniczek, ponadto data wybita na nim sugeruje, że jest to wersja poprawiona.Hej
Słuchaj no z tego co ja czytałem to miało być tak że nie tylko zbiorniczek był powodem ale również gęstość płynu dlatego zdecydowali się na zmianę na ten zielony,
ale to mówię tylko teoretycznie z literatury.
CZY MOŻESZ WYLAĆ TROSZKĘ I ZROBIĆ ZDJĘCIE CELEM PORÓWNANIA KOLORU
pozdrawiam