Załączniki
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Może ktoś zrobic zdjęcia swojego płynu i wkleić celem porównania?Wygląda na to, że jeśli masz żółty to to jest GI/R. Teraz skojarzyłem sobie, że mi w ASO gość mówił, że GI/R jest żółty, a ja się z nim wykłócałem, że zielonyByć może to on miał rację.
zlej cały płyn i wlej nowy...nie wiem w czym problem![]()
jakby to było takie proste jak wymiana oleju to bym to dawno zrobił.
Skąd masz taką teorię, że zmiana płynu powoduje awarię maglownicy? ja już rok jeżdżę na tym pozmianowym płynie, zrobiłem od wymiany jakieś 20tyś i nie widzę żadnej różnicy w pracy magla wręcz powiem, że subiektywne odczucie jest takie, że układ działa lepiej niż na tym starym płynie. Jedyne co trzeba zrobić to dokładnie wypłukać cały układ ze starego płynu...więc nie kombinuj bo faktycznie nim wymienisz płyn to Ci magiel padniezalej nowym zielonym (żółtym
) i ciesz się z jazdy bo pogoda za oknem zachęca do przejażdżek
![]()
Mariusz jaki masz płyn na naklejce? I jaki masz płyn w zbiorniku? Sprawdzales?Ja jeżdżę i zimą i latem na 16", a zimą gumowanie było sporo lżejsze lub w ogóle go nie było. Ale opony zimowe wyższe, cieńsze i bardziej miękkie. Jest to po prostu sprawa obciążenia układu wspomagania.
Ja dzisiaj odbieram z ASO nowy zbiorniczek a olej Tutela GI/E zamówiłem u Damiana w sklepie. W przyszłym tygodniu robię z tym porządek.
Edit:
Zbiorniczek już zakupiony. Cena: 118,60 zł
Mariusz jaki masz płyn na naklejce? I jaki masz płyn w zbiorniku? Sprawdzales?
pozdrawiam
Ryki przecież się mnie już o to pytałeś jakieś 1-2 tygodnie temu. Odpisałem Ci na PM, że na naklejce mam GI/R.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk