Zgadza się -możesz się umówić w ASO na przegląd 30 maja/ tak bym zrobił na twoim miejscujeden miesiac czyli jesli rok od zakupu mija 30 czerwca to rozumiem ze 30 maja moge zaliczyc ten przeglad?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Zgadza się -możesz się umówić w ASO na przegląd 30 maja/ tak bym zrobił na twoim miejscujeden miesiac czyli jesli rok od zakupu mija 30 czerwca to rozumiem ze 30 maja moge zaliczyc ten przeglad?
Zgadza się -możesz się umówić w ASO na przegląd 30 maja/ tak bym zrobił na twoim miejscu
Selenia selenią, może i zła nie jest. Natomiast instrukcja mówi o konieczności używania oleju o konkretnej "specyfikacji" np 2.0T 9.55535-GS1 i nie stosowanie się może ew. mieć wpływ na gwarancję. Specyfikacja to nie certyfikat, więc często jest to deklaracja producenta, że olej przeszedł testy w danym zakresie. Kolejnym poziomem jest akceptacja producenta samochodów lub właśnie certyfikacja, które najczęściej wiążą się jedynie z kwestią odpłatności.
Przeprowadziłem małe śledztwo i okazuje się, że ten sam korek idzie do wielu modeli aut amerykańskich, np: Dodge, Chrysler, Jeep, itd...
Do ilu już naliczyłeś proroku?[emoji2]Zjedzą Cię za 3,2,1.... Do Alfy pasują części tylko od promu kosmicznego
Nie bój, nie bój. Daj ludziom wrócić z urlopuDo ilu już naliczyłeś proroku?[emoji2]
Te zamienniki po 5 zł to takie zamienniki "na oko". Tylko wymiary się zgadzają natomiast konstrukcja uszczelki jest zupełnie inna niż w oryginale - włącznie z brakiem metalowej zgniatanej uszczelki. No i są stalowe, a miska aluminiowa. Zdecydowanie odradzam. Jeżeli już ktoś chce poprawnie serwisować 2.0 to niestety 40zł więcej na każdej wymianie oleju.

Tak się składa, że mam przed sobą oryginalny korek i jego zamiennik. Oba wykonane są ze stali, a przyglądając się dokładnie, to ja różnic między nimi w zasadzie nie widzę, no po za kolorem uszczelki.Pokaż załącznik 281872