• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Widziany \ Widziana...

• Autor wątku Autor wątku Carissa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hmmm a kogo ja pozdrawiałem przed 8 odjeżdżającego z przystanku na armii krajowej za rondem paprocanskim (w stronę paprocan niedaleko piekarni) białą oramkowaną 156(?) w sedanie? nie pamietam rejestracji w ostatniej chwili zauważyłem ale zdazylem mrugnac i pomachac ^^

Po pierwsze: machanie nie zawsze, a wręcz rzadko, jest dobrze widoczne.
Po drugie: osób, które wiedzą, o co kaman z pozdrawianiem alfisti, jest tylko parę procent z ogółu użytkowników samochodów marki Alfa Romeo. Nie robię tego, bo kogoś dyskryminuje, a tylko i wyłącznie dlatego, że mruganie komuś długimi powoduje zazwyczaj niepowołane reakcje. Ludzie albo myślą, że coś im się dzieje z autem albo najczęściej drastycznie zwalniają obawiając się czyhającej kontroli drogowej. Więc nie robię tego, ze względu na uprzedzenie do kogokolwiek, a z racji zachowania bezpieczeńśtwa na drodze i oszczędzenia ludziom stresu.
Po trzecie: Ja mam mito, a z tego, co się orientuje, to sporo osób nie kojarzy tego modelu jako modelu AR.

Wieri tez mam Mito i zanim jeszcze zawitałem na forum to często byłem pozdrawiany przez kierowców Alf, najczęściej GT i gtv :) także nie jest tak źle.

pozdrawiam Kolegę z alfy 147 na ramkach rej. SJ widzianego wczoraj w Mysłowicach ok 9.15 :) poszły łapki :)

oraz spóźnione pozdrowienia dla czarnej 159 SW - widzianej w poniedziałek w okolicach Pszczyny na S 1 w godzinach wieczornych - poszły awaryjne

Bociek wczoraj to światełka ode mnie :) Koło Ciebie jest jeszcze nowy użytkownik tylko się menda oflagować w ramki nie chce, pomyka czerwona 147 3d po lifcie.
ramek nie ma ale już dwa razy mi odpowiedział światełkami

a kto w olkuszu pod TAhydronics parkuje jasnoniebieska 147 oramkowaną??

Pozdrawiam dziś spotkane:
147 ... na Staropolskiej w Tychach po 10 - rączka była
156 ... na Bielskiej w Mikołowie po 14 - rączka była

Od razu przyjemniej się jechało :)

Pozdrawiam widziane po 15.00:
Srebrną 156 SW stojącą pod michelinem na II pułku lotniczego,
Srebrna GT KCH za którą stałem na skrzyżowaniu saskiej z nowohucką.

Ostatnia edycja:
Pozdrawiam spotkanego dziś po 18 na rondzie koło Reala spotkanego kierownika (po avatarze rozpoznałem) jaboleq

Pozdrowienia dla kierowcy czarnej Brery widzianej gdzieś między Kalwarią Zebrzydowską a Zakopianką jadącą w stronę Krakowa. Rasowo wyglądają te autka :)

Pozdrawiam Quattro, który przejeżdża przez Oświęcim i nie widzi innych Alfaholikow:) widziany na rondzie ,jak wlatujesz w Ośw od strony Kęt..

Pozdro dla Teirasa z którego goniłem po spocie dzisiejszym aż do dom sie niekapł ze to ja :P PZdr :D

Ano to ja taki śledź byłem :)

Pozdrawiam Quattro, który przejeżdża przez Oświęcim i nie widzi innych Alfaholikow:) widziany na rondzie ,jak wlatujesz w Ośw od strony Kęt..

Jeszcze mi się to nie zdarzyło…. Cóż, powoli zaczynam być chyba ślepy.

Pozdrawiam również (wczoraj-czwartek)
- panią w jasnoniebieskiej 147, SBL + ramki – nieodmachane w Imielinie (ok. 9 rano)

- _tomek_ ? czarne mito na ST na Krasińskiego w Katowicach (10 rano)

- ciemną 156 SW na SZ, również w Katowicach

- srebrną 156 na ramkach w Wilkowicach ok. 15:00 – tu już odmachane

Amortyzatory
Powrót