• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] White Veloce

No, brzmi pięknie! Rewelacja, chyba sam się skuszę ;-) Gratuluję!

Tak poza tym to Peter Mcvries - wiesz że to Ty jakiś czas temu komentarzami pod filmem Pertyna przekonałeś mnie ostatecznie do wyboru Giuli ;-) ? Haha, miło poznać ;-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

No, brzmi pięknie! Rewelacja, chyba sam się skuszę ;-) Gratuluję!

Tak poza tym to Peter Mcvries - wiesz że to Ty jakiś czas temu komentarzami pod filmem Pertyna przekonałeś mnie ostatecznie do wyboru Giuli ;-) ? Haha, miło poznać ;-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

A dzięki bardzo i wzajemnie! Mam nadzieję, że jesteś zadowolony z zakupu :)

Wow, brzmi fantastycznie. A jak trasa? Nie męczy przy ciągłej (2-3 godz) jeździe z większą prędkością?

Wow, brzmi fantastycznie. A jak trasa? Nie męczy przy ciągłej (2-3 godz) jeździe z większą prędkością?

Właśnie w ogóle, jest bardzo dobrze. Z tym wydechem jest tak, że sam możesz "modulować" poziom dźwięku. Na małych obrotach, autostradzie jest spokojnie ale jak włączysz D plus łopatki to może być głośno ale bardzo przyjemnie. Zamierzam jeszcze usunąć rezonator w MG to może być jeszcze ciekawiej ale pewnie trochę głośniej. Choć z drugiej strony to jak brzmi teraz jest w pełni satysfakcjonujące :)

Ale jeszcze raz polecam MG, bardzo dobre podejście do klienta, obsługa w pełni profesjonalna plus oczywiście świetny produkt.

Wielkie dzięki [MENTION=73786]Garraty[/MENTION] za odpowiedź. Z miłą chęcią bym to usłyszał na żywo.

Garraty, jest dużo lepiej niż seria!
Naprawdę przyjemny dźwięk, pogratulować :)

Jak będziesz miał okazję nagraj jakiś onboard, bo to tak naprawdę oddaje wrażenia - dźwięk który dobiega kierowcę pod obciążeniem.

Garraty, jest dużo lepiej niż seria!
Naprawdę przyjemny dźwięk, pogratulować :)

Jak będziesz miał okazję nagraj jakiś onboard, bo to tak naprawdę oddaje wrażenia - dźwięk który dobiega kierowcę pod obciążeniem.

Dzieki dzieki :) Wlasnie planuje cos nagrac, moze nawet dzisiaj sie uda!

Super dźwięk. Ja swojego jeszcze nie słyszałem z zewnątrz. Nie dam mojej belli dotknąć obcej nodze ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kilka dni w górach zaowocowało dość ciekawymi wrażeniami z jazdy, przede wszystkim w głębokim śniegu czy śnieżno-lodowej nawierzchni i powiem krótko, auto spisuje się bardzo dobre. Nie miałem najmniejszego problemu z zaśnieżonymi drogami a śniegu była zacna ilość. Warunki pozwoliły nawet na pewną ilość zabawy :).

Na liczniku 19 tys km i nadal zero problemów. Wydech brzmi świetnie, mam nawet wrażenie, że lepiej niż na początku.

28033199_1690489134322750_1298670247_o.jpg

27999450_1690489154322748_312162797_o.jpg

Dawno nie było żadnego posta, pora troszkę nadrobić... Odebrałem dzisiaj spoiler, wygląda świetnie! Na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Niedługo zabieram się za montaż, jak widać taśma 3M VHB dołączona w zestawie. Jak się przyklei to powinno być trzymać mocno.

Tylko mam zagwostkę, mianowicie mam położoną warstwę ceramiczną i pytanie czy lepiej zdjąć wcześniej? Niby słyszałem różne opinie, jedni mówią, że może zostać a inni, że lepiej zdjąć. Może koledzy coś doradzą?

Co do samego samochodu to dalej jestem bardzo zadowolony i śmiało mogę napisać, że to najlepsze auto jakie posiadałem a miałem ich już kilka. Zrobione 25 tys km i póki co bez żadnych, nawet małych problemów. Spalanie średnie po takim dystansie to 12 litrów - głównie miasto i raczej dość dynamiczna jazda :)

Kilka fotek:

20180530_202634.jpg
20180530_202641.jpg
20180530_202648.jpg
20180530_202703.jpg
20180530_202727.jpg

Pozdro!

W jaki sposób można zdjąć ceramikę. Ona przecież pod wpływem lamp się "łączy" z lakierem tworząc warstwę ochronną. Czy może coś pomieszałem?

https://www.detailingwiki.org/protection/remove-ceramic-coating/

Można. Przejrzałem kilka stron. Mail od chłopaków, którzy zajmują się tym na co dzień (akurat co do folii na dach)

"Trzeba by zrobić próbę czy folia utrzyma się na tej powłoce. Ostatnio kładliśmy folię na rocznej powłoce i wszystko było w porządku. Jednak zalecamy usunięcie powłoki, bo ryzyko wstawania folii jest duże"

G

Ceramikę zdejmiesz na pewno polerowaniem. Czy jest jakaś chemia, która to ściągnie to nie wiem.

ale będzie petarda ze spoilerkiem! Idealnie siądzie z wydechem :D Czekam na fotki już z założonym :cool:

Jeszcze nie zamontowany na stałe, czekam na dodatkowe środki z 3M :)

20180531_143822.jpg
20180531_143935.jpg
20180531_143809.jpg
20180531_143653.jpg
20180531_143739.jpg

Ostatnia edycja:
O fuck :eek: jest lepiej niż myślałem, super kontrastuje z białym

PS kiedy te 19'? :D

Amortyzatory
Powrót