• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] White Veloce

Dzięki :) Cały wydech ze względu na dźwięk ale końcówki czysto ze względu na wygląd, nie sądzę żeby materiał końcówek miał jakiś wpływ na dźwięk :) Jeździłem też wersją podstawową i było bardzo podobnie, dużej różnicy nie zauważyłem ale może też nie zwracałem jakoś dużej uwagi wcześniej.

Porównywałem brzemienei 2.0 200KM i Veloce i odczucia jeśli chodzi o dźwięk są bardzo zbliżone.

Wydech zmieniony ( cat-back bez front pipe MGmotorsport)! Muszę napisać, że są to lepiej wydane pieniądze w ostatnim czasie. Samochód brzmi o wiele lepiej choć to nawet za mało powiedziane. Jest dokładnie tak jak chciałem, nie jest zbyt głośny ale sama charakterystyka jest poprawiona znaczenie, brzmi bardziej rasowo. Na autostradzie jest spokojnie, nic nie przeszkadza. Wcześniej używałem praktycznie cały czas automatu, teraz jednak sytuacja się zmienia i przerzucam się na łopatki. Plusem jest też lepszy wygląd, końcówki z carbonu wyglądają znakomicie. Film i zdjęcia dodam później...

Zastanawiam się jeszcze nad zmianą front pipe i wyrzuceniu rezonatora ale póki co jestem bardzo zadowolony choć jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Z czystym sumieniem polecam MGmotorsport. Firma bardzo profesjonalna i co ważne rodzima. Podejście pracowników i samego właściciela bardzo dobre. Zostaliśmy oprowadzeni po zakładzie, wyjaśnili nam co i jak będą robić, z jakich elementów, itd. Dzięki makaronek za wskazanie drogi :)

Pozdro Tomahawk! BTW zakładaj dziennik bo aż szkoda tego nie robić z tak pięknie brzmiącą 166.

Co do samego auta, mamy za sobą 18000 km i zero problemów. Auto dalej prowadzi się wyśmienicie a po zmianie wydechu daje jeszcze więcej radości. Przede mną jeszcze kilka drobnych zmian, na pewno dodam kilka elementów z carbonu plus jakiś tuning silnika ( czekam na produkt od eurocomplusion )

Pozdro!

A ja mam pytanie bardziej z ciekawości. Co z gwarancją na samochód w przypadku takich modów?

\W tym momencie auto nie ma gwarancji na wydech:)

Tak jest. Tracisz tylko i wyłącznie gwarancje na wydech, zostało to potwierdzone przez AR Polska.

"Jeżeli chodzi o tłumik końcowy (cat-back), to jego wymiana nie niesie za sobą następstw utraty gwarancji na pozostałe elementy z nim związane (oczywiście w przypadku profesjonalnego montażu – nie koniecznie w autoryzowanym serwisie).

Czyli gwarancja na pozostałe elementy pozostaje bez zmian."

Super egzemplarz. Na testach Q4 w Stelvio pokonało podobne przeszkody jak Toyota Land Cruiser wiec faktycznie lepiej to działa od 4matic i napędu w Volvo. Miałem okazje porównywać w terenie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gratuluję kroku w dobra stronę i czekam na filmik :)
Bardzo fajne podejście z tą gwarancja, duży plus dla FCA!

Oo Panie, też chętnie posłucham jak gra wydech :) Cały czas zastanawiam się nad wymianą w swojej, ale nie wiem jak leasing do tego podejdzie...
Mimo wszystko czekam na filmik!

Pozdro Tomahawk! BTW zakładaj dziennik bo aż szkoda tego nie robić z tak pięknie brzmiącą 166.

Dzięki za przywołanie do tablicy, zobaczymy z tym tematem, póki co totalny brak czasu :niesmialaedzia:

Co do samej Veloce i jej nowego wydechu, to słyszałem i macałem, jest idealnie! Tak powinna moim zdaniem brzmieć seryjnie, albo chociaż, tak jak rozmawialiśmy, powinna być możliwość dokupienia takiego wydechu opcjonalnie :) Dzięki za wspólne oczekiwanie na wydechy i do następnego :)

Gratuluję kroku w dobra stronę i czekam na filmik :)
Bardzo fajne podejście z tą gwarancja, duży plus dla FCA!

To jest normalne w przypadku innych marek. Przykład : Focus RS i wymiana wydechu. Tracisz gwarancję na wydech ...ale jak się zacznie coś dziać to 101% pewności że serwis (każdej marki) będzie wiązał ewentualne problemy z wymianą wydechu :edziahurra:

- - - Updated - - -

Oo Panie, też chętnie posłucham jak gra wydech :) Cały czas zastanawiam się nad wymianą w swojej, ale nie wiem jak leasing do tego podejdzie...
Mimo wszystko czekam na filmik!

jeśli to długoterminowe wypożyczenie to przed oddaniem dobrze byłoby wrócić do serii. W przeciwnym razie mogą żądać... dopłat w związku z przeprowadzonymi modyfikacjami.

Ok na szybko coś nagraliśmy ale było zimno i tylko jedna próba ( i tak obyło się prawie bez "no co ty głupi filmy będziesz nagrywał, mam nadzieje, że ludzie nie widzą!! :D ). Film nagrany telefonem, na pewno nie oddaje w rzeczywistości jak brzmi wydech, może jakoś w 30%. W realu na pewno lepiej.

Wydech MGmotorsport, axle-back, został jeszcze oryginalny mid-pipe z rezonatorem, który za jakieś dwa miesiące również wymienię na MG.

https://www.youtube.com/watch?v=iYTLsQzW4DM&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=EwMPtziXKYM&feature=youtu.be

IMG_5882.jpg

IMG_5879.jpg

26909635_10212554286270779_393745876_o.jpg

26853850_10212554287670814_981714433_o.jpg

Cheers!

Ostatnia edycja:
Graty myśle ze jest dużo lepiej niz w serii - ile kosztowała ta przyjemność?

Wygląda mega!!!

Graty myśle ze jest dużo lepiej niz w serii - ile kosztowała ta przyjemność?

3000 wydech + 960 końcówki. W cenie wydechu są też całkiem fajne, srebrne jeśli ktoś się zdecyduje na podstawową wersję ale do białego koloru carbon robi robotę, wygląda naprawdę super, plus nie są ścięte jak w oryginale co wg mnie też lepiej wygląda. Dołożę jeszcze w przyszłości spoiler z włókna węglowego to się powinno dobrze zgrać.

Na pierwszym filmiku brzmi zajebiście :D Chyba telefon aż tak nie robi krzywdy dźwiękowi :D

Amortyzatory
Powrót