[Giulia] White Veloce

155 w tle:).

Kiedyś oglądałem wystawę klasyków Alfa Romeo we Florencji.
Pod toskańskim niebem prezentowały się lepiej niż w muzeum:).

Bardzo lubię Toskanię, aczkolwiek najlepiej jechać tam w okolicy września-października lub na wiosnę.
Jest mniej upalnie, trochę mniej ludzi i taniej.

Byłeś może w San Gimignano? Moje ulubione miejsce:).

155 w tle:).

Kiedyś oglądałem wystawę klasyków Alfa Romeo we Florencji.
Pod toskańskim niebem prezentowały się lepiej niż w muzeum:).

Bardzo lubię Toskanię, aczkolwiek najlepiej jechać tam w okolicy września-października lub na wiosnę.
Jest mniej upalnie, trochę mniej ludzi i taniej.

Byłeś może w San Gimignano? Moje ulubione miejsce:).

Na pewno widok świetny! W tym roku niestety mogłem tylko teraz ale faktycznie dużo ludzi i upalnie. W przyszłym roku zamierzamy jechać właśnie na wiosnę, dwa tygodnie Alfą od castello do castello. Zdecydowanie bardziej podobają się nam mniejsze miasteczka czy "wiejska" część - okolice Sieny. Jak masz jakieś fajne miejsca do polecenia to dawaj koniecznie znać ! :)

San Gimignano niestety nie mieliśmy już czasu ale same dobre rzeczy słyszałem i każdy poleca! Punkt na przyszły rok :)

Zdecydowanie bardziej podobają się nam mniejsze miasteczka czy "wiejska" część - okolice Sieny. Jak masz jakieś fajne miejsca do polecenia to dawaj koniecznie znać ! :)

Masz rację:).
Większe miasta, które odwiedza się na chwilę, są męczące, głównie przez nadmiar ludzi. Np. we Florencji trzeba trochę pomieszkać, by się z nią oswoić:).

Jeśli jedziesz autem, to zdecydowanie najlepsza jest wieś, dom z basenem i winnicą:).
Jest tego całe mnóstwo w Toskanii, sam nigdy nie wracałem w to samo miejsce noclegu, chociaż wiele razy kusiło. Zawsze szukałem aktualnie ciekawych i przystępnych cenowo dla mnie ofert na booking.com w okolicy, w której chciałem:). Są zdjęcia, opinie itp. Nigdy się nie zawiodłem przy starannym wyborze:).

Odległości nie są tam wielkie, dlatego warto np. znaleźć miejscówkę na tydzień, dwa (jest taniej, wygodnie z bagażami, można poczuć klimat miejsca itd.) i np. w dnie parzyste wybrać się na zwiedzanie, a w dni nieparzyste relaks z winem na leżaku, gaje oliwne, spacery itd.:).

Osobiście preferuję podróżowanie niespieszne, a sama Toskania dla mnie to światło + wino + malarstwo renesansowe:).
Bardziej tam się staram pobyć niż pozwiedzać:).

Byłem tam już co najmniej kilkanaście razy i zazwyczaj osiadam właśnie w moim ulubionym San Gimignano, które traktuję jako bazę do wypadów (jak mi się zechce).
Ale sam nie jeżdżę do Toskanii autem, bo jest tam dobrze rozwinięta sieć komunikacji kolejowej i autobusowej. Nie marwię się w ten sposób o parkingi, a przede wszystkim, jako smakosz wina, nie mam żadnych przeszkód:).

Ogólnie rzecz biorąc, region nie jest przereklamowany.
Jest taki, jak ludzie mówią i jak go przedstawiają w przewodnikach, choćby cukierkowych.
Nie da się okłamać, bo jest tam po prostu ok:).

Ostatnia edycja:
Taki ot dodatek w postaci nakładek na lusterka, fajnie dopełnia się ze spoilerem i końcówkami od MG.

20180901_131224.jpg
20180901_131240.jpg
20180831_185303.jpg
20180831_185115.jpg

Poza tym przejechane 30 tys km i 0 problemów :) Średnie spalanie jak kogoś interesuje to 11.8l (miasto plus autostrada)

Jeszcze folia na przednie szyby, czarnuszy rap z głośników i będzie full gangsta :D

A jak tam felgi się trzymają, widać na nich coś już? W sensie wydziubanych krawędzi?

Fajną masz tą Gulie i taka ze smakiem modyfikowana ale kółeczka od QV się proszą :)

Nakładki na lusterka w moim ulubionym wykończeniu :) świetnie sie prezentuje. Na spokojnie sobie kawkę zrobię w poniedziałek i poczytam cały wątek... świetne autko i rewelacyjny środek ! no i mój ulubiony kolor.

Ogólnie rzecz biorąc, region nie jest przereklamowany.
Jest taki, jak ludzie mówią i jak go przedstawiają w przewodnikach, choćby cukierkowych.
Nie da się okłamać, bo jest tam po prostu ok:).

podpisze sie nogami i rękami,
teraz calkiem przypadkiem wpadlem na tego posta.

niedawno wrocilismy z rodzinnych wakacji żulią, z toskanii własnie
przepiękne miejscówki. a i reakcje wlochow na samochod wywołują usmiech od ucha do ucha :)

pozdraw
w

Jeszcze folia na przednie szyby, czarnuszy rap z głośników i będzie full gangsta :D

A jak tam felgi się trzymają, widać na nich coś już? W sensie wydziubanych krawędzi?

Właśnie kiepsko, bardzo szybko łapią zadrapania i brud, wszystko widać. Ogólnie nie podobają mi się i chce zmienić jak najszybciej :) Chyba zdecyduje się na 19 z Q.

- - - Updated - - -

Fajną masz tą Gulie i taka ze smakiem modyfikowana ale kółeczka od QV się proszą :)

Dzięki bardzo a z kołami się zgadzam!

Hmm, nie wiem co wy chcecie od tych kółek. Auto bardzo ładnie zmodyfikowane, ze smakiem, a felgi całkiem spoko, jeden z ładniejszych wzorów do Giulii :)

Właśnie kiepsko, bardzo szybko łapią zadrapania i brud, wszystko widać. Ogólnie nie podobają mi się i chce zmienić jak najszybciej Chyba zdecyduje się na 19 z Q.

Miałem te felgi w Super i też nie polecam. Każde draśnięcie widać na kilometr. A 19 z Q o wiele lepiej pasują :)

Właśnie kiepsko, bardzo szybko łapią zadrapania i brud, wszystko widać. Ogólnie nie podobają mi się i chce zmienić jak najszybciej :) Chyba zdecyduje się na 19 z Q
Te 19 ciemne "koniczyny" co ja mam niestety też łatwo łapią zarysowania (krawężnik w mieście, czy cokolwiek). Z Q mówisz o tych superlekkich srebrnych czy własnie o tych (wiem, że są trochę inne).

Te 19 ciemne "koniczyny" co ja mam niestety też łatwo łapią zarysowania (krawężnik w mieście, czy cokolwiek). Z Q mówisz o tych superlekkich srebrnych czy własnie o tych (wiem, że są trochę inne).

Chodzi Ci o Tecnico? Sa tez czarne i nie sa jakos duzo lzejsze od koniczynek :) Mi chodzilo o "koniczyny". Chyba najbardziej mi sie podobaja...

Nie wiem co to Tecnico, u nas one się nazywają "ultralekkie". Patrząc w gugle to chyba te same :) Faktycznie są też ciemne.
Koniczyny są super, ale też każdą rysę widać bo spod lakieru świeci gołe alu. Chociaż chyba nie tak bardzo jak na tych Twoich 18" (demówka, którą jeździłem, miała takie i były całe podziubane naookoło - może też kwestia opony). Opona taka jak ja mam (fabryczna 225) niestety nie chroni felgi, ale jakby zapodać jakieś 255 to by było lepiej pewnie.

Nie wiem co to Tecnico, u nas one się nazywają "ultralekkie". Patrząc w gugle to chyba te same :) Faktycznie są też ciemne.
Koniczyny są super, ale też każdą rysę widać bo spod lakieru świeci gołe alu. Chociaż chyba nie tak bardzo jak na tych Twoich 18" (demówka, którą jeździłem, miała takie i były całe podziubane naookoło - może też kwestia opony). Opona taka jak ja mam (fabryczna 225) niestety nie chroni felgi, ale jakby zapodać jakieś 255 to by było lepiej pewnie.

No właśnie wszystko widać plus jakoś wygląd jakoś mi nie leży, zdecydowanie wole 19' koniczynki. Z przodu może 235 zamiast 225? Z tyłu 255.

nakładki na lustra rewelacja,
zastanawiałem się u siebie, żeby coś takiego i chyba mnie przekonałeś :)
gdzie takie cuda ?

Samochód dalej spisuje się wyśmienicie. Zero problemów, cały czas bardzo zadowolony z zakupu.

Kilka fotek wykonanych dzisiaj po nałożeniu POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX i dokładnym myciu po wypadzie na narty. Jeszcze raz muszę podkreślić jak dobrze auto zachowuje się na śniegu czy śliskiej nawierzchni. Miny zdziwionych i zmartwionych właścicieli "Suwów" podczas podjazdu pod stok bezcenne :)

20190119_124525.jpg
IMG_20190119_144031_493.jpg
20190119_124515.jpg
IMG_20190119_144031_494.jpg
IMG_20190119_144031_495.jpg

wygląda obłędnie... Moje motoryzacyjne marzenie po Mojej 159... Niech służy tak jak się prezentuje:o

Amortyzatory
Powrót